Hello hello. Vandaag is het weer tijd om een budgetproduct in het zonnetje te zetten. Ik ben gek op lipsticks en dan met name de roze nudekleurtjes. Ook experimenteer ik graag met nieuwe producten. Toen Catrice met de Velvet Matt Lip Creams kwam en ze ook nog eens een roze nudekleur in het assortiment hadden, was ik verkocht. Die moest ik proberen! Vandaag laat ik de Catrice Velvet Matt Lip Cream 030 Hazel-Rose Royce aan jullie zien!

Catrice Velvet Matt Lip Cream

Vormgeving Catrice Velvet Matt Lip Cream

Catrice Velvet Matt Lip Cream

Allereerst de vormgeving, zoals altijd. De Velvet Matt Lip Creams van Catrice zitten in een simpele, maar leuke verpakking. Hij is gemaakt van stevig doorzichtig plastic met een zwarte dop. Handig vind ik vooral dat je de kleur door de verpakking kan zien!

Catrice Velvet Matt Lip Cream

Als we de verpakking opendraaien, komt er een soort sponsapplicator tevoorschijn die me meteen doet denken aan lipgloss. Wel ziet hij eruit alsof je er precies mee kunt werken.

Inhoud Catrice Velvet Matt Lip Cream

Catrice Velvet Matt Lip Cream

Zoals al wel te zien was, is de Catrice Velvet Matt Lip Cream in de kleur 030 Hazel-Rose Royce een mooie roze lip cream. Hij ziet eruit als een my lips but better kleurtje en daar ben ik altijd dol op. Het ziet er ook wel een beetje uit als een oudroze kleurtje.

De naam Velvet Matt Lip Cream zou betekenen dat je een matte product krijgt, die wel zacht aanvoelt. Hij zou dus niet moeten uitdrogen. Het is een liquid product, maar moet matte opdrogen. Ik ben benieuwd of dat allemaal klopt! Op naar de swatches.

Catrice Velvet Matt Lip Cream

Hierbij de swatch. Wat me meteen al opviel is dat de kleur niet egaal dekt. Ook is hij niet supergoed gepigmenteerd, maar moet je hem opbouwen. De geur die ervan af komt, vind ik dan wel weer heel erg lekker. Een beetje vanille-achtig, maar niet te overheersend.

De kleur vind ik daarentegen wel heel mooi eruitzien en daardoor stoort het me tot nu toe niet dat ik hem zou moeten opbouwen. Eens kijken wat er op m’n lippen gebeurd.

Catrice Velvet Matt Lip CreamCatrice Velvet Matt Lip Cream

Helaas dekt hij op mijn lippen ook niet egaal. Vooral aan de binnenkant – dus het natte gedeelte van mijn lippen – wilde hij niet goed aanbrengen. Het aanbrengen ging langs de randjes daarentegen wel goed met de applicator, maar de binnenkant pakte gewoon niet zo. De kleur vind ik overigens wel supermooi en het is er absoluut eentje waarvan ik houd.

Op de swatch was de lip cream nog niet volledig opgedroogd waardoor hij wat nattig eruit ziet. Echter droogt hij nooit volledig matte op. Jammer, want dat verwacht ik wel bij een velvet mat lipproduct. Maar doordat hij niet volledig mat opdroogt, voelt hij wel comfortabel aan op de lippen. Dat is dan wel weer een pluspunt. De houdbaarheid is redelijk: als hij mat zou opdrogen, zou hij waarschijnlijk langer blijven zitten. Nu moet hij na 2-3 uurtjes toch echt worden bijgewerkt en na een hapje eten is hij volledig weggevaagd.

Conclusie Catrice Velvet Matt Lip Cream

Catrice Velvet Matte Lip Cream 030 Hazel-Rose Royce

Ik weet het niet zo goed. De kleur vind ik mooi en hij voelt comfortabel aan, maar het is niet wat je ervan verwacht. Volledig mat wordt hij niet, hij dekt niet helemaal egaal en de houdbaarheid had beter gekund. Toch pak ik hem er soms alsnog bij, gewoonweg omdat ik de kleur mooi vind, haha. Daarentegen heb je voor ietsje meer geld ook andere lip creams, zoals de Soft Matte Lip Creams van NYX (waar ik veel goede dingen over hoor).

De Catrice Velvet Matt Lip Creams zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister voor € 3,59.

Heb jij de Catrice Velvet Matt Lip Creams al geprobeerd?

liefs Joyce