Hiii. Makeup Academy of ook wel MUA is één van mijn favoriete drogisterijmerken als het gaat om oogschaduwpaletten. De paletten in mijn bezit vind ik ontzettend fijn en niet zo lang geleden hebben ze daar weer nieuwe paletten aan toegevoegd! Daarnaast hebben ze ook nieuwe liquid lipsticks uitgebracht en ik kreeg de kans om een aantal nieuwe producten de proberen. Vandaag geef ik je mijn mening!

MUA Matte Soft Suedes Palette

dsc_0088

In totaal zijn er drie paletten uitgebracht met daarin zes kleurtjes. Ik ontving de Soft Suedes variant: een oogschaduwpalette met zachte kleuren. Allemaal hebben deze een matte finish. De verpakking is simpel, maar stevig en niet al te groot. Daardoor kan hij goed mee worden genomen op reis!

dsc_0100

Zoals ik hierboven dus al zei, bevat het palette zachte kleurtjes. De kleurtjes gaan van licht naar donker, van roze naar bruin en paars. Ze passen allemaal heel goed bij elkaar en hebben allemaal wel een warme ondertoon. Bovendien zijn het allemaal kleuren die ik graag op dagelijkse basis zou gebruiken. Laten we snel kijken of de kwaliteit net zo goed is als mijn andere MUA palettes.

dsc_0107

De swatches verrassen me positief! Voor een budget merk zijn de oogschaduws goed gepigmenteerd en voelen heel erg zacht aan. Ze zijn wel een beetje poederig, dus je kwast aftikken is wel belangrijk. Alleen de donkerbruine kleur is iets minder zacht.

 csc_0146

Hoewel ik altijd ontzettend mijn best doe, lukt het me niet altijd even goed om de ooglook op de foto te krijgen. Ik heb hier de roze en lichtbruine kleur gemixt in de crease, de lichtste kleur uit het palette zit op mijn bewegend ooglid en in mijn buitenste ooghoek vind je de medium bruine kleur. Het is geen spannende ooglook, maar wel eentje die ik hierna nog vaker heb gemaakt. De kleuren brengen goed aan, maar als je iets te hard blendt, willen ze wat kleur verliezen. Gelukkig gaat opbouwen wel makkelijk! Ik vind het een fijn palette.

Luxe Velvet Lip Lacquers

dsc_0111

Dan is het nu tijd om naar de lip lacquers te kijken. De verpakking vind ik prachtig: hij voelt stevig aan, de onderkant is van mat glas en de dop geeft hem een luxe uitstraling. En dat voor heel weinig geld. De kleuren van de liquid lipsticks kun je door de verpakking heen zien, maar zijn wel iets minder gekleurd dan in het echt. Dat komt natuurlijk door de verpakking. Je ziet hier van boven naar beneden: Hustle, Firecracker en Panache.

csc_0114

De applicator ziet er prima uit, maar neemt wel redelijk veel product op. Dat zie je ook aan het steeltje, want daar zitten ook nog restjes van de lipstick. Maar de grootte van de sponsapplicator is wel fijn, want je kunt er precies mee werken.

dsc_0117

Hier zien jullie Hustle, Firecracker en Panache naast elkaar. Het viel me meteen op dat Hustle veel donkerder is geswatcht dan op de applicator, maar dat deze van de drie het beste dekt. Firecracker en Panache zijn iets minder dekkend, maar wel heel opvallend.

dsc_0149 dsc_0151

Niet mijn charmantste foto’s (kan weleens gebeuren, haha) en ook niet echt de beste applicatie (sorry not sorry), maar dit is Hustle op mijn lippen. En heel eerlijk: ik vind het niks. Ik had verwacht dat ik deze kleur het mooist ging vinden de de drie, omdat ik deze meer nude had verwacht. Op mijn lippen is hij echt superdonker en bovendien brengt hij niet gelijk aan. Hij is echt zowat bruin met een koele ondertoon en dat is het gewoon niet voor mij.

dsc_0152 dsc_0154

Firecracker kreeg ik iets netter aangebracht (wonderbaarlijk genoeg), maar helaas dekt ook deze niet heel goed. Je ziet hier en daar lichtere plekken en op andere stukken weer ophopingen. Als je van een afstandje kijkt, valt dat gelukkig een stuk minder op, maar ik vind het wel jammer. De kleur vind ik namelijk echt heel mooi en dat heb ik nooit met rode lipstick bij mezelf!

dsc_0155 dsc_0157

En dan als laatste Panache. Ook deze dekt niet volledig en laat ophopingen achter. Bovendien vind ik deze kleur gewoon niet bij mezelf staan. Het is een paarse kleur met rode ondertoon en dat is gewoon niet mijn ding. Helaas. Alledrie de lipsticks voelen comfortabel op mijn lippen, maar benadrukken wel de lijntjes en velletjes.

Over de houdbaarheid wil ik het eerlijk gezegd niet eens hebben, want dat heeft me echt diep teleurgesteld. Ik had de lipstick net aangebracht, goed laten drogen en ging toen een broodje eten als test. In eerste instantie voelde ik de lipstick al lichtjes brokkelen bij het natte stukje van mijn lippen. Na het eten van mijn broodje was de lip lacquer gewoon zo goed als weg. Alleen de buitenste randjes zaten er nog en dat was natuurlijk geen gezicht. Hij heeft het dus niet eens een uurtje overleefd. Superjammer!

Conclusie

dsc_0091

De luxe velvet lip lacquers zijn bij mij niet zo in de smaak gevallen, helaas. Maar laten we deze review toch nog een beetje positief eindigen: het oogschaduwpalette vind ik wel heel fijn en gebruik ik echt heel vaak!

Het oogschaduwpalette scoor je al voor € 4,49, echt een top prijs! De lip lacquers zijn verkrijgbaar voor € 4,99. Niet duur, maar ik had toch graag wat meer kwaliteit gezien.

Wat vind jij van de producten?

liefs Joyce

PS Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.