Hooooi. Vandaag leek het mij wel weer eens leuk om wat meer over mezelf te vertellen in een persoonlijk artikeltje. Nu had ik natuurlijk allemaal goede dingen over mezelf kunnen vertellen, maar iedereen heeft ook zo zijn slechte gewoontes. Daarom leek het mij vandaag wel leuk om die op een rijtje te zetten. Even lekker met m’n neus op de feiten worden gedrukt. Lees je mee?

Nagels bijten & nagellak eraf peuteren

Nagels bijten heb ik vroeger heel veel gedaan. Echt zo erg, dat ik van die lelijke stompjes kreeg. Toen ik eenmaal een beugel kreeg, ging het niet meer zo makkelijk en ben ik ‘gestopt’. Mijn nagels zijn nu lang en sterk, maar ik knip of vijl ze niet: nee, ik bijt ze korter. Slecht.
Bovendien ben ik ook zo’n type die haar nagellak eraf peutert. Dat doe ik vooral wanneer ik me verveel of als ik serie zit te kijken. Als bij één nagel de nagellak gechipt of beschadigd is, dan begin ik te peuteren. Scheelt wel een heleboel nagellakremover. Het is alleen ontzettend slecht voor mijn nagels (dus Joyce, waarom doe je dit nog?!).

Snoepen & snacken

Iedereen heeft wel zijn guilty pleasures en die van mij is absoluut chips. Ik heb vrijwel elke middag of avond trek in chips en hoewel ik mezelf probeer in te houden, gaat er toch geregeld een zak open. Ik kan het dan ook niet houden bij één klein bakje; nee, Joyce gaat voor een refill. Als het even kon dan at ik de hele zak in m’n eentje leeg. Maar niet alleen chips is een slechte (maar lekkere) gewoonte; dropjes, chocola en koekjes gaan er ook prima in hoor als ik trek heb.

Geld uitgeven alsof het niks is

Over die tussenkop hoef ik vrij weinig uitleg te geven. Ik geef zó makkelijk geld uit. Broodje hier, koffietje daar, nieuw make-upje zus en nieuwe schoenen zo. Ik ben echt ontzettend slecht in sparen en geef het liefst op de dag dat ik salaris ontvang alles meteen weer uit. Ik word daar gewoon blijer van dan door het apart te zetten. Natuurlijk probeer ik erop te letten en gaat het de laatste tijd ietsje beter, maar toch geef ik mijn geld te makkelijk uit.

Socialmediaverslaving

Ik ben echt zo iemand die verslaafd is aan social media. Zeker als ik me verveel of niks te doen heb, dan check ik mijn Twitter, Instagram, Facebook, Snapchat en nog veel meer apps allemaal. Maar dan niet één keer. Het liefst open ik Instagram vier keer per minuut en Twitter nog vaker. Het ergste is dan nog dat ik soms gefrustreerd raak dat er niks nieuws bij is gekomen. Nee, hèhè dat had ik je al eerder kunnen vertellen. Vertel me alsjeblieft dat ik niet de enige ben? 🙂

Back-upproducten te vroeg kopen

Van mijn favoriete producten heb ik het liefst tien back-ups liggen, zodat ik niet zonder kom te zitten. Mijn slechte gewoonte is dan ook dat ik back-ups al veel te vroeg koop. Een voorbeeld: ik zie dat mijn nagellakremover leeg begint te raken. Daarom besluit ik naar de Hema te racen om een nieuwe fles te halen. Vervolgens doe ik nog zeker 3 maanden met die oude fles. Had ik net zo goed nog even kunnen wachten met het kopen van een back-up. En zo gaat dat ook met make-upremover, diverse crèmes, shampoo en douchegels, concealers en noem maar op.

Gelukkig zijn deze ‘slechte’ gewoontes niet al te slecht, maar het leek me toch leuk om ze met jullie te delen. Het is toch weer net even een andere manier om iets persoonlijks te vertellen.

Wat zijn jouw slechte gewoontes?

liefs Joyce