Als een van de Etosfriends ontvang ik elke maand een pakketje met producten om te proberen. Laatst ontving ik een extra pakketje met daarin producten van Makeup Revolution. Het merk wordt nu namelijk in meer dan 400 filialen van Etos verkocht! Een van de producten was het Makeup Revolution Flawless Matte palette. Een palette vol matte kleurtjes voor een fijn prijsje? Dat moeten we snel proberen! Vandaag vertel ik je wat ik ervan vind.

Vormgeving Makeup Revolution Flawless Matte

Makeup Revolution Flawless Matte

De kartonnen verpakking van het Flawless Matte palette vind ik heel tof. Het heeft een soort koperachtige kleur en de letters zijn er in 3D op gedrukt. Het ziet er naar mijn idee niet uit alsof het een goedkoop palette is. Op de achterkant staat een indicatie van de kleuren die in het palette gaan zitten, maar die vind ik dan wel weer slecht. Het lijkt totaal niet, haha.

Makeup Revolution Flawless Matte

Het duurde even voordat ik de kartonnen verpakking open had zonder hem kapot te scheuren. Toen die er eenmaal vanaf was, kwam er een glanzende zwarte verpakking tevoorschijn. De verpakking voelt stevig aan en in een soort rosékleur staat de naam van het palette erop. Alleen is hier weggelaten dat het om het ‘flawless matte’ palette gaat. Dat is dan weer een beetje onhandig.

Nu kan ik sowieso even mierenneuken, want ik had het stiekem wel leuk gevonden als de verpakking matte was geweest. Dan was het extra duidelijk dat het om een matte palette gaat. Bovendien zie je op deze glanzende verpakking al snel vette vingers en vlekken. Maar hey: het is en blijft verder een mooie en vooral stevige verpakking.

Inhoud Makeup Revolution Flawless Matte

Makeup Revolution Flawless Matte

Een groot pluspunt vind ik dat er aan de binnenkant van de verpakking een enorme spiegel zit! Superhandig voor als je het palette mee wil nemen op reis (hij lijkt trouwens groter dan dat hij in werkelijkheid is). Ook zit er nog een plastic vel bij waar de namen van de oogschaduws op staan. Ook handig!

Makeup Revolution Flawless Matte

De binnenkant van het palette bevat 32 matte oogschaduws. De kleuren varieren van bruin naar roze en zwart en er zit een goede mix van warme en koele kleuren in. De pans zijn niet heel groot, maar groot genoeg om er met een kwast in te gaan. Als ik dan wel een klein minpuntje kan noemen: veel kleuren lijken best op elkaar en er zit soms echt minimaal verschil in. Maar dat mag de pret niet drukken. Hoe zouden de swatches zijn?

Swatches Makeup Revolution Flawless Matte

Makeup Revolution Flawless Matte

Hier de swatches van de eerste rij met kleuren. Je ziet hier de bovenste rij uit het palette en hierin zitten voornamelijk de wat lichtere kleuren. Op het eerste moment ben ik absoluut niet ontevreden over deze rij met kleuren. Het pigment is niet denderend, maar het zijn zeker mooie kleuren. Overigens zijn het matte kleuren, maar voelen ze boterzacht aan! Flaw zie ik al helemaal voor me onder mijn wenkbrauw en Matte in de crease.

Makeup Revolution Flawless Matte

Van de tweede rij word ik al een stuk enthousiaster! Wat een pigment voor matte (en ook nog eens budget!) oogschaduws. Cool en Sand zijn het minste van deze rij, maar ik weet zeker dat ze goed op te bouwen zijn. Trouwens vind ik dat de namen van alle kleuren heel erg goed passen! Ook deze rij met oogschaduws swatcht alsof je boter smeert.

Makeup Revolution Flawless Matte

En ook de derde rij is een hemel aan gepigmenteerde matte kleuren. De enige kleur die tegenvalt is Charcoal. Die is een stuk minder intens dan ik had gehoopt. Mijn favoriete kleuren uit deze rij zijn Rosewood en Rust. Beautiful!

Makeup Revolution Flawless Matte

En met hoge verwachtingen begon ik aan de laatste (en ook meteen de donkerste rij) met kleuren. Deze rij is absoluut niet slecht, maar ik vond hem een beetje tegenvallen. Ik had bijvoorbeeld Earth en Carbon veel donkerder verwacht. Ook waren een aantal kleuren uit deze rij een stuk stroever met swatchen. Maar ik ben nog steeds verbaasd dat de matte kleuren zo goed zijn. Dat zie je niet vaak bij budgetproducten!

Makeup Revolution Flawless Matte

Voor een goed beeld, heb ik twee looks gemaakt die ik de laatste tijd veel heb gemaakt met dit palette. Deze eerste look maakte ik met de volgende kleuren:

  • Flaw onder de wenkbrauw
  • Cork en Chrome in de crease en onder het oog
  • Olden in de crease voor meer diepte
  • Earth in de buitenste ooghoek
  • Pearl op het bewegend ooglid

De oogschaduws zijn ook in gebruik heel goed en voelen zacht aan. Ze blenden makkelijk in elkaar over zonder te vervagen en geven de look echt een soft finish. Wel zijn ze met een kwast een stuk poederiger en moet je zeker even je kwast aftikken om zoveel mogelijk fall out te voorkomen.

dsc_0145 Makeup Revolution Flawless Matte

De tweede look die ik maakte ging wat meer de roze kant op. Deze look maakte ik met:

  • Flaw onder de wenkbrauw
  • Matte in de crease
  • Taupe en Rosewood in de crease voor meer diepte en onder het oog
  • Olden en Earth in de buitenste ooghoek
  • Pearl op het bewegend ooglid

Ook deze keer blendde de oogschaduws goed op het oog en in elkaar over. Ik merk wel dat ik dit palette graag erbij pak voor de zachte looks en niet zo snel zal grijpen naar de donkere kleuren uit het palette. Ook deze keer was de kwast aftikken een must. Gelukkig is de fall out makkelijk met een watje weg te vegen zonder je basis te verpesten.

De looks blijven met een goede basis ook de hele dag intens en goed zitten. Je hoeft niet bang te zijn dat je look na een paar uur foetsie is.

Conclusie Makeup Revolution Flawless Matte

Makeup Revolution Flawless Matte

Hoewel veel kleuren op elkaar lijken en ze niet allemaal even goed gepigmenteerd zijn, ben ik ontzettend blij met dit palette. De kleuren blenden goed in elkaar over zonder pigment te verliezen, zijn fijn in gebruik en de kleurencombinaties zijn perfect voor dagelijkse, soft looks. En daar houd ik nu echt van!

Het palette is ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee, want hij kost bij bijvoorbeeld Makeup Musthaves slechts € 9,95 en dan heb je 32 mooie kleurtjes. Bij Etos betaal je er geloof ik iets meer voor, maar ook dat is hij zeker waard (want dan hoef je geen verzendkosten te betalen). Ik zeg: DOEN!

Heb jij al eens iets van Makeup Revolution geprobeerd?

liefs Joyce

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.