Hiii. Vorige week ging ik weer eens lekker ‘spelen’ met make-up. Na bijna een jaar besloot ik mijn duochrome oogschaduw van Makeup Geek uit te proberen. De look lukte zo goed, dat ik hem maar al te graag met jullie wil delen! Kijk je mee naar deze duochrome look of the day?

Duochrome LOTD: gebruikte producten

duochrome

Ik pakte flink uit met make-up, want ik gebruikte bijvoorbeeld al twee verschillende oogschaduwpaletten en een losse oogschaduw. Daarbij gebruikte ik een contourpoeder én een bronzer. Dit zijn alle producten.

Gezicht

Ogen

Kwasten

  • Zoeva: oogschaduw & wenkbrauwen
  • Hema: poeder, contour & blush
  • Etos: highlighter

Duochrome LOTD: ooglook

duochrome

Een duochrome oogschaduw is echt heel lastig om vast te leggen, omdat het in elk licht anders is. Havoc is een hele speciale oogschaduw, want het ene moment lijkt hij groen met een blauwe gloed en het andere moment is hij gewoon neutraal bruin. Dit is hoe ik de look maakte:

  1. Uit het Zoeva Cocoa Blend palette: substitute for love in de crease als overgangskleur.
  2. Uit het Zoeva Cocoa Blend palette: freshly toasted voor meer diepte in de crease.
  3. Uit het Zoeva Cocoa Blend palette: bitter start onder de wenkbrauw.
  4. Makeup Geek: Havoc op het gehele bewegend ooglid.
  5. Uit het MUA Undress Me Too palette: wink en obsessed in de buitenste ooghoek.
  6. Uit het Zoeva Cocoa Blend palette: substitute for love en freshly toasted onder het oog.
  7. Kiko Sparkling Trail Eyeshadow: in de binnenste ooghoek

De ooglook maakte ik daarna af met de Catrice Rock Couture mascara en toen waren nepwimpers overbodig! Ik vond de look ontzettend gaaf gelukt en op de foto zie je een klein beetje het effect van de oogschaduw terug. Het is niet een look die ik elke dag zal dragen, maar ik denk dat ik Havoc er wel vaker bij ga pakken.

Duochrome LOTD: complete look

duochrome

Ik gebruik de laatste tijd als basis een beetje concealer in plaats van foundation, omdat die kleuren vaak beter overeen komen met mijn huidskleur. Ik contourde met NYX Taupe en bracht wat meer warmte aan mijn wangen met de bronzer uit het I Heart Makeup paletje. Ik wilde een subtiele blush en die van Essence was daar perfect voor. Nog even een budget highlighter erbij et voila!

duochrome

Ik maakte het geheel af met MAC Velvet Teddy op mijn lipjes en die kleur paste echt perfect bij de ooglook. Ik was helemaal tevreden en trots op deze look! Willen jullie deze look nog stap-voor-stap zien? Laat het hieronder dan weten, want dan neem ik binnenkort een tutorial op voor mijn YouTube-kanaal!

Overigens ben ik zo blij met de kwaliteit van de Makeup Geek oogschaduw, dat ik stiekem binnenkort nog meer kleurtjes wil gaan aanschaffen.

Wat vind jij van deze look?

liefs Joyce