Hoooi. Wat betreft make-upmerken ligt mijn hart vooral bij Kiko. In mijn stash vind je heel wat producten en elke keer is het weer liefde op eerste gezicht. Toen de Summer 2.0 collectie een hele tijd geleden uitkwam, wist ik dat ik een blush wilde scoren. Toch vond ik de 17 euro op dat moment erg duur dus ik wachtte. Lucky me, want ze zijn nu in de aanbieding! Ik nam de Kiko Summer 2.0 Baked Blush mee in de kleur 03 Red Sunset. Kijk je mee?

Vormgeving Kiko Summer 2.0 Baked Blush

Kiko Summer 2.0 Baked Blush

Zoals altijd beginnen we bij de vormgeving van het product. De kartonnen verpakking ziet er prachtig uit en heeft een soort roze-grijze metallic kleur. De kleur is prachtig en het doosje heeft nog een leuk patroontje erop. Verder staat alle benodigde informatie op de verpakking: logo, soort, naam, hoeveelheid en ingrediënten.

Kiko Summer 2.0 Baked Blush

Wat mij ontzettend verraste toen ik de blush uit het doosje haalde, was dat deze zat ingepakt in een prachtig soort folie. Ik merk dat Kiko dat steeds vaker bij haar producten doet en dat geeft het toch net wat meer een luxe uitstraling.

Kiko Summer 2.0 Baked Blush

Het doosje van de blush zelf ziet er prachtig uit. Hij is groot (maar niet te groot – nog steeds het perfecte formaat om mee te nemen op reis) en heeft dezelfde kleur als het kartonnen doosje. Het ziet er echt heel erg luxe uit. Prachtig! De verpakking is stevig, sluit supergoed en heeft een grote, duidelijke spiegel aan de binnenkant.

Inhoud Kiko Summer 2.0 Baked Blush

Kiko Summer 2.0 Baked Blush

De blushes uit de Summer 2.0 collectie zijn baked blushes en die staan erom bekend heel gepigmenteerd te zijn. De blushes zijn ook van een lekker groot formaat, dus je krijgt veel product voor je geld. Dit is wat Kiko zegt over de blushes:

“Baked blush in twee kleuren voor een natuurlijk en opbouwbaar resultaat. Textuur in baked poeder met matte finish: zacht als zijde en makkelijk te vervagen. Het product voelt zijdeachtig aan en geeft onmiddellijk kleur af die lang blijft zitten.”

De blush is dus volgens Kiko gepigmenteerd, natuurlijk aan te brengen, makkelijk te vervagen, zacht en langhoudend. Ook zeggen ze dat de blush matte is, maar ik zie toch duidelijk shimmers. Ik ben heel benieuwd!

Kiko Summer 2.0 Baked Blush  Kiko Summer 2.0 Baked Blush

De Kiko Summer 2.0 Baked Blush in 03 Red Sunset bevat een felle roze kleur en een beetje bruin-oranje tint. Je kunt de kleuren apart gebruiken of met elkaar mengen. Beide kleurtjes bevatten een lichte shimmer, die in de zomer voor een sheen kan zorgen op je wangen. Zelf houd ik daar wel van in de zomer, dus ik ben heel benieuwd hoe het effect uiteindelijk wordt.

Kiko Summer 2.0 Baked Blush

De swatches zijn, hoe zeg ik dat het beste, INTENS. Ik heb eerst beide kleurtjes apart geswatcht en daarna heb ik ze nog met elkaar gemixt. Zelf vind ik het mengen van de kleurtjes het mooiste en dat werkt met een kwast ook het beste. Maar goed, ze zijn ontzettend gepigmenteerd, dus dat wordt oppassen.

Kiko Summer 2.0 Baked Blush

Hier heb ik de blush aangebracht op mijn wangen. Ik heb hier verder geen foundation of ander soort basis gebruikt (alleen dagcrème), dus het was even een dingetje om de blush zichtbaar te krijgen op de foto. Of nou ja: ik zag er eerst uit als een clowntje, omdat de blush zó intens was. Gelukkig kon ik hem makkelijk uitblenden. De glans is ook duidelijk aanwezig en de blush geeft een soort rozerood blosje aan mijn wangen. De naam Red Sunset past dus ook wel. De houdbaarheid van de blush is top, want zelfs na een dag werken zag ik hem nog goed zitten.

Of ik 100% zeker ben of deze blush bij mijn huidskleur past? Dat weet ik nog niet. Het is op de foto niet heel duidelijk te zien, maar hij is ietwat te donker voor mij op dit moment. Misschien moet ik nog een tikkeltje bruiner worden zodat hij beter past, maar lelijk vind ik hem absoluut niet. Ik heb er nog een beetje dubbele gevoelens over.

Conclusie Kiko Summer 2.0 Baked Blush

Kiko Summer 2.0 Baked Blush

Gemengde gevoelens heb ik bij deze blush. Hij ziet er prachtig uit en is van goede kwaliteit, maar ik ben nog niet helemaal overtuigd of de kleur goed bij mijn huidskleur past. Misschien als ik op vakantie ben (geweest) dat hij wat beter past. Ik ga hem zeker nog wel vaker dragen om te ontdekken hoe hij het allerbeste bij mij past.

De Kiko Summer 2.0 Baked Blushes zijn online en in de winkels verkrijgbaar voor een speciale prijs van € 11,80. Dus wees er snel bij!

Wat vind jij van deze blush?

liefs Joyce