Hii. Gister was het officieel de eerste dag van de lente, maar echt lenteweer was ver te zoeken. Het was zelfs nat, regenachtig en heel erg winderig. Vorige week was het daarentegen wel lekker zonnig en ik kreeg meteen last van lentekriebels. Doe mij dat weer maar! Vandaag deel ik 5 redenen waarom ik toe ben aan de lente.

Vrolijke kleuren en heerlijke geuren

In de lente komen er weer een heleboel bloemetjes tevoorschijn en gaat het buiten vaak weer lekker ruiken. Ik vind het prachtig om te wandelen en overal kleuren van de bladeren, bloemen en bomen te zien. Bovendien wordt het gras weer groener en krijg ik überhaupt meer zin om naar buiten te gaan.

Heerlijk lentezonnetje

Ik kan niet wachten tot de temperatuur weer een beetje gaat stijgen en het heerlijke lentezonnetje weer tevoorschijn komt. Ik heb nu gewoon al ontzettend zin in het eerste kopje koffie in de tuin en drankjes doen op het terras. Ik geef toe: ik had laatst al mijn eerste lunch op het terras en het smaakte naar meer!

Meer energie

Ik merk dat ik echt weinig energie heb als het buiten slecht weer of grijs is. Ik zit nu eenmaal – door omstandigheden met het afstuderen – veel thuis. Als het regent of iets dergelijks dan heb ik gewoon nergens zin in en wil ik alleen maar in bed of op de bank liggen. Wanneer het zonnetje gaat schijnen ben ik meteen een stuk vrolijker en krijg ik meteen meer energie!

Rokjes, jurkjes en cropped jeans

Wanneer de temperaturen stijgen, wordt het ook weer tijd om mijn jurkjes en rokjes uit de kast te trekken. Nu draag ik die ook in de winter wel, maar dan met name de donkere kleurtjes en met een dikke panty. In de lente kan ik ook mijn blauwe rokjes en jurkjes weer vaker aan (want dat vind ik nu eenmaal leuker in de lente). Daarbij vind ik het heerlijk als ik mijn enkels weer bloot kan doen door cropped jeans te dragen met sneakers – zonder dat mijn enkels bevriezen. Dat maakt een outfit toch net wat speelser!

Een nieuwe garderobe

En als laatste, met het begin van een nieuw seizoen mag ik van mezelf weer legaal nieuwe kleding aanschaffen. Want een nieuw fleurig rokje, jurkje, leuk t-shirt of mooi zomerjasje kan ik altijd wel gebruiken. Bovendien vind ik het heerlijk om door de nieuwe collecties van winkels te snuffelen en leuke kleurtjes, printjes en stofjes te ontdekken.

Ja, doe mij maar de lente en een beetje snel ook!

Heb jij al zin in de lente?

liefs Joyce