Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat ik een leuk pakketje van Yves Rocher opgestuurd kreeg. Daarin zaten nieuwe oogschaduws, blushes en een mascara voor het vaste assortiment. Zoals bij mij wel vaker gebeurt, maak ik de foto’s en vergeet ik daarna de review. Totdat ik er ineens aan dacht! Vandaag laat ik ze dus alsnog aan je zien. Beter laat dan nooit toch? Kijk gezellig mee!

Yves Rocher Blushes

dsc_0404

In totaal kwamen er 10 nieuwe kleuren blushes in de vaste collectie. Zelf kreeg ik er 3 opgestuurd. Ik kreeg de kleuren Rose Pivoine, Fuchsia en Bois de Rose. De verpakking is simpel, van plastic en een stuk kleiner dan ik had verwacht. De blushes hebben een formaat van een oogschaduwmono en bevatten 4 gram product. Dit zegt Yves Rocher over de blushes (of zoals zij het noemen, rouges):

De formules bevatten een sterke concentratie muskaatroosolie-extract, hebben sterk gepigmenteerde kleuren met accenten van roos en voelen intens zacht aan.
Verleidelijk, romantisch, rebels, schalks… Benadruk uw jukbeenderen en daarmee uw look naar eigen inzicht!”

De blushes zouden dus gepigmenteerd zijn, heel zacht aanvoelen en je jukbeenderen op een goede manier benadrukken. Ik ben benieuwd!

dsc_0409

Dit zijn de swatches van de blushes. De eerste twee blushes zijn matte en Bois de Rose heeft een lichte shimmer. Het pigment van de blushes is prima, Fuchsia is zelfs heel goed gepigmenteerd. Ze voelen ook zeker zacht aan.

yves-rocher-blushes

Excuse de slechte foto’s. For some reason kreeg ik de blushes niet goed op de foto terwijl ik eruit zag als een clowntje – zo dik zat die blush erop. Rose Pivoine (links) en Bois de Rose (rechts) zijn heel erg subtiel en goed op te bouwen. Fuchsia (midden) is echt zo intens dat zelfs subtiel aanbrengen onmogelijk is. Daardoor past hij niet zo goed bij mijn huidskleur, al lijkt het op de foto niet zo erg. De andere twee vind ik wel heel erg mooi. Het viel me in gebruik trouwens pas op dat de blushes een lichte geur hebben.

De blushes kosten normaal € 14,50, maar zijn regelmatig in de aanbieding. Je vindt ze hier.

Yves Rocher Oogschaduws

dsc_0416

 De collectie oogschaduwmono’s van Yves Rocher bevat maar liefst 60 verschillende kleuren in drie verschillende finishes. Zo zit er altijd wat moois voor jou tussen! Ik kreeg daarvan 8 kleurtjes opgestuurd. Hierboven zie je de eerste vier. Dit is wat Yves Rocher zegt over de oogschaduws:

“Zoekt u een oogschaduw voor een stralende oogopslag?
Kies dan voor de ultra gepigmenteerde kleuren van de Mono Oogschaduwpoeder van Expert Make-up die oplichten dankzij het rijstextract. 
De poederformule kan naar eigen inzicht aangebracht worden en heeft een sprankelende kleur die lang blijft zitten.”

De oogschaduws horen dus goed gepigmenteerd en langhoudend te zijn. Dat gaan we eens even uitproberen!

dsc_0418

Hierbij de swatches van de eerste vier oogschaduws. Heel spannend vind ik ze niet, maar ze zijn ook absoluut niet slecht. Ik had ze alleen wat intenser verwacht. Je ziet hier een matte finish, twee parelmoer finishes en een glitterfinish.

csc_7613

Hier gebruikte ik drie van de vier kleuren die je hierboven zag. Daarnaast probeerde ik de zwarte kleur (die zie je zometeen) als eyeliner, maar dat lukte helaas niet zo goed. De matte oogschaduw vind ik fijn: hij blendt goed en is mooi op te bouwen. De koperachtige kleur bracht ik op het bewegend ooglid aan, maar dan wel met mijn vingers voor een intenser resultaat. De rode kleur bracht ik aan in de buitenste ooghoek, maar dat zie je op de foto helaas niet. De kleuren blenden goed met elkaar, maar zijn niet zo intens als ik had gehoopt.

dsc_0428

De volgende kleuren zijn wat spannender, opvallender en kleurrijker! Ik ben vooral heel benieuwd naar de gele, want zo’n kleurtje heb ik nog niet.

dsc_0430

Deze oogschaduws zijn naar mijn idee iets beter gepigmenteerd dan de vorige, maar nog steeds niet heel spectaculair. De gele is wat stroef, maar de zwarte met glitters is daarentegen wel heel gepigmenteerd.

csc_7617

Voor de tweede look pakte ik de overige kleurtjes. Ik gebruikte weer de bruine, matte kleur in de arcadeboog. Daarna bracht ik de gele in de binnenste ooghoek aan. Helaas was hij niet zo intens als ik had gehoopt. Datzelfde geldt voor de groene kleur op het bewegend ooglid, die had ik groener verwacht, maar hij is op zich wel mooi. Ik wilde de lichtblauwe in de crease blenden, maar die werd gewoon niet zichtbaar. Bummer! De donkerblauwe oogschaduw blendde ik vervolgens in de buitenste ooghoek en crease, maar ook die was een stuk minder intens op het oog. Zo jammer!

De oogschaduws zijn niet slecht, maar niet zoals ik ze had gehoopt te hebben. Ze kosten ook nog eens €13,90 wat ik persoonlijk iets te duur vind voor de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Gelukkig zijn ook deze regelmatig in de aanbieding. Je vindt ze hier.

Yves Rocher Mascara

dsc_0433

Ook zit er een nieuwe mascara in het assortiment en hier was ik onwijs benieuwd naar. Niet vanwege het effect, maar….

dsc_0436

… vanwege dit ultradunne borsteltje. Dit heb ik echt nog nooit eerder gezien, haha! De mascara is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, bruin en blauw. Zelf heb ik de zwarte gekregen. Dit zegt Yves Rocher over de mascara:

Het borsteltje is zo klein en fijn dat zelfs de kleinste wimpers worden omhuld. De met elemigom verrijkte formule houdt de wimpers in model en verveelvoudigt de lengte van de wimpers waar geen eind aan lijkt te komen!

Het borsteltje is dus zo klein om alle wimpers te kunnen verlengen, want lengte moet deze mascara geven. Ik ben heel benieuwd 🙂

yves-rocher-mascara

Links zie je mijn wimpers zonder mascara en rechts met twee laagjes van de Yves Rocher  Vertige Longueur mascara. Je kunt inderdaad heel goed bij alle wimpers en mijn wimpers zijn ook zeker langer geworden. Toch mis ik het volume en kan ik m’n wimpers niet goed scheiden. Daardoor zijn ze een beetje aan elkaar geplakt. Voor de onderste wimpers vind ik hem heel fijn, maar voor mijn bovenste wimpers zou ik hem er niet snel weer bij pakken. Hij is overigens wel langhoudend en vlekt niet gedurende de dag.

De mascara kost €19,90 en ook dat vind ik best veel geld. Maar Yves Rocher heeft vrijwel op al de producten regelmatig aanbiedingen. Je vindt de mascara hier.

Conclusie Yves Rocher Producten

dsc_0396

Ik ben nog niet helemaal overtuigd van deze producten. Twee van de drie blushes vind ik erg mooi en ook de matte, bruine oogschaduw vind ik fijn. Daarentegen vind ik alle andere producten niet ‘spectaculair’ genoeg om het zo maar te zeggen. Ze zijn niet slecht, maar kunnen beter. Zeker aangezien ze ook niet allemaal even budgetvriendelijk zijn.

Heb jij deze producten al geprobeerd?

liefs Joyce

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Dit verandert echter niets aan mijn mening.