afstuderen

Hoi allemaal. Vandaag alweer een persoonlijk artikeltje, want dit schooljaar gaat een ontzettend spannend jaar worden. Ik zit nu namelijk in mijn vierde en laatste jaar van de opleiding Communicatie. En dat betekent dat, als alles goed gaat, ik dit schooljaar ga beginnen met afstuderen. SPANNEND. Alleen al van het idee begint mijn hart sneller te kloppen en beginnen mijn handjes te zweten. Maar hoe ziet dit jaar er voor mij uit en heeft dat invloed op Life of Joyce? Ik vertel het je vandaag!

Het komende halfjaar

Om maar bij het begin te beginnen: het komende halfjaar heb ik simpelweg nog les. Ik krijg allerlei nieuwe vakken en informatie toegeworpen en moet nog tentamens, dossiers en mondelingen afronden. Nog best veel te doen, dus. Momenteel heb ik drie lesdagen, dus dat zou betekenen dat ik ook genoeg tijd overhoud voor mijn blog en YouTube. Maar ik durf nog niet te zeggen hoeveel werk ik ga krijgen van mijn vakken, want ik doe nu eenmaal een voltijd studie. Daarnaast moet ik op zoek gaan naar een afstudeeropdracht, want het tweede halfjaar begin ik met het echte afstuderen.

Nu zal er in eerste instantie waarschijnlijk niet zoveel veranderen op Life of Joyce. Mijn doel is om gewoon elke dag een artikel te plaatsen en twee video’s per week te uploaden. Ik moet daarom flink gaan plannen, omdat ik de laatste tijd alles behoorlijk last minute deed (zoals dit artikel, ik schrijf hem tijdens 5 uur tussenuur op maandag). Ik denk dat dat nog wel het lastigste punt gaat worden. Maar daarom heb ik nu een leuk boekje gemaakt waarin ik planningen wil gaan maken, zodat ik een goed overzicht heb. Dan moet het vast goed komen! En anders weten jullie wat er aan de hand is als er een keertje geen artikel of video online is gekomen.

Het tweede halfjaar

Zoals ik dus al zei begint vanaf februari het échte werk: afstuderen. Van februari tot en met juni zal ik bezig zijn met het schrijven van een afstudeerscriptie. Daarvoor moet je een ENORM groot onderzoek uitvoeren en dat is toch wel hetgeen waar ik tegenop kijk. Onderzoek is absoluut niet mijn favoriete onderdeel van communicatie, maar het hoort er nu eenmaal bij. Je scriptie schrijf je trouwens voor een bedrijf, maar voor welk bedrijf ik dat ga doen, weet ik nog niet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog maar weinig bezig mee ben geweest, maar ik wil snel iets vinden. Zo makkelijk is dat nog niet namelijk.. Mocht er tegen die tijd iets veranderen op Life of Joyce, breng ik jullie natuurlijk op de hoogte. Voor nu: eerst maar even die vakken afronden.

 Wat voor school doe jij nu? En in welk jaar zit je nu?

liefs Joyce