Minnie Oogschaduwpalette

Hoi allemaal. Het is alweer even geleden dat er een uitgebreide review verscheen hier. Een heeeeeule tijd geleden kreeg ik dit Sephora x Disney Minnie Oogschaduwpalette. Ik vroeg toen of jullie een review wilden zien, ook als het product niet in Nederland te krijgen is. Jullie waren wel nieuwsgierig, dus daarom deel ik vandaag toch het palette. Als Disney-fan kan ik niets anders zeggen dan: laten we dit plaatje gauw beter gaan bekijken!

Minnie Oogschaduwpalette Vormgeving

DSC_0098 Minnie oogschaduwpalette

Het palette zit in een grote doos. En met groot, bedoel ik ook echt groot. De doos is verder niet heel spectaculair, maar het palette zit in elk geval goed beschermd.

Minnie oogschaduwpalette

Wanneer we de doos weghalen, verschijnt dit geweldige design. Het lijkt een soort clutch door de twee knopen aan de bovenkant. Dit is ook waar het palette open gaat. Hij is magnetisch en sluit ontzettend stevig. Wel is het palette wat aan de grote en bolle kant, dus gemakkelijk meenemen gaat niet echt. Wat ik dan weer wel heel leuk vind, zijn de stippen en Minnie! Past helemaal bij het palette.

Minnie Oogschaduwpalette Inhoud

Minnie oogschaduwpaletteMinnie oogschaduwpalette

Als we het Minnie oogschaduwpalette dan openmaken, komen er 20 prachtige kleuren oogschaduw tevoorschijn. Stuk voor stuk opvallende, draagbare of gekke kleuren met ontzettend leuke namen. Paars, groen, geel en rood. Bedenk het en die kleur zit erin. Wat ik fijn gedaan vind is dat de opvallende kleuren een kleinere pan hebben dan de dagelijkse kleuren. Op naar de swatches!

Minnie oogschaduwpalette

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van de oogschaduws en of er een beetje leuk pigment van zou komen. Maar ik werd echt per rij enthousiaster. Hier de eerste vier kleuren waarbij de meest linkse kleur onderin het palette zit (v.l.n.r.):

♥ Miss Minnie: een glanzende rode oogschaduw met roze ondertoon
♥ Puppy Love: een matte gele oogschaduw
♥ Yoo-Hoo!: een groene oogschaduw met satin finish
♥ Flirt In a Skirt: een matte, lichtbruine oogschaduw

De eerste rij heeft prima pigment. Niet superdenderend, maar je kan er goed mee werken. Puppy Love en Flirt In a Skirt zijn mooie transitiekleuren (die naar mijn idee wel een grotere pan mochten hebben). Yoo-Hoo! daarentegen vraagt wat meer lef, want dat is een kleur die ik niet snel zou gebruiken. Miss Minnie vond ik een beetje tegenvallen en had ik wat intenser verwacht, maar alsnog is het niet slecht.

Minnie Oogschaduwpalette

Bij de tweede rij werd ik al een stuk enthousiaster! Van links naar rechts:

♥ Big Shoes To Fill: een shimmery gele oogschaduw
♥ Starlet: een glanzende lichtroze oogschaduw
♥ Ex-Boyfriend: een intens glanzende lila oogschaduw
♥ Hello Mickey!: een felle, glanzende fuchsia oogschaduw

Deze rij met oogschaduws is al een stuk intenser dan de vorige rij. Mijn favoriet uit de rij is Ex-Boyfriend! Wat is dat een intense oogschaduw die prachtig kan als highlighter. De oogschaduws zijn ontzettend zacht en glijden als boter over mijn arm. Daardoor zijn ze alleen ook een klein beetje poederig.

Minnie oogschaduwpalette

Dit is denk ik mijn favoriete rij uit het palette. Rij 3:

♥ Pick Me Up At 8: een matte, donkerbruine oogschaduw
♥ Red Carpet Animal: een champagnekleurige oogschaduw met glanzende finish
♥ Some Like It Dot: een glanzende koper/goudkleurige oogschaduw
♥ Put A Bow On It: een matte, huidskleurige oogschaduw

Deze rij is echt ontzettend goed gepigmenteerd. Deze heeft wat meer de kleuren die je elke dag kunt gebruiken. Red Carpet Animal is een ontzettend mooie highlighter en Some Like It Dot is zó intens en zacht. Aaah, wat een prachtige oogschaduws!

Minnie oogschaduwpalette

En toen kwamen we alweer aan bij rij 4:

♥ Whoopee Party: een matte, paarsblauwe oogschaduw
♥ Girlish Appeal: een glanzende, plum oogschaduw
♥ Mickey’s Squeeze: een shimmery, lichtpaarse oogschaduw
♥ Daisy’s My BFF: een matte, witte oogschaduw

Ook deze rij is ontzettend tof en goed gepigmenteerd. Daarbij vind ik de naam Whoopee Party écht heel leuk. Ik was trouwens verrast bij de witte oogschaduw: hij is veel intenser dan ik had verwacht.  Deze kleuren passen trouwens ook echt heel mooi bij elkaar allemaal.

Minnie oogschaduwpalette

En dan zijn we alweer bij de laatste rij aangekomen. Eentje met wat koelere tinten:

♥ Be My Bow: een glanzende grijsblauwe oogschaduw
♥ So Demure: een glanzende donkerblauwe oogschaduw
♥ Blue Rythm: een matte, lichtblauwe (bijna witte) oogschaduw
♥ I’m All Ears: een matte, zwarte oogschaduw

Wauw, wat een mooie kleuren weer! I’m All Ears is trouwens echt intens zwart en zacht en Be My Bow is geswatcht veel blauwer dan in de pan. In elk geval wil ik zeker met deze kleuren gaan experimenteren.

Minnie Oogschaduwpalette Looks

Ik maakte 3 looks met het palette: twee kleurrijke en één daily look.

look instagram Minnie Oogschaduwpalette

Allereerst maakte ik een look met een aantal paarstinten. Ik bracht Flirt In A Skirt aan in de crease, Mickey’s Squeeze op het midden van het bewegend ooglid, Ex-Boyfriend op het binnenste gedeelte van mijn ooglid en Girlish Appeal lichtjes in de buitenste ooghoek. De oogschaduws brengen makkelijk aan en blenden goed. Op zich is de look nog best draagbaar geworden!

Pink Halo Pink Halo

Voor de tweede look pakte ik uit met roze kleuren. Ik bracht Flirt In A Skirt weer aan in de crease en bracht daarna Hello Mickey aan in de binnenste en buitenste ooghoek om een soort ‘halo’ te maken. Starlet ging op het middelste van mijn ooglid en met Girlish Appeal maakte ik de look ietsiepietsie donkerder. Ook deze keer blendden de kleuren goed in elkaar over!

Minnie oogschaduwpaletteMinnie Oogschaduwpalette

En de laatste look is er eentje voor elke dag. Ik bracht een combinatie van Flirt In A Skirt en Puppy Love aan in de crease, Some Like It Dot over het gehele bewegende ooglid. Met Pick Me Up At 8 creëerde ik meer diepte in de crease en maakte ik mijn buitenste ooghoek donkerder. Red Carpet Animal als highlighter in de binnenste ooghoek en klaar!

De oogschaduws zijn allemaal goed gepigmenteerd, maar wel zacht en daardoor poederig. Aftikken van de kwast is dus een must! Wel blenden de kleuren mooi in elkaar over en blijven ze intens. Het is echt een prachtig palette met bijna alles wat je nodig hebt!

Conclusie Minnie Oogschaduwpalette

DSC_0114

Mijn conclusie? Ik ben meer dan enthousiast over dit palette! Mooie kleuren, goed pigment, voor zowel elke dag als een keer wat opvallender. De kleuren blijven de hele dag netjes op hun plekje zitten.

Helaas komt dit palette uit Amerika en kun je hem niet makkelijk in Nederland krijgen. Ook is hij Limited Edition, dus niet voor altijd verkrijgbaar. Maar hij staat wel op Sephora.com, dus je kunt hem in Amerika nog wel krijgen. Mocht je dus in de buurt zijn: zeker een aanrader! Het is een prachtig palette voor elke dag én voor experimenten. Je koopt hem voor $ 45. Dat is hij meer dan waard!

Wat vind jij van het palette?

liefs Joyce