Hooooi. Een tijdje geleden stond ik voor het schap van Essence en spotte ik een nieuw ‘All About…’ oogschaduwpalette. De schattige kleurencombinatie van roze- en taupetinten sprak me meteen aan en de naam klonk ook heel erg leuk: Essence All About Toffee. Dit snoepje moest ik dus wel mee naar huis nemen. Vandaag vertel ik je er alles over!

Vormgeving Essence All About Toffee

Essence All About Toffee

Het palette is simpel vormgegeven en eigenlijk ook precies zoals alle andere producten van Essence. De verpakking is van doorzichtig plastic, maar voelt wel stevig aan. Het logo en de naam van het palette staat er in zilveren letters op.  De verpakking ziet er goedkoop uit, maar dat past juist heel goed bij Essence en dat maakt het prima.

Inhoud Essence All About Toffee

Essence All About Toffee

De binnenkant van het Essence All About Toffee palette heb je natuurlijk al kunnen zien door de deksel, maar hier zie je het nog beter. Het palette bevat een mix van matte en metallic kleuren. Allemaal vallen ze binnen de categorie taupe/mauve en roze. Ze passen daardoor heel erg mooi bij elkaar. De ondertoon van deze kleuren is overduidelijk koel. Normaal kies ik sneller warme tinten, maar toch spreekt dit palette mij heel erg aan.

Essence All About Toffee

Hier nog even een fotootje van de binnenkant, omdat hij er zo mooi uitziet.

Essence All About Toffee

Hierbij de swatches van alle oogschaduws. Ze zijn allemaal ontzettend goed gepigmenteerd en voelen zacht aan. Daardoor zijn ze helaas wel ook een beetje poederig. Je zult je kwast daarom goed af moeten tikken voordat je op je ogen te werk gaat. De eerste drie en laatste twee kleuren zijn matte en de andere kleurtjes hebben een lichte tot metallic glans. Nog steeds vind ik ze prachtig bij elkaar passen.

Essence All About Toffee

Op het oog zijn ze helaas een stuk minder intens dan geswatcht op mijn arm. Dat kan ook komen doordat  ik dan met kwasten werk en voor de swatches met mijn vingers. Gelukkig kun je de kleuren wel opbouwen en intenser maken, maar dat kost dus wel even tijd. Je blendt ze namelijk ook makkelijk een beetje weg. Ik gebruikte de volgende kleuren (v.l.n.r.):

  • De eerste kleur onder mijn wenkbrauw en in mijn binnenste ooghoek
  • De derde kleur in mijn crease
  • De zesde kleur (tweede onderste rij) op het bewegend ooglid
  • De vierde kleur in de buitenste ooghoek

De look was uiteindelijk mooi en een geheel geworden. De kleuren passen gewoon heel goed bij elkaar. Maar toch merk ik dat mijn voorkeur uitgaat naar warmere kleuren. Echter, ik denk dat ik het palette er soms wel bij ga pakken voor de afwisseling. Het is namelijk heel wat anders in mijn stash tussen al mijn warme palettes.

Conclusie Essence All About Toffee

Essence All About Toffee

Al met al ben ik wel tevreden over het Essence All About Toffee palette, maar de koele kleuren hebben gewoon niet mijn voorkeur. Bovendien moet je wel even de tijd nemen om een intensere look te creëren, maar als je dat niet erg vindt en geen groot budget hebt, dan is het zeker een leuk palette met een prachtige combinatie aan kleuren.

Het Essence All About Toffee palette is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister voor € 3,99.

Wat vind jij van het palette?

liefs Joyce