Kiko velvet passion matte lipstick

Hoi allemaal. Het is inmiddels alweer eventjes geleden dat ik de Kiko Velvet Passion Matte Lipstick in de kleur 304 Warm Pink kocht. Om eerlijk te zijn kocht ik deze toen de collectie echt net nieuw was. Ik werd meteen verliefd op alle kleurtjes, maar ik hield het bij eentje. Vandaag laat ik je hem dan eindelijk uitgebreid zien. Zal deze Kiko lipstick weer in de smaak vallen? Ontdek het snel!

Vormgeving Kiko Velvet Passion Matte Lipstick

Kiko Velvet Passion Matte Lipstick

De lipstick zit in het welbekende zwart-witte doosje met de naam en het logo erop. Ik blijf ze leuk vinden en stiekem bewaar ik ze ook altijd. Het straalt naar mijn idee toch altijd wel luxe uit.

Kiko Velvet Passion Matte Lipstick

De verpakking van de lipstick is ook heel erg grappig vormgegeven. Het zilverachtige deel is de dop en het goud/koperkleurige is datgene waar de lipstick in zit. Beiden zijn ze matte gemaakt, wat een leuk detail is bij een matte lipstick. De verpakking voelt ontzettend stevig aan en sluit magnetisch.

Kleur & Swatches Kiko Velvet Passion Matte Lipstick

Kiko Velvet Passion Matte Lipstick

De lipstick heeft een andere vorm dan ik gewend ben. In plaats van een puntje, is het een soort vierkantje. Toch kan je er goed mee werken, omdat het randje scherp is afgesneden.

Kiko Velvet Passion Matte Lipstick

De lipstick is lekker felroze, met een warme ondertoon. De naam is daarom ontzettend toepasselijk: Warm Pink. Ik wilde eens een ander soort roze kleur dan ik normaal koop, dus daarom koos ik voor deze. Zoiets had ik namelijk nog niet. Dit is wat Kiko zegt over de lipstick:

“Comfortabele lippenstift met matte kleur. De crèmige en supersmeuïge textuur geeft de lippen een intens mat effect. De lippenstift voelt heerlijk aan, waardoor hij prettig aan te brengen is en daarna een comfortabel gevoel geeft. Het product wordt superglad opgebracht, met een onmiddellijke kleurafgifte. De lippenstift blijft lang zitten.”

De lipstick is dus matte, maar creamy, goed gepigmenteerd en blijft lang zitten. Een heleboel beloftes en ik ben benieuwd of Kiko zich daaraan heeft gehouden.

Kiko Velvet Passion Matte Lipstick

Zoals je kunt zien is de lipstick goed gepigmenteerd. Toch heb ik hier wel twee laagjes aangebracht, maar dat is in principe niet nodig. De kleur is supermooi en duidelijk matte. De lipstick voelde wel creamy aan met het maken van deze swatch.

DSC_0010 Kiko Velvet Passion Matte Lipstick

En dit is hoe de lipstick bij mij staat. Ik vind hem zelf ontzettend mooi en het is heel wat anders dan alle andere roze kleurtjes uit mijn stash. De lipstick is matte, maar voelt ontzettend comfortabel aan op de lippen. De lipstick is met 1 laagje dekkend en blijft daarna zeker 3 uur op z’n plek zitten. Na een hapje en drankje is het wel slim om hem eventjes bij te werken voor het mooiste resultaat. (Overigens had ik hier nog mijn langere haren, haha.)

Conclusie Kiko Velvet Passion Matte Lipstick

Kiko Velvet Passion Matte Lipstick

Al met al ben ik ontzettend blij met deze lipstick. Ik vind de verpakking mooi, de kleur is prachtig, ik vind hem me goed staan (al zeg ik het zelf), het is weer eens iets anders én hij is gewoon van ontzettend goede kwaliteit. Enige nadeel wat ik kan noemen, is dat de lipsticks van Kiko helaas een stuk duurder zijn geworden. Voor deze lipstick betaal je namelijk € 10,90. Maar dan krijg je wel wat moois ervoor terug.

De Velvet Passion Matte lipstick is in 20 verschillende kleuren verkrijgbaar bij Kiko: zowel online als in de winkels.

Wat vind jij van deze lipstick?

liefs Joyce