Hiii. Ik weet niet wat het met mij en schoenen is, maar het is een soort obsessie geworden. Het scoren van een nieuw paar vind ik geweldig en ik kan ook oprecht gelukkig zijn als ik weer thuiskom met een nieuw paar. De afgelopen jaren heb ik een flinke verzameling bij elkaar gespaard en ik ben er wel achter gekomen dat het een probleem is. Ik heb een schoenenverslaving.

schoenenverslaving dsc_0053

Op de foto hierboven kun je het al zien: ik heb een rekje vol en zelfs nog een complete rij ervoor staan. Zo erg zelfs dat er nog een paar sneakers dáár weer voor moet staan, omdat ze nergens meer bij passen. In beide hoekjes naast het rekje ligt ook nog van alles, omdat het er gewoonweg niet meer bij past.

Als je mijn schoenenstash bekijkt, zie je vooral heel veel sneakers. Hoewel ik steeds vaker jurkjes en rokjes ben gaan dragen, blijf ik een sneaker-meisje. Waarom? Omdat dat soort schoenen nu eenmaal het lekkerste lopen! Ik heb heel wat verschillende sneakers: Nike, Adidas, Converse, Tamaris en Puma. Sommige paren draag ik supervaak, maar andere sneakers heb ik echt voor bepaalde momenten in het jaar. Zo zijn bijvoorbeeld de blauwe Nikes en de roze Puma’s echt schoenen voor het voorjaar en draag ik mijn zwarte Nikes en rode Puma’s meer in het najaar. Hoewel er genoeg schoenen staan, is er altijd ruimte voor een nieuw paar.

Maar een mooi paar laarsjes kan ik ook waarderen. Waar ik een aantal jaar geleden nog een prachtig paar hoge laarzen kocht en met liefde droeg, heb ik nu veel liever een enkellaarsje. Ik heb dan ook drie supermooie paren: twee van Tamaris en een paar van Clarks. Allemaal heb ik ze al superveel gedragen, omdat ze heel erg lekker zitten.

Hoewel ik alle schoenen veel draag, draag ik het ene paar gewoon wat meer dan het andere. De bruine laarsjes links in de hoek zijn met een hak en dat draag ik niet zo vaak. De pumps rechtsonder heb ik echt voor speciale gelegenheden en ik heb schoenen die overal bij passen en ik bijvoorbeeld aantrek als ik een dag veel moet lopen.

Schoenen weg doen vind ik heel moeilijk, maar laatst heb ik toch een aantal paar op Marktplaats gezet. Het is gewoon zonde als ik het niet draag, maar ik doe ze dan wel echt met pijn in mijn hart weg. Bovendien hebben sommige schoenen gewoon een bepaalde herinnering, waardoor ik ze niet weg kan doen. De zwarte laarsjes die verstopt staan achterin vind ik inmiddels spuuglelijk, maar heb ik gekregen van mijn opa en oma. Toen was ik weg van ze! De blauwe pumps kocht ik voor mijn 5-havogala en de beige pumps voor een bruiloft. Op die manier kan ik sommige schoenen gewoon echt niet weg doen, ook als ik ze niet meer draag. En als je dan nieuwe paren blijft kopen, dan loopt het al snel uit de hand, haha.

Ik weet dat ik een probleem heb, maar van schoenen kopen word ik nu eenmaal gelukkig. Later zou ik wel echt zo’n perfecte inloopkast willen waar elk paar een eigen plekje heeft. Voorlopig mag ik van mezelf even geen nieuw paar meer kopen (zal vast niet lang duren) en ik moet eerst de andere paren helemaal afdragen. Tot die tijd blijf ik even dromen van die enorme inloopkast vol schoenen.

Oh en binnenkort wil ik een uitgebreide video maken waarin ik al mijn schoenen goed aan jullie laat zien!

Heb jij veel of juist weinig schoenen?

liefs Joyce