Hooooi. Eindelijk laat het zonnetje zich weer zien en stijgen de temperaturen. Dat mag ook wel nu het officieel zomer is. Ik moet nog even flink aan mijn tan werken voordat ik op vakantie ga (daarover binnenkort meer!). Ik vermaak me altijd prima met zomers weer, maar weet jij écht niet wat je buiten kunt doen: ik geef je vandaag 5 dingen om te doen met warm weer. Lees je gezellig mee?

Koop een zwembad voor in de tuin

Heb jij een tuin(tje)? Dan is het heerlijk om lekker af te koelen als je aan het zonnen bent geweest. En hoe kan dat nou beter dan met je eigen zwembad? Sprint, fiets of rijd even snel op en neer naar de speelgoedwinkel en haal een zwembadje voor in de tuin. Het hoeft echt geen hele grote te zijn, want al zou je alleen je voeten erin doen, voelt het al heerlijk verfrissend! Geloof me, ik was onwijs blij toen wij vorig jaar die beslissing namen haha.

Ga naar het strand, een meer of het zwembad

Woon je in de buurt van het strand of een meer? Super! Als het echt heel erg heet en zonnig is, is het heerlijk om aan het water te vertoeven en een tijdschrift of boek te lezen. Vaak staat daar een lekker windje en anders kun je gewoon even een duik nemen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een (buiten)zwembad bij jou in de buurt!

Houd een watergevecht

Zal ik een geheimpje vertellen? Je hoeft echt geen kind te zijn om met water te spelen. Vul die waterballonnen of waterpistolen en speel erop los! Houd lekker een watergevecht. Zo ben je én actief bezig én koel je meteen lekker af. Bovendien gaan bewegen en nat zijn van het water heel goed samen, want daardoor word je ook nog eens sneller bruin. Win-win! Maar vergeet je natuurlijk niet goed in te smeren.

Haal een ijsje

Niets is lekkerder dan op een zomerse dag een ijsje te gaan halen. Ga een stukje fietsen en voel dat verfrissende windje of wandel het stuk naar de ijscoman om vervolgens van je overheerlijke soft-, schep- of waterijsje te genieten. Wij doen het ook regelmatig! Natuurlijk hoort daar wel een foto bij, haha.

Ga het terras op

En last but not least: pak lekker een terrasje! Geniet ‘s ochtends van een kopje koffie of ijskoude frisdrank, neem plaats voor een lunch in de zon of borrel erop los in de namiddag. Of je dat nu bij een lokaal restaurantje doet, ervoor naar de stad gaat of op het strand bent: op het terras zitten is altijd een goed idee als het zonnetje schijnt.

Wat doe jij graag met warm weer?

liefs Joyce