Hij stond misschien al een jaar op m’n wishlist, maar telkens kocht ik hem niet: de NYX Soft Matte Lip Cream in de kleur Cannes. Totdat de NYX-winkel in de Kalverstraat werd geopend en ik toevallig een keer in de buurt was. Vastberaden liep ik de winkel in en liep ik een lipstick rijker de deur uit. Vandaag vertel ik wat ik ervan vind!

Vormgeving NYX Soft Matte Lip Cream Cannes

NYX Soft Matte Lip Cream Cannes

De vormgeving van de Soft Matte Lip Creams is vrij simpel: de verpakking heeft een matte zwarte dop en de onderkant heeft de kleur van de lip cream. Superhandig, want daardoor kun je zien welke kleur je te pakken hebt. Verder staat gewoon alle nodige informatie op de verpakking.

NYX Soft Matte Lip Cream Cannes

De applicator lijkt op die van lipgloss en daardoor kan je precies werken. Het valt me meteen op dat het steeltje ook niet heel vies is, dus er zit ook niet teveel product op de applicator. Fijn!

Inhoud NYX Soft Matte Lip Cream Cannes

NYX Soft Matte Lip Cream Cannes

Cannes is een roze nudekleur. Hij schijnt zelfs te lijken op mijn favoriete lipstick van Kiko, maar dan in een matte variant. De naam Soft Matte zegt het al: de finish is matte, maar voelt zacht aan. Daar houd ik van! Ik ben benieuwd of het ook echt zo is.

NYX Soft Matte Lip Cream Cannes

Als ik de lip cream swatch, merk ik in eerste instantie dat de verpakkingskleur niet helemaal overeen komt met de daadwerkelijke kleur. Cannes is geswatcht een stukje rozer. Ook dekt hij niet in één keer volledig. Maar de kleur past echt helemaal in mijn straatje en hij heeft inderdaad wat weg van mijn Kiko lipstick. Op de swatch is hij overigens niet volledig matte, dus hopelijk is hij dat op de lippen wel.

NYX Soft Matte Lip Cream Cannes NYX Soft Matte Lip Cream Cannes

En hier zie je Cannes op mijn lippen. Het is zo’n prachtige, roze nudekleur en hij past werkelijk bij elke look. Om hem volledig te laten dekken, heb ik wel twee laagjes nodig en moet ik met de applicator een keer terug in de verpakking. Op de lippen is Cannes gelukkig wel écht matte, maar hij voelt ontzettend zacht aan. Bovendien voel je hem ook niet zitten, heerlijk! Na zo’n 3 uurtjes begint hij te vervagen en na een hapje moet je hem ook even bijwerken. Dat is geen probleem, want dat is ook zo gedaan. Cannes vervaagt geleidelijk: groot pluspunt, want ik zit dan niet van die korreltjes lipstick te eten.

Conclusie NYX Soft Matte Lip Cream Cannes

NYX Soft Matte Lip Cream Cannes

Als je het nog niet door had: ik ben verliefd op de NYX Soft Matte Lip Cream Cannes. Ik heb hem de laatste weken echt supervaak op gehad. De kleur is mooi, hij is matte en hij blijft ontzettend goed zitten. De prijs is ook top: op de site van Douglas betaal je € 7,31 en in de winkel is ligt de prijs rond € 7,60. Hoe dan ook een budgettopper!

Heb jij al eens een NYX Soft Matte Lip Cream geprobeerd?

liefs Joyce