Halloooo. Elke maand ontvang ik een pakketje van Etos om producten te testen, omdat ik Etosfriend ben op Instagram. Een tijdje terug kreeg ik een pakketje met een paar make-upproducten. Eén van die producten was de Etos Color Care Lipstick in de kleur Lip-Oholic. Vandaag is het tijd voor de review!

Vormgeving Etos Color Care Lipstick

Etos Color Care Lipstick  Etos Color Care Lipstick

De verpakking is van een semi-mat kunststof/plastic in een zwarte kleur. In zwarte, glanzende letters staat het Etos-logo erop en daaronder staat in het rood ‘color care’. Op die manier weet je welke soort lipstick je te pakken hebt. Bovendien staat op de bovenkant van de verpakking nog in een gekleurde sticker de naam van de lipstick erop. De kleur geeft dan ook meteen de kleur van de lipstick aan: handig.

De verpakking voelt heel licht – en wat goedkoop -, maar wel stevig genoeg aan. Je zou hem dus mee kunnen nemen op reis, want de dop gaat er ook goed op.

Inhoud Etos Color Care Lipstick

Etos Color Care Lipstick

Wat ik niet had verwacht na het zien van de kleursticker was een soort metallic lipstick. Lip-Oholic is lichtroze van kleur en heeft dus een soort shimmery, maar net geen metallic, effect. Ik kan het heel moeilijk omschrijven, maar ik weet dat ik er nooit zo’n fan van ben. Wel vind ik de kleur er op het eerste oog leuk uitzien voor de lente en zomer. De naam ‘color care’ doet me beloven dat de lipstick goed gepigmenteerd is en verzorgend aanvoelt op de lippen. Laten we snel gaan kijken!

Etos Color Care Lipstick

Zodra ik de lipstick swatch, voel ik dat hij ontzettend creamy is. Het pigment is mwaHet is absoluut niet slecht, maar ook niet zo intens als ik had gedacht. Bovendien lijkt hij op sommige plekken zelfs een beetje sheer. De kleur vind ik daarentegen wel schattig en past goed bij het seizoen.

Etos Color Care Lipstick

Eenmaal op mijn lippen aangebracht, vind ik hem echt verschrikkelijk. Je moet hem ontzettend opbouwen om dekkend te krijgen, anders zie je alleen maar wat glitters. Maar zodra je hem dus opbouwt, komen er steeds meer glitters op je lippen te zitten en dan hoopt het op en dat vind ik maar niks. Geef mij maar een gewone creamy, satin of matte lipstick. Het is ook echt niet meer metallic, maar gewoon glitterig. Bovendien blijft de lipstick glijden en is hij er dus ook met een uurtje weer compleet af. Nee, ik vind het echt niks.

Conclusie Etos Color Care Lipstick

Etos Color Care Lipstick

Deze lipstick is voor mij echt een afrader. Ik ben echt geen fan van de glitter-look, ik vind het pigment en de houdbaarheid slecht (zeker als je je bedenkt dat er betere budget lipsticks zijn) en het is gewoon niet mijn kleur. Misschien dat de andere lipsticks uit deze ‘color care’ lijn meer mijn ding zijn, maar bij deze ligt het gewoon echt aan de finish. Jammer.

De Etos Color Care Lipsticks zijn verkrijgbaar voor € 3,99.

Heb jij een Etos Color Care Lipstick geprobeerd?

liefs Joyce

- Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review -