Ik vind reizen ontzettend leuk om te doen, maar stiekem doe ik het veel te weinig. Vaak als ik het ergens naar mijn zin heb, dan wil ik daar supervaak naartoe en vergeet ik alle andere plekken die ik nog wil bezoeken. Momenteel heb ik nog geen vakantieplannen, dus daarom leek het mij leuk om een lijstje te maken met stedentrips die ik nog wil maken. Ik zag dit artikeltje een tijdje geleden al bij Irina, dus de credits gaan naar haar, haha. 

Rome

Een stad waar ik graag heen wil, is Rome. Nu krijg ik ruzie met mijn ouders als ik daar eerder heen ga dan zij, omdat zij al jaren erheen willen. De afgelopen tijd heb ik zoveel goede verhalen over Rome gezien, gehoord en gelezen, dat ik ontzettend nieuwsgierig ben geworden naar deze historische stad. Bovendien ben ik dol op Italië (Verona is gróót favoriet), dus het zal vast wel goed komen!

Valencia

Dat Valencia in dit rijtje staat, komt vooral door de prachtige foto’s die Daphne laaaang geleden op haar blog plaatste. Bovendien is het de perfecte stad om in de zomer te bezoeken, want: zon, strand én mooie bezienswaardigheden. Ik houd ervan om dingen te ondernemen, maar ook om af en toe op mijn luie gat te zitten en niks te doen. Naar Valencia zou ik dan ook een wat langere stedentrip doen.

Barcelona

“Let’s pretend we’re dancing in the streeeeets in Barcelona.” Zo, genoeg Ed Sheeran voor vandaag (ik kan het niet laten, want ik was dinsdag bij z’n concert en geniet nog na). Over Barcelona hoor ik ook altijd superveel goede verhalen en de bekende plekken zien er op foto’s prachtig uit. Nu wil ik toch wel eens die hotspots in het echt gaan bekijken.

Stockholm

Van heel erg zonnige landen, gaan we door naar het koudere noorden. Ik zou nog heel graag eens een rondreis maken voor Zweden, maar een stedentrip naar Stockholm staat dan wel bovenaan mijn lijstje. Wat me het allerleukst lijkt om te doen in deze historische stad: een fietstocht langs alle bezienswaardigheden (en dat komt van iemand die een hekel heeft aan fietsen). Duur is Stockholm helaas wel, dus nog even doorsparen.

New York

En als knallende afsluiter: New York. Daar wil ik al jaren heen, maar deze meid is zó slecht in sparen dat het er voorlopig nog niet in zit. Ik ging toevallig deze week kijken wat het kost en vervolgens wilde ik alleen maar huilen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het niet op mijn bucketlist staat. Wat ik in deze stad naast het toerist uithangen wil doen? Shoppen natuurlijk!

Welke stedentrip wil jij nog graag maken?

liefs Joyce