Essence Light Up Your Face Luminizer Palette

Dat ik langzaam maar zeker ben gaan houden van een glow op m’n gezicht, is wel duidelijk aan mijn alsmaar groter wordende stash met highlighters. Een budgetvariant die ik maar al te graag wilde proberen, is het Essence Light Up Your Face Luminizer Palette in de kleur 01 ready, set, glow! Het was even een zoektocht voordat ik hem eindelijk ergens vond, maar dat lukte. En vandaag laat ik hem aan je zien. Kijk je mee?

Vormgeving Essence Light Up Your Face Luminizer Palette

Essence Light Up Your Face Luminizer Palette

De vormgeving van de Essence producten is nog altijd heel simpel en van plastic. Wel spelen ze altijd een beetje met de opdruk van de producten: zo lijkt ‘face’ getekend ten opzichte van de andere letters. Dat vind ik dan weer leuk!

Essence Light Up Your Face Luminizer Palette

Wat ik trouwens ook heel erg leuk vind, is dat ze tegenwoordig de moeite nemen om het product zelf een leuke touch te geven. De poeders in het palette hebben namelijk een soort reliëf erin zitten en dat vind ik net wat leuker staan dan saaie, platte poeders. Als je begrijpt wat ik bedoel 🙂

Inhoud Essence Light Up Your Face Luminizer Palette

Essence Light Up Your Face Luminizer Palette

Je kon het net al een beetje zien (en natuurlijk vanwege de transparante deksel), maar er zitten dus drie verschillende poeders in. Highlighters om precies te zijn. Zo op het eerste gezicht lijkt de meest linkse poeder matte, de middelste heeft een wat koelere ondertoon met glitters en de meest rechtse ziet er in de pan een beetje donker uit, maar bevat wel subtiele gouden glitters. Ik ben benieuwd naar de swatches!

Essence Light Up Your Face Luminizer Palette

Tada! Wauwie, wat een pigment komt er van de highlighters. Helaas merkte ik al meteen dat de eerste poeder zowel te grauw als te donker en te matte is. Jammer. De middelste kleur lijkt bijna wit op de swatch, maar heeft echt een prachtig reflecterende glans. De laatste kleur valt een stuk lichter uit dan ik had verwacht en dat is goed: dan past hij waarschijnlijk bij mijn bleekscheet-gezicht.

Essence Light Up Your Face Luminizer Palette

Confession: er zitten drie poeders in het palette en je ziet hier maar twee foto’s. Ik wist gewoon niet wat ik met die eerste, grauwere, matte kleur moest doen, dus ik heb hem weggelaten. Op de linkerfoto zie je de middelste highlighter; hij is ontzettend glitterig en als je teveel aanbrengt, ligt de poeder echt op je huid. Dus wees voorzichtig. De glans die er vanaf komt, vind ik wel prachtig!
Op de rechterfoto zie je de andere highlighter. Deze is iets warmer en minder glitterig. Ook merk ik dat deze wat mooier samensmelt met de huid. Mooi is hij zeker! Wat ik trouwens ook regelmatig doe, is de twee mixen. Ik heb daar helaas geen foto van, maar ik vind de combinatie ook heel mooi.

De highlighters blijven de hele dag op hun plekje zitten. Een klein beetje van Fixing Spray helpt ook om de poeders wat mooier in de huid te laten blenden.

Conclusie Essence Light Up Your Face Luminizer Palette

Essence Light Up Your Face Luminizer Palette

Al met al ben ik meer dan tevreden met het palette. De linkerpoeder zal ik waarschijnlijk nooit gaan gebruiken, maar de andere twee vind ik prachtig! Wel voorzichtig zijn met aanbrengen, want anders liggen ze wat meer op de huid. Gelukkig is dat dus goed te ‘verzachten’ met een beetje Fixing Spray.

Het Essence Light Up Your Face Luminizer Palette is te koop bij Kruidvat en Trekpleister voor € 3,99. Een prima prijs voor zo’n paletje!

Ga jij deze halen?

liefs Joyce