Hooooi. De laatste tijd begin ik het merk NYX steeds meer te ontdekken en wat betreft lipproducten heb ik er al een aantal in mijn bezit. Alweer een tijdje geleden (lees: eind december 2016) kocht ik in Londen de NYX Soft Matte Lip Cream Rome; een kleurtje die toen hier in Nederland nog niet te koop was. Ik heb hem goed kunnen testen en vandaag laat ik hem eindelijk aan je zien!

Vormgeving NYX Soft Matte Lip Cream Rome

NYX Soft Matte Lip Cream Rome

De verpakking is simpel, maar duidelijk en ik vind hem er mooi uitzien. De huls heeft ongeveer de kleur van de lipstick (het komt helaas niet helemaal overeen) en de dop is matte. Dit maakt duidelijk dat het om een matte lipproduct gaat. De Soft Matte Lip Creams van NYX zijn matte, liquid lipsticks met een zachte en langhoudende finish.

Inhoud NYX Soft Matte Lip Cream Rome

NYX Soft Matte Lip Cream Rome

Rome lijkt op het eerste gezicht een donkerroze kleur met bruine ondertoon, maar in het echt is hij iets meer bruin met een roze ondertoon (als je begrijpt wat ik bedoel). De verpakking bevat 8 ml lipstick, wat niet heel erg veel is, maar daar is de prijs ook niet naar.

Ik heb het idee dat de ‘stopper’ aan de binnenkant niet helemaal goed werkt bij mijne, want het steeltje en de applicator zitten vol met product. Nu is dat aan de ene kant wel handig, want dan kan ik mijn lippen in één keer bedekken. Aan de andere kant zit er wel meteen zo’n dikke laag op mijn lippen. Die moet ik vervolgens goed verspreiden. Wel werkt de applicator (zodra er iets minder product op zit) precies en kun je de lippen goed ermee bedekken.

NYX Soft Matte Lip Cream Rome

Op de swatch kun je meteen al zien dat de NYX Soft Matte Lip Cream Rome hier een stuk bruiner lijkt dan de huls (die wat meer naar roze neigt). Wel is de roze ondertoon nog duidelijk aanwezig. Rome valt nog in het rijtje nudes, maar dan wel de donkere nudes. Het is een kleurtje die misschien iets beter past bij het najaar, maar ik pak hem er nu ook nog graag bij.

NYX Soft Matte Lip Cream Rome  NYX Soft Matte Lip Cream Rome

En die laatste zin verklapt dan ook al meteen wat ik vind van Rome: ik vind hem prachtig! De kleur is (ondanks de viezige applicator) goed te verspreiden, dekt egaal en in één keer. Compleet matte wil ik hem niet noemen, maar eerder satin. Jammer dat hij dus de matte belofte niet nakomt, maar ik vind het niet eens zo heel erg. Ik vind satin namelijk ook een prachtige finish en ik ben gewoon helemaal verliefd op de kleur. Op mijn lippen komt de roze ondertoon van de lip cream goed naar voren, waardoor ik hem heel mooi te combineren vind. Ja, het is een topper!

De NYX Soft Matte Lip Cream in de kleur Rome blijft ongeveer 3 uurtjes op zijn plek zitten voordat ik hem weer moet bijwerken. Een hapje of een drankje overleeft hij dan weer niet, omdat hij dus niet compleet matte opdroogt. Voordeel is dan wel dat hij daardoor ook niet uitdrogend aanvoelt, heerlijk!

Conclusie NYX Soft Matte Lip Cream Rome

NYX Soft Matte Lip Cream Rome

Samenvattend: ik ben helemaal weg van deze soft matte lip cream. Zowel van de kleur als de zachte formule en de houdbaarheid. Ik heb hem de afgelopen maanden met heel veel plezier gedragen en dat ga ik voorlopig nog wel even doen. Ja, ik zou deze zeker aan jullie aanraden!

De NYX Soft Matte Lip Cream Rome is o.a. verkrijgbaar bij Douglas voor zo’n € 7,31. En die prijs is hij helemaal waard!

Heb jij al eens een NYX Soft Matte Lip Cream geprobeerd?

liefs Joyce