Hii. Het is weer tijd om lentekleuren tevoorschijn te halen: zachtroze, pasteltinten, mintkleuren en noem het maar op. Zeker met het zonnige weer van de afgelopen dagen krijg ik echt last van lentekriebels. Toch ontdekte ik laatst een lipstick van MAC die alles behalve een voorjaarskleurtje is. Ik heb het over MAC Amorous. Vandaag een uitgebreide review!

Vormgeving MAC Amorous

MAC Amorous

De lipstick zit in de welbekende verpakking van MAC: een zwart kartonnen doosje met daarop het logo, en informatie over de lipstick in strakke, witte letters. Stiekem bewaar ik deze verpakkingen altijd.

MAC Amorous

Laatst had MAC een aanbieding (ja, je leest dat goed). Bij aankoop van twee lipsticks kreeg je 20% korting. Samen met een klasgenootje bestelde ik een lipstick: MAC Amorous. De naam van de lipstick staat bovenop het doosje en op de zijkant staat aangegeven dat het om een satin lipstick gaat.

MAC Amorous

Eenmaal uit de kartonnen verpakking komt de kogelvormige huls van de lipstick tevoorschijn. Al zie ik er tegenwoordig eerder een tampon in (bedankt Irina, haha). Toch vind ik de verpakking wel mooi en strak. Dit is mijn negende MAC lipstick, dus mijn lipstickbakje is nu volledig gevuld met MAC lipsticks en dat vind ik stiekem best tof.

Inhoud MAC Amorous

MAC Amorous

De kleur vastleggen was een behoorlijke klus, want het ene moment werd hij rozer, dan weer roder en de andere keer weer paars. Op de lipswatch zometeen komt de kleur het beste naar voren. MAC Amorous is een satin lipstick. Dit betekent dat de finish zo goed als matte is (maar net niet helemaal), dat de lipstick romig is en goed gepigmenteerd. Ik vind deze finishes altijd heel erg mooi en prettig.

MAC Amorous

Ik zou Amorous omschrijven als een donkere kleur voor het najaar, maar die ook nu heel tof kan zijn. Het is een paarsige lipstick met warme, roze ondertoon. Het is daardoor een opvallende kleur, maar niet ‘bam, paars in your face’. Toch kreeg ik de kleur niet helemaal goed op de foto.

MAC Amorous

Hier nog een close-up van Amorous. Het maken van de foto’s van lipsticks vind ik altijd heel erg leuk, maar ook het lastigst om te doen. Ik heb van Amorous denk ik wel 60 foto’s gemaakt voordat ik eindelijk een beetje tevreden was, haha.

MAC Amorous

Tada, de swatch van Amorous. Hier kun je al iets beter de paarsige tint in de lipstick zien, maar dat hij ergens ook veel weg heeft van donkerroze. De finish is lichtglanzend, maar dat glanzende verdwijnt al snel waardoor de lipstick matte wordt. De lipstick is ontzettend romig en goed gepigmenteerd.

MAC Amorous

Hier komt eindelijk de kleur van de lipstick goed naar voren! Hij is echt een beetje paarsig met een duidelijke roze ondertoon. Een stuk gewaagder dan ik normaal zou kopen, maar ik vind hem zo tof. Ik had op het moment dat ik deze foto’s maakte ontzettend last van droge lippen, maar gelukkig worden de velletjes niet al te erg benadrukt. Bovendien droogt de lipstick mijn lippen niet uit!

MAC Amorous

Full face met MAC Amorous. Ik vind het een ontzettend gave kleur. Misschien niet iets wat ik er elke dag bij pak, maar die ik zeker in het najaar veel wil gaan dragen. Bovendien voelde ik me heel erg op mijn gemak toen ik met deze lipstick boodschappen ging doen en dat heb ik niet vaak met zulke opvallende kleuren. Ik vind de lipstick gewoon heel erg mooi! En als ik een beetje arrogant mag zijn: de kleur laat mijn ogen blauwer lijken. Love it!

MAC Amorous blijft op mijn lippen zeker 3 uurtjes goed op z’n plek zitten en slijt daarna geleidelijk van de lippen af. Hij voelt ontzettend romig aan en draagt daardoor ook heel comfortabel.

Conclusie MAC Amorous

MAC Amorous

MAC Amorous heeft me niet teleurgesteld, ik ben zelfs razend enthousiast. Ik vind de kleur – ondanks zijn opvallendheid – heel erg gaaf en ook bij me passen. Daarbij ben ik weg van de finish, hoe die op m’n lippen zit en de houdbaarheid. Een mooie aanwinst dus! Mijn roze- en nudetinten moeten nog gaan oppassen, haha.

MAC Amorous is online, in de winkels en bij verkooppunten in Douglas en Bijenkorf verkrijgbaar voor € 19,50. Het is even diep in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat moois ervoor terug.

Wat vind jij van MAC Amorous?

liefs Joyce