Hii. Je ziet ze de laatste tijd steeds vaker en vrijwel elke winkel verkoopt ze: de bralette. Zelf heb ik ze sinds een jaartje en ik ben helemaal verliefd. Ik heb zelfs een lichte verslaving gekregen, want elke keer weer vind ik mooie varianten en dan moet ik me inhouden om ze niet te kopen. Vandaag vertel ik je meer over de bralette en heb ik een lijstje met een aantal mooie! Kijk je mee?

dsc_0333

Een bralette, wat is dat nu precies? Heel simpel: het is een (kanten) topje/bh zonder enige steun. Er zit geen beugel in en over het algemeen ook geen vulling (in sommige bralettes dan weer wel, maar dat geeft verder ook geen steun). De bralette is dan ook niet altijd even geschikt voor vrouwen met een grotere cupmaat, omdat het gewoonweg geen steun biedt. Maar als je cupmaat B hebt zoals ik, dan moet het zeker lukken. De bralette is gewoon een mooie manier om je borsten te ‘verstoppen’, haha.

Mijn eerste bralette kocht ik ongeveer een jaar geleden. Dat is de bordeauxrode op de bovenstaande foto. Deze was van de Anna Nooshin collectie in samenwerking met Hunkemöller. Het was door Daphne dat ik deze ontdekte en sindsdien ben ik verliefd. Het zit zo ontzettend lekker, omdat je boobies gewoon lekker alle bewegingsvrijheid hebben en er bijvoorbeeld geen nare beugel aan de onderkant zit die kan gaan irriteren gedurende de dag. Inmiddels heb ik zes bralettes en ik wissel ze met liefde af.

dsc_0335

Vier van mijn bralettes hebben een vulling erin zitten. Aan de ene kant vind ik dat juist wel fijn, omdat je borsten dan net wat meer vorm krijgen. In bijvoorbeeld blousejes of dunne shirts is dat ook wel handig, want dan zien mensen niet dingen die ze niet hoeven te zien, haha. Aan de andere kant is een niet-gevulde bralette even wennen, maar uiteindelijk merk je er niks meer van. Ik draag bovendien vaak nog een hemdje over mijn bralette, dus dan wordt het ook minder zichtbaar.

Een bralette hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Op sommige sites kun je echt schrikken van de prijzen, maar als je gewoon eens bij Primark of H&M naar binnen wandelt, vind je er ook genoeg voor een heel fijn prijsje. De groene bralette op de foto was bijvoorbeeld maar € 4. Had jij dat verwacht? Ik niet namelijk! Bovendien is de kwaliteit ook gewoon prima. Mocht je nu benieuwd zijn geworden naar bralettes, hieronder heb ik vast een selectie gemaakt!

bralettes

V.l.n.r.:

Kanten bralette roze: Primark € 12 | Kanten bralette zwart: Hunkemöller € 19,99 | Bralette roze: Primark € 4 | Kanten bralette bordeaux: Victoria’s Secret € 15,98 | Kanten bralette rood: H&M € 9,99 | Bralette roze met bloemen: Primark € 10 | Bralette wit met bloemen: H&M € 17,99 | Kanten bralette met vulling blauw: H&M € 17,99 | Kanten bralette zwart: H&M € 14,99 | Kanten bralette met vulling abrikoos: H&M € 14,99 | Kanten bralette lichtblauw: H&M € 17,99 | Kanten bralette zwart met vulling: Victoria’s Secret € 15,98 | Bralette zwart met bloemen: Primark € 10 | Bralette zwart: H&M € 14,99 | Bralette lichtblauw & roze: Hunkemöller € 19,99. 

Zoals je dus kunt zien heb je bralettes dus in allerlei soorten, maten, materialen en noem maar op. De selectie hierboven is nog een relatief leuke prijsklasse, maar je vindt ook prachtige exemplaren voor prijzen boven de 30 euro. Dat vind ik zelf nog een beetje te gek als je bedenkt dat Primark ze al vanaf 4 euro heeft en die ook prima kwaliteit zijn. Toch is het leuk om te zien hoeveel keuze er tegenwoordig is. Ik ben in elk geval weer hebberig geworden door het maken van dit artikel, haha. Dat wordt nog wat de eerstvolgende keer dat ik ga shoppen.

Welke is jouw favoriet uit de collage?

liefs Joyce