Op de zondag dat ik naar Eindhoven ging, was ik ruim een halfuur te vroeg op Schiphol. Met een pas geopend filiaal van Kiko, kon het ook niet anders dat ik uit nieuwsgierigheid naar binnen liep. Daar spotte ik de nieuwste Limited Edition, speciaal voor Valentijnsdag. Ik liet het nog even staan onder het mom van ‘in Eindhoven zit ook een Kiko’. Helaas was daar hetgeen wat ik wilde uitverkocht. Een dag later vond je me dus weer op Schiphol bij de Kiko van nam ik de Kiko Heart-Shaped Lipstick mee! Tijd voor de review.

Vormgeving Kiko Heart-Shaped Lipstick

Kiko Heart-Shaped Lipstick

De collectie bestaat onder andere uit een blush, verschillende nagellakken en 5 kleuren matte lipstick. Zelf ging ik voor de lichtste, pinkynude kleur Sweety Rosy Mauve. De verpakking is superschattig: wit en roze, met hartjes en een leuke tekst.

Kiko Heart-Shaped Lipstick

Wat me compleet verraste, was dat de lipstick verpakt zat in een roze folie. Dat ben ik niet gewend van Kiko! En dat voor zo’n lage prijs. Superleuk detail!

Kiko Heart-Shaped Lipstick

De verpakking zelf voelt wel een beetje goedkoop en plastic-achtig aan, maar ziet er wel leuk uit. Bovendien is het wel een stevige verpakking en zit de dop goed vast. Dat maakt alweer een hele hoop goed! De huls is zilver met zwarte letters erop en ik vind hem wel schattig.

Inhoud Kiko Heart-Shaped Lipstick

Kiko Heart-Shaped Lipstick

Toen ik de dop eraf wilde halen, was het nog een heel gevecht. Wat bleek nou: het is een draaidop. Dat ben ik niet gewend, dus dat is heel raar in het begin (en geloof me, ik wil nog steeds gewoon de dop eraf trekken). Het zorgt er wel voor dat de lipstick goed is afgesloten, want hij draait niet zomaar open.

Genoeg over de huls, tijd voor het echte werk: de lipstick zelf. Ain’t it cute? Net als vorig jaar heeft Kiko weer de leuke hartjesvormen teruggebracht. De naam zegt het ook eigenlijk al een beetje: Kiko Heart-Shaped lipstick. Het is superschattig, maar werkt helaas wel wat moeilijker.

Kiko Heart-Shaped Lipstick

Hier kun je het hartje nog wat beter zien. Sweety Rosy Mauve is een prachtige, warme pinkynude kleur. De lipsticks hebben allemaal een matte finish, wat ik ook nog eens heel erg leuk vind. Ik ben de laatste tijd gek op matte lipsticks en draag ze bijna non-stop. Daarbij past deze kleur heel erg in mijn straatje.

Swatches Kiko Heart-Shaped Lipstick

Kiko Heart-Shaped Lipstick

Hier de swatch op mijn hand van de lipstick. Door de vorm is het moeilijker om hem volledig dekkend te krijgen en ik merk meteen al dat het een wat stroevere matte lipstick is. Gelukkig is hij wel volledig mat én goed op te bouwen. En de kleur? Helemaal mijn ding!

Kiko Heart-Shaped Lipstick Kiko Heart-Shaped Lipstick

Tadaaaa! Hier zie je de Kiko Heart-Shaped Lipstick op mijn lippen. Ik had wel even moeite met de vorm (dat went gelukkig snel!) en ik moest twee laagjes gebruiken om de lipstick dekkend te krijgen. Hij brengt een beetje stroef aan, maar zit dan volledig matte op je lippen. Scrubben is wel echt een must, want de lipstick heeft de neiging om velletjes te benadrukken.

De lipstick blijft zo’n 3 uurtjes op z’n plek zitten, maar droogt mijn lippen wel een beetje uit. Mijn MAC lipsticks doen dat bijvoorbeeld een stuk minder. Maar als je je lippen goed verzorgt en scrubt, is het een prachtige everyday lipstick. Ik heb hem er de laatste week ontzettend vaak bij gepakt, omdat hij overal mooi bij staat. Ik vind het zeker een toppertje!

Conclusie Kiko Heart-Shaped Lipstick

Kiko Heart-Shaped Lipstick

Wanneer je de prijs van deze lipsticks hoort, dan wil je meteen naar de winkels rennen. Voor deze prachtige verpakking, ultiem matte lipstick en gewoon prachtige kleur leg je slechts € 6,95 neer. Dat zijn de prijzen die ik van Kiko gewend ben!

De Matte For You collectie is nu verkrijgbaar bij Kiko in de webshop en in de winkels.

Zou jij deze lipstick proberen?

liefs Joyce