Hooooi. Dit jaar bestaat mijn favoriete merk 20 jaar en dat vieren ze groots! Ik heb het natuurlijk over Kiko. De komende periode brengen ze in samenwerking met de Italiaanse Vogue zeven prachtige limited editions uit en de eerste ligt nu in de schappen: Less is Better. Ik scoorde het oogschaduwpalette en een matte lipstick. Laten we snel kijken of het wat is!

Vormgeving KIKO Less is Better

KIKO Less is Better

De doosjes waarin de producten van de collectie zitten, zien er superschattig en lente-achtig uit. Ze zijn pastelkleurig en met een soort verfspatten zijn ze versierd. De collectie en het logo staan ook op de verpakking en wat informatie over het product.

KIKO Less is Better

Ik scoorde onder andere het oogschaduwpalette uit de collectie. Er staat heel leuk 01 op de verpakking, maar voor zover ik weet is er ook maar één palette.

KIKO Less is Better

De lipstick die ik meenam is een liquid lipstick en ik kocht hem in de kleur 03. Voor zover ik weet zijn er vier kleuren verkrijgbaar en allemaal vrij neutrale, nudetinten.

KIKO Less is Better Matte Lipstick 03 Essential Rose

KIKO Less is Better

De KIKO Less is Better Matte Lipstick zit in een langwerpige, smalle verpakking. Deze is pastelroze en vind ik superstrak en schattig. De verpakking voelt stevig aan en zit ook ontzettend goed dicht. Ik moet veel kracht zetten om hem open te draaien. Dat kan je vervelend vinden, maar ik vind het eigenlijk wel fijn. Hierdoor weet ik dat er nooit lipstick in mijn tas of iets dergelijks terecht gaat komen.

KIKO Less is Better

Essential Rose is een roze nudetint. Ik heb al ontzettend veel van dit soort kleurtjes, maar die zijn nu eenmaal favoriet. Zo in de verpakking ziet hij er heel erg warm uit. Bovendien zit er genoeg product op de applicator, waardoor je je lippen volledig kunt dekken. Wel is het staafje viezig, wat ik dan weer jammer vind.

KIKO Less is Better

Bij het swatchen merk ik meteen dat de kleur een stuk koeler is dan ik had gedacht. Wel voelt de lipstick heel erg vloeibaar, maar hij droogt binnen mum van tijd mat op. Ook is de lipstick volledig dekkend.

KIKO Less is Better

Op de lippen moest ik er even aan wennen: zowel de formule als de ondertoon. Hij is een stuk koeler dan ik gewend ben, maar hij is wel mooi. Bovendien is hij ontzettend matte en dat is hij ook heel snel. Hij is daardoor wel een klein beetje uitdrogend, maar niet al te erg. Hij blijft zeker 3-4 uurtjes netjes op z’n plek en vervaagt geleidelijk.

Bovendien is het prijsje ook nog heel erg zacht! Voor slechts € 6,95 heb je al een KIKO Less is Better Matte Lipstick in je bezit.

KIKO Less is Better Eyeshadow Palette

KIKO Less is Better

Het andere item van de collectie wat ik meenam is het oogschaduwpalette. Het palette bevat negen nudetinten oogschaduw. Het is daarentegen wel een klein palette: ongeveer net zo groot als je hand. Daardoor kun je hem makkelijk meenemen op reis, want hij is ook nog eens heel erg stevig en bevat een spiegel. Oh en de kleurtjes vind ik ook heel schattig!

KIKO Less is Better

Dit is de binnenkant van het palette: het zijn allemaal neutrale tinten waarmee je dagelijkse looks kunt maken. Het palette bevat een mix van matte en metallic tinten die verschillen van licht naar donker. Ik zag het palette in de winkel en werd meteen verliefd.

KIKO Less is Better

Hier zien jullie nog een close-up van alle kleurtjes. Bovenin de matte kleurtjes, in het midden de metallic kleuren en onderin weer drie matte tinten. De kleuren gaan van peachy, naar champagne en bruin naar weer wat meer taupe. Ik vind ze heel erg mooi bij elkaar staan.

KIKO Less is Better

Van de swatches werd ik helaas niet weggeblazen. Ik moest zelfs bij sommige kleurtjes vaker vegen om wat meer pigment te krijgen. Toch ben ik ook niet helemaal ontevreden hoor, want het zijn zeker geen slechte oogschaduws. Ik had ze stiekem gewoon wat intenser gehoopt. Ik ben benieuwd wat er op het oog gaat gebeuren.

KIKO Less is Better

De ooglook die ik ermee maakte bevat heel wat tinten, maar is toch vrij simpel. Op het oog moet ik sommige kleuren ook een beetje opbouwen, maar uiteindelijk vond ik de look wel mooi en draagbaar geworden. Ik gebruikte:

  • De eerste kleur als highlighter onder de wenkbrauw
  • De derde kleur in de crease
  • Een mix van de 7e en 8e kleur in de crease voor meer diepte
  • De vierde kleur op het bewegend ooglid
  • De zesde kleur in de buitenste ooghoek.

Is het een mooi palette? Ja. Is het een geweldig palette? Eerlijk, nee. Je kunt er mooie looks mee maken en voor op reis is het een superhandig palette vanwege de stevigheid, hoeveelheid kleuren en het formaat. Maar het pigment is gewoon een stuk minder als ik had gehoopt. Gelukkig is het palette niet al te duur voor wat je krijgt. Het KIKO Less is Better oogschaduwpalette kost € 11,95.

Conclusie KIKO Less is Better

KIKO Less is Better

De prijzen zijn een stuk vriendelijker voor de portemonnee dan sommige andere collecties van Kiko en daarom vind ik het juist wel leuk. Bovendien wil ik graag met Kiko hun 20e verjaardag vieren. De matte lipstick is even wennen, maar is zeker mooi. Het oogschaduwpalette had beter gekund, maar voor op reis (of naar vriendlief) is het een handzaam en stevig palette.

De Kiko KIKO Less is Better collectie ligt nu in de winkels of kun je online kopen. De volgende collectie zal in april verschijnen en ik kan nu al niet meer wachten!

Wat vind jij van deze producten?

liefs Joyce