Hiii. De titel is overduidelijk en als je mijn video met gekregen verjaardagscadeaus hebt gezien, dan wist je het vast ook al: ik heb softboxen! Voor mijn verjaardag heb ik een set gekregen van mijn ouders en ik ben er ontzettend blij mee. Vandaag vertel ik je er graag wat meer over! Lees je mee?

Voordat ik softboxen had, maakte ik mijn foto’s en video’s altijd met natuurlijk daglicht. Daardoor waren ze de ene keer lichter, de andere keer donkerder, dan weer warmer en als laatste koeler. Dat vond ik soms best storend, maar ik probeerde er altijd het beste van te maken. Toch vond ik het in de winter erg lastig om mooie, lichte foto’s te krijgen en in de zomer foto’s die een stuk minder warm waren van kleur. Ik wilde daarom al een hele tijd softboxen, keek er vaak voor online, maar kocht ze eigenlijk nooit.

Daarbij merkte ik dat volgers of kijkers het vervelend vonden als de kleur van een product niet goed over kwam of als een video bijvoorbeeld weer eens wat donkerder was. Ik kreeg daarom – tot mijn grote frustratie, ergernis en woede – vaak de opmerking “koop eens lampen” of “je moet lampen gaan gebruiken”. Ik weet zeker dat veel meiden het goed bedoelden, maar ik vond het wel vervelend om telkens te horen. Je kunt niet in iemand anders z’n portemonnee kijken. Bovendien deed ik altijd ontzettend mijn best om de belichting zo goed mogelijk te krijgen.

dsc_1016

Toen mijn ouders dit jaar vroegen wat ik voor mijn verjaardag wilde hebben, wist ik het antwoord ook meteen: softboxen. Het maakte me niet uit welke, hoeveel en van welk merk. Maar omdat mama er niet heel veel van wist, vroeg ze of ik zelf een beetje rond wilde kijken. Omdat ik wel ongeveer een idee had wat hun budget was, wist ik precies waar ik kon zoeken. Ik kwam uiteindelijk uit bij VidaXL, waar ik een set met drie softboxen en daglichtlampen vond voor een hele fijne prijs. Die wilde ik hebben!

Ik stuurde de set met de zogeheten studiolampen door naar mama en precies op mijn verjaardag kwamen ze binnen. Ik zette er die middag meteen eentje in elkaar (er zat geen gebruiksaanwijzing bij, dus het was even puzzelen). De softboxen hebben een grootte van 40 bij 40 centimeter en zijn daardoor best groot. Ook schrok ik van de enorme daglichtlamp die erin moest, maar dat schijnt normaal te zijn, haha. Ik merk dat ze hier en daar wat wiebelig of ‘goedkoper’ aanvoelen, maar ze zijn wel stevig genoeg en hebben verder supergoede kwaliteit. Je kunt ze op verschillende hoogtes zetten, waardoor ze heel hoog en heel laag kunnen. Dat lage is vooral handig met opbergen, want geloof me: drie van die kolossale studiolampen in je kamer opruimen is best een ding. In en uit elkaar halen zou ook kunnen, maar dat vind ik teveel gedoe. Ze hebben een snoer met een aan- en uitknop, wat superhandig is.

Ik ben al lekker aan het stoeien met foto’s maken en video’s opnemen. Het is nog niet helemaal zoals ik het wil, maar het begin is er. Ik moet ook gewoon nog wat meer gaan knoeien met de instellingen van mijn camera en dan komt het vanzelf goed. Gelukkig heb ik daar het komende halfjaar genoeg tijd voor. Ik gebruik er momenteel nog maar twee, omdat dat voor nu genoeg is. Toch ben ik wel benieuwd hoe het zal worden als ik er drie ga gebruiken. Maar tot nu toe ben ik erg tevreden!

De set die ik heb gekregen komt bij VidaXL vandaan en kost daar ongeveer € 103. Voor die prijs krijg je drie softboxen en de bijbehorende daglichtlampen. Een hele goede prijs! Je vindt de set hier.

Gebruik jij lampen?

liefs Joyce