Hiii. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een aantal producten van het nieuwe assortiment van Catrice kocht. Inmiddels heb ik wel genoeg tijd gehad om de items te testen, dus daarom is het vandaag weer tijd voor een review. Ik ben dol op nude oogschaduwpalettes, maar verovert het Catrice The Essential Nude Collection Eyeshadow Palette ook mijn hart? Ontdek het snel!

Vormgeving Catrice The Essential Nude Collection Eyeshadow Palette

Catrice The Essential Nude Collection Eyeshadow Palette

Het palette ziet eruit zoals we gewend zijn van Catrice: van stevig, doorzichtig kunststof. Verder staat er alle informatie op die je nodig hebt: het logo en de naam voorop en de ingrediënten en voorbeeldlooks op de achterkant. Deze oogschaduwpaletten vervingen destijds de andere paletjes waarin 5 kleuren zaten. Deze bevat zeven oogschaduwtinten, een highlighter en een sculpt-kleur (in totaal dus negen kleurtjes). Ik koos zelf voor de kleur 010 ReNude My Style: het meest neutrale palette van allemaal.

Inhoud Catrice The Essential Nude Collection Eyeshadow Palette

Catrice The Essential Nude Collection Eyeshadow Palette

Hoewel de deksel al transparant was, kun je op deze manier de kleuren natuurlijk nog wat beter zien. Het palette bevat een mix van matte en shimmery tinten die allemaal heel erg draagbaar zijn. Toch liggen de kleuren wel heel dicht bij elkaar, dus ik ben benieuwd of je daar wel verschil in zit. Voor het sculpten heb je een speciale kleur en om je wenkbrauwbot of binnenste ooghoek op te laten vallen een mooie highlight kleur.

Catrice The Essential Nude Collection Eyeshadow Palette

Hier nog een soort van close-up van het palette. Hier kun je wat beter het verschil tussen de matte en shimmery tinten zien en een minuscuul kleurverschil.

Catrice The Essential Nude Collection Eyeshadow Palette

Hier zien jullie de swatches. De eerste kleur is ‘Light’ en de laatste kleur is ‘Sculpt’, de kleuren ertussenin zijn de andere oogschaduws van het palette (geswatcht van links naar rechts). Het pigment van de oogschaduws is prima, maar ze zijn niet superintens. Ook is het kleurverschil niet heel groot. De oogschaduws zijn heel zacht, waardoor ze ook best poederig zijn. Je moet je kwast dus écht aftikken.

Catrice The Essential Nude Collection Eyeshadow Palette

De ooglook die ik ermee maakte is niet heel denderend, maar wel heel erg draagbaar. Ik gebruikte ‘Light’ in mijn binnenste ooghoek en de eerste highlight-kleur op mijn wenkbrauwbot. Ik ging voor de vijfde kleur in de crease en de derde op het bewegend ooglid. De buitenste ooghoek maakte ik iets donkerder met ‘Sculpt’. De kleuren brengen goed aan, maar als je te hard blendt, dan vervagen ze lichtjes. Ook had ik lichte fall out bij het maken van de look. Gelukkig bleef de oogschaduw wel de hele dag netjes zitten.

Conclusie Catrice The Essential Nude Collection Eyeshadow Palette

Catrice The Essential Nude Collection Eyeshadow Palette

Het Catrice The Essential Nude Collection Eyeshadow Palette is geen slecht palette en voor dagelijks gebruik is hij zeker fijn, maar het is niet het beste palette in mijn stash. Ik pak hem er zeker nog wel even bij, maar veel variatie in looks heb ik niet echt. Gelukkig is de prijs wel heel fijn, dus als je budget niet te groot is dan is dit wel een aanrader.

Catrice The Essential Nude Collection Eyeshadow Palette is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister voor € 4,99.

Heb jij al een van de nieuwe paletten geprobeerd?

liefs Joyce