Hiii. Nadat het palette ongeveer anderhalf jaar op mijn wishlist heeft gestaan, sloeg ik laatst toch eindelijk mijn slag. Inmiddels gaan we (hopelijk) steeds meer richting de zomer en het Morphe Soul of Summer Palette past daar perfect bij. Een palette gevuld met kleuren die passen bij de zonsondergang na een warme zomerdag. Maar hoe is de kwaliteit? Dat zie je vandaag!

Vormgeving Morphe Soul of Summer Palette

Morphe Soul of Summer Palette

Het Morphe Soul of Summer Palette komt in een zwart doosje met daarop vrij weinig informatie. Op de voorkant staat het logo en de website van Morphe. Persoonlijk vind ik de URL niet zo’n mooi detail op de  (voorkant van de) verpakking, maar op zich ga ik deze toch wegdoen. De kartonnen verpakking is overigens best dik, dus ik verwacht een dik palette.

Morphe Soul of Summer Palette

Gelukkig valt dat heel erg mee. Het palette is zelf lekker dun en compact, maar wel stevig. In de kartonnen verpakking zat nog een dikke laag bubbeltjesplastic, waardoor je zeker weet dat het palette goed verpakt zit. Op het palette zelf staat alleen het logo van Morphe en meer niet.

Inhoud Morphe Soul of Summer Palette

Morphe Soul of Summer Palette

Wanneer je het palette openmaakt, verschijnen er twaalf redelijk grote pans met oogschaduw. Zoals je kunt zien lijkt het écht op een zonsondergang na een warme zomerdag. De kleuren zijn allemaal ontzettend warm en passen helemaal binnen mijn straatje. Het enige nadeel is wel dat er geen matte kleuren in zitten; enkel satin en metallic oogschaduws. Gelukkig heb ik genoeg andere palettes waar wel matte kleuren in zitten die ik kan gebruiken. Oh en er mist een écht goede highlighter voor de binnenste ooghoek. Ze zijn allemaal net iets te donker.

Morphe Soul of Summer Palette

Hier zien jullie nog even een close-up van de oogschaduws. De kleuren zijn allemaal heel bijzonder: sommigen zijn koperkleurig, anderen weer wat oranjer en anderen hebben weer een roségouden ondertoon. Hoewel sommige kleuren op het eerste oog op elkaar lijken, valt dat toch heel erg mee. Dat kunnen jullie zo bij de swatches ook goed zien.

Morphe Soul of Summer Palette

Hier zien jullie de kleuren: ze zijn geswatcht van links naar rechts en van boven naar beneden. Zoals je kunt zien zijn alle oogschaduws INTENS. Dit is het resultaat van slechts één keer swatchen. Ze zijn ontzettend zacht en hebben vrijwel geen fall out. Ook kun je goed het verschil in de kleuren en ondertonen van de oogschaduws zien. Zo zie je dat de eerste kleur een roségouden ondertoon heeft en dat de derde kleur een stuk donkerder uitvalt dan in het palette. De laatste rij heeft de échte zonsonderondergang-tinten. Ik vind ze allemaal prachtig!

Morphe Soul of Summer Palette

Helaas hebben de kleuren geen namen, dus ik ga zo goed mogelijk uitleggen hoe ik deze (en de tweede) look heb gemaakt. Ik bracht de eerste kleur aan op het bewegend ooglid. Vervolgens bracht ik de zesde kleur (dus rij 2 – oogschaduw 2) aan in mijn buitenste ooghoek en lichtjes in de crease. De zevende kleur bracht ik aan onder mijn oog (helaas niet zo goed zichtbaar op deze foto) en ook lichtjes in de buitenste ooghoek. De look is vrij neutraal en zelf vond ik het geen ramp om met alleen glanzende oogschaduws te werken. Het blenden ging verder namelijk prima en de oogschaduws lieten zich goed aanbrengen.

Morphe Soul of Summer Palette

Deze look is al iets minder ‘dagelijks’ dan de vorige en bovendien een stuk warmer. Ik probeerde hier een ‘zonsondergang-look’ te maken. Deze keer besloot ik alleen wel eerst een lichtbruine, matte oogschaduw uit een ander palette in de crease te blenden. Vervolgens bracht ik de tiende kleur (rij 3 – oogschaduw 2) aan over mijn hele ooglid. Om het iets op te lichten, bracht ik een klein beetje van derde kleur aan op het midden van het ooglid. In de buitenste ooghoek maakte ik een mix van kleur 8 en 12 (de blauwe en rode). Deze kleuren bracht ik met een lichte hand aan, dus superintens zijn ze niet, maar dat was ook de bedoeling. Ze zijn wel op te bouwen.

Ook het blenden en aanbrengen van deze look ging weer supermakkelijk. De oogschaduws kun je zowel mooi opbouwen als meteen intens aanbrengen. Ook zijn ze helemaal niet poederig, wat heel fijn is!

Conclusie Morphe Soul of Summer Palette

Morphe Soul of Summer Palette

Hoewel er geen matte tinten in het palette zitten, vind ik hem toch geweldig. Het zijn warme kleuren waar ik ontzettend van houd, sommige kleuren zijn net weer even anders dan ik al in mijn stash had en bovendien is de kwaliteit fantastisch. De prijs is ook nog goed te doen, want voor € 16,49 heb je hem al in huis. Als je bedenkt dat je dan zo’n geweldig palette hebt.. Dat wil je toch hebben. Ik ben in elk geval blij dat ik deze ein-de-lijk van mijn wishlist af heb kunnen strepen.

Het Morphe Soul of Summer Palette is onder andere verkrijgbaar bij Boozyshop.

Heb jij al iets van Morphe geprobeerd?

liefs Joyce