Hii. Het is bijna zo ver: mijn vakantie naar Italië. Natuurlijk heb ik er superveel zin in en ben ik echt toe aan het Italiaanse zonnetje, al het lekkere eten en de gezelligheid. Ik denk dat ik voornamelijk op mijn gat zal zitten deze vakantie en lekker ga relaxen, maar er zijn ook een aantal dingen die ik graag wil gaan doen. Vandaag deel ik daarom mijn bucketlist voor Italië met jullie! Kijk je mee?

Outletshoppen

Dat ik dol ben op shoppen wisten jullie natuurlijk wel, maar ook in Italië kan ik altijd wel goed slagen. Niet zo ver van onze camping zit een supergrote outlet-village; Francia Corta in Brescia. Het lijkt mij heerlijk om daar dit jaar weer heen te gaan en lekker rond te neuzen. Ik ben daar de laatste jaren goed geslaagd bij Kiko, Tommy Hilfiger en Puma. Hopelijk krijg ik papa en mama zover om te gaan!

Naar de markt

Iets wat mama en ik altijd heel erg leuk vinden om te doen als we in Italië zijn, is een bezoekje brengen aan een van de leuke marktjes in de stadjes. Onze favoriete markt is in Lazise, maar daar moeten we met de auto heen en dat is altijd best druk. Daarom gaan we misschien naar de markt in Peschiera, want daar kunnen we gewoon naartoe wandelen. Heerlijk langs het Gardameer die kant op en dan rondstruinen en kijken voor leuke zomerjurkjes, -rokjes en andere leuke items.

Pizza eten bij de wereldkampioen

Dat we dit gaan doen, weet ik bijna 100% zeker. Papa en mama komen namelijk ook erg graag bij de wereldkampioen pizza-bakken. Door Jorn zijn ouders weten we dat hij van Bardolino naar Garda is verhuisd, maar dat wil niet zeggen dat we geen lekkere pizza willen eten daar. Of hij dit jaar nu wel of niet wereldkampioen is geworden, de pizza’s daar blijven heerlijk! Je proeft gewoon alle ingrediënten en ook heel fijn: het is hartstikke betaalbaar!

Dagtrip naar Verona

Verona vind ik een prachtige stad, maar eigenlijk kom ik altijd in hetzelfde gedeelte van de stad: de Arena, de winkelstraat en het balkonnetje van Julliet. Stiekem lijkt het mij ook wel leuk om eens wat verder in andere straatjes te kijken en nog wat meer van deze stad te ontdekken. Helaas is een dagje Verona iets wat we vaak met slecht weer gaan doen en dan is rondwandelen een minder goed idee. En natuurlijk hoop ik gewoon op alleen maar zon, haha!

Kaarsje branden bij Santuario Madonna Della Corona

Waarschijnlijk zegt dit je vrij weinig, maar als je mijn foto’s van twee jaar geleden hebt gezien, dan weet je het misschien wel. Dit prachtige kerkje is namelijk tegen een bergwand gebouwd en het is gewoon adembenemend mooi. Het is ook helemaal niet ver bij het Gardameer vandaan en papa en mama zijn er nog nooit geweest. Het lijkt mij dus best leuk om samen met ze erheen te gaan en dan daar een kaarsje te branden.

Gillen in Gardaland

Mijn favoriete pretpark tot nu toe is by far Gardaland (don’t blame me: ik ben nog nooit in Disneyland geweest, haha). Dit attractieparkis ontzettend groot en heeft echt de meest geweldige achtbanen. Ik ben echt groot fan van achtbanen, dus ik vermaak me hier wel een dagje. Bovendien zit het op een kwartiertje lopen van onze camping! Het enige nadeel: ik heb dit jaar geen maatje die met me mee kan en ik weet niet of ik dan wel alleen wil gaan. Lijkt me zo saai om in je eentje in de rij te staan en in de attracties te gaan, maar we gaan het zien.

Natuurlijk wil ik gewoon alle prachtige stadjes bezoeken, zoals Sirmione, Garda, Bardolino en Lazise, wil ik nog veel meer lekkere dingen eten, wil ik een heleboel (outfit)foto’s en vakantievlogs gaan maken en wil ik vooral gewoon heel erg genieten en bruin worden. Ik heb er megaveel zin in!

Ben jij weleens aan het Gardameer geweest?

liefs Joyce