Hi allemaal. Nogmaals een happy 2017! Ik hoop dat jullie een fijne jaarwisseling hebben gehad en ook tijdens de Kerst hebben genoten. Ik heb het onwijs naar m’n zin gehad met Kerst, Oud & Nieuw en in Londen. Omdat ik nog niet eerder tijd heb gehad, wil ik vandaag nog even terugblikken op mijn 2016. Lees je mee?

dit-was-mijn-2016

Dit was mijn 2016…

Aan het begin van het jaar werkte ik de allerlaatste dingen uit voor mijn stage bij vtwonen. Het zat er na 20 weken bijna op en nadat ik het met een dikke voldoende had afgesloten, was het tijd voor een welverdiende vakantie van drie weken. In die vakantie gingen Jorn en ik nog gezellig een weekendje naar Antwerpen, want dat was Jorn z’n verjaardagscadeau van mij. Het was intens genieten en daarna was ik klaar voor mijn minoren.

Bij mijn eerste minor ontdekte ik meer van de Engelse cultuur, want we gingen 3 dagen naar Liverpool. Ik deed de minor Cambridge English en ik heb in een korte periode ontzettend veel geleerd. Met sommige cijfers net-aan-voldoende, sloot ik toch de minor succesvol af. Vervolgens leerde ik in een andere minor meer over pr en social media.

Tussendoor was ik trouwens ook nog jarig en werd ik 20. Woehoe, geen tiener meer haha. Na wat shoppingtripjes met Daphne en eentje met mama kon ik voorlopig weer even vooruit met nieuwe spullen.

In de zomervakantie hadden Jorn en ik niet echt veel plannen, maar gingen we gezellig een weekje bij opa logeren. Wij hebben het onwijs naar ons zin gehad en ook opa genoot ervan dat wij hem gezelschap hielden. Zo gingen we winkelen in Duitsland, naar de dierentuin en lekker eten. Konden we maar snel weer zo’n gezellig weekje bij opa logeren!

In diezelfde week werd helaas ook mijn geliefde iPhone 6 gestolen tijdens een shopping trip in Nijmegen. Vanwege de drukte en omdat ik twee tellen niet goed op had gelet, werd hij zo uit mijn jaszak gevist. Bummer! Ik baal er stiekem nog steeds van en doe het sinds die tijd met een iPhone 5 van jaaaaren oud die ontzettend sloom is, een verrotte camera heeft en telkens vastloopt. Maar goed, hij werkt – soort van – en over twee maandjes mag ik gelukkig een nieuwe telefoon.

IMG_0158

Gelukkig volgden er daarna weer wat leuke dingen: Jorn en ik gingen twee dagen naar Parijs! We hebben onszelf 10 centimeter korter gelopen, maar onwijs genoten. Het was eigenlijk een beetje een spontaan tripje, omdat de Thalys-tickets ineens een stuk goedkoper waren. Ik was nog nooit in Parijs geweest en vond het een erg mooie stad!

2016 was ook het jaar waarin ik officieel afscheid nam van oma, want op haar verjaardag (1 oktober), bijna een jaar nadat ze overleed, gingen we haar met z’n allen uitstrooien in de Maas. Het was een moeilijke dag, maar ook heel bijzonder. We waren namelijk met de hele familie bij elkaar en dat gebeurt in onze familie niet vaak. Bovendien is oma nu eindelijk naar de plek waar ze al die tijd heen wilde: Rotterdam, haar thuis.

Het was ook een jaar waarin ik ‘afscheid’ nam van wat vrienden, maar er nieuwe vriendinnen voor terug kreeg. Mensen die er écht voor me zijn en meiden die ik heb leren kennen via mijn blog en YouTube-kanaal. Ik blijf het speciaal vinden hoe je met mensen bevriend kunt raken, nadat je slechts een paar reacties hebt achtergelaten.

13 juni 2016 was ook nog de dag dat Jorn en ik alweer precies 5 jaar een relatie hadden. De tijd is zo ontzettend snel gegaan en het voelde niet eens als 5 jaar. Nog steeds niet trouwens. We hebben al veel leuke dingen mogen doen samen en ik hoop dat het in 2017 net zo leuk blijft!

In 2016 ben ik bovendien ook begonnen aan mijn allerlaatste jaar aan het hbo. Als het goed is nog maar een halfjaartje vanaf nu en dan heb ik mijn bachelor Communicatie op zak. Hoewel ik nog steeds struggle met een aantal vakken en het vinden van een afstudeerplek, hoop ik dat 2017 het jaar wordt waarin ik mijn diploma mag halen.

In 2016 begon ik ook twee keer bij een nieuwe bijbaan. In het begin van het jaar startte ik bij een juwelier, maar na iets meer dan een halfjaar ben ik daar gestopt. Vervolgens vond ik een nieuwe baan, waar ik nu nog steeds met heel veel plezier werk! Ik heb ontzettend leuke collega’s en word altijd helemaal enthousiast als ik weer eens een leuke klant heb mogen helpen. Ik hoop hier nog een tijdje te kunnen blijven!

IMG_0152

En als laatste: dit was het jaar waarin Jorn en ik voor de tweede keer samen naar Londen gingen. We vertrokken 27 december voor vier dagen en toen was het exact 4 jaar geleden dat we voor het eerst gingen. We hebben superveel dingen gedaan en gezien en natuurlijk heb ik voor jullie gevlogd. De vlogs verschijnen snel! Ik kan trouwens wel zeggen dat Londen tot nu toe mijn favoriete stad is en dat ik zeker van plan ben om nog vaker te gaan.

2016 was een jaar met ups en downs, maar de ups nemen wel de overhand. 2016 was voor mij een goed jaar en ik hoop dat 2017 nog beter gaat worden!

Hoe was jouw 2016?

liefs Joyce