Hoi hoi. Niet zo lang geleden deelde ik een lijstje met fijne dingen aan de herfst. Daarin vertelde ik al dat ik eigenlijk helemaal geen herfstmens ben, maar meer van het voorjaar houd. Daarom leek het mij vandaag wel grappig om een lijstje te delen met stomme dingen aan de herfst. Even lekker zeiken, haha. Neem ze vooral met een korreltje zout (ook al irriteren ze me diep vanbinnen echt, haha). Kijk je mee?

Wisselende temperaturen

Allereerst de wisselende temperaturen. We hebben het punt in het jaar bereikt dat je ’s ochtends vroeg bevriest, maar dat je in de middag smelt in je dikke trui. Dus ik weet gewoon niet wat ik aan moet qua kleren, welke jas het beste past en of ik wel of niet een sjaal om moet. #struggles

Regen, regen en natgeregend worden

Iedereen heeft het erover dat ze regen zo knus vinden in de herfst en dan vooral als ze binnen zitten met de kaarsjes aan. Nou, ik niet. Want ik ben zo’n persoon die al-tijd naar buiten moet als het kei-en keihard regent. Het is nog maar net herfst, maar ik ben al zeker twee keer zeiknat geregend. Bleh.

’s Ochtends donker en ’s avonds donker

Langzaamaan wordt het later licht en eerder donker en daar heb ik ook een hekel aan. ’s Ochtends denk ik namelijk altijd dat ik nog wat uurtjes mag slapen en dan kijk ik op mijn wekker en moet ik er bijna uit. ’s Avonds vind ik het irritant, want dat betekent dat ik weer vaker door het donker moet fietsen en daar houd ik niet van. Daarbij kan ik minder lang door met foto’s maken of video’s opnemen als het vroeger donker wordt.

Wat ik nog meer haat? Dat ik binnenkort op maandag in het donker de deur uit ga en ’s avonds in het donker weer naar huis ga vanaf school. Leuk joh… -,-

Forever bevroren

Oké, dit heb ik niet altijd in de herfst, maar is iets van de afgelopen dagen. Ik word maar niet warm de laatste dagen. Mijn handen en voeten zijn ijsklontjes en zelfs met een dikke trui en 2 paar sokken word ik niet warm. Alleen als ik onder een warme douche sta, maar dan kom ik eronder vandaan en ben ik gewoon weer bevroren.

Droge huid en forever coupe wind

Nu het kouder begint te worden, word ook mijn huid weer droger. Dat vind ik dus echt heel irritant, want dan moet ik smeren, smeren en nog eens smeren. Maar de grootste struggle: daarna moet je kleren aantrekken en dat gaat dus dramaaaaatisch. Daarbij waait het altijd in Nederland en met name in de herfst, dus ik heb altijd een coupe wind in m’n haar.

Ik zou zo nog meer dingen kunnen bedenken, maar voor vandaag houd ik het even hierbij, haha. Genoeg gezeurd voor vandaag.

Zijn er dingen die jij stom vindt aan de herfst?

liefs Joyce