Hoooi. Over het algemeen was ik mijn haar drie tot vier keer per week en dan ziet mijn haar er fris en schoon uit. Toch zijn er soms van die dagen dat mijn haar wat ‘vettiger’ eruit ziet en futloos langs mijn gezicht hangt. Ik heb dan niet altijd zin om helemaal mijn haar te moeten wassen, maar een andere oplossing had ik nog niet gevonden. Tot ik het persbericht ontving van de philosophy amazing grace dry shampoo en heel erg benieuwd werd. Geeft deze droogshampoo mijn haar een boost? Kom er snel achter!

Vormgeving philosophy amazing grace dry shampoo

philosophy amazing grace dry shampoo philosophy amazing grace dry shampoo

Allereerst: love de verpakking. Deze is zachtroze (ook wel pastel) en verder heel simpel. Hij ziet er wel chic uit, maar dat mag ook wel voor de prijs die je ervoor betaalt. Bovendien staat er een soort lijfspreuk op de voorkant van de fles en dat vind ik een superleuk detail.

philosophy: how you climb up the mountain is just as important as how you get down the mountain. and so it is with life, which for many of us becomes one big gigantic test followed by one big gigantic lesson. in the end, it all comes down to one word. grace. it’s how you accept winning and losing, good luck and bad luck, the darkness and the light.”

Ik vind het een prachtige en wijze les van philosophy.

philosophy amazing grace dry shampoo

De ‘spuit’ ziet er prima uit. Hij ziet eruit als zo eentje die ook op bijvoorbeeld haarlak zit en ik verwacht ook dat hij op deze manier zal spuiten. Niks op aan te merken tot nu toe.

Belofte philosophy amazing grace dry shampoo

philosophy amazing grace dry shampoo

De amazing grace dry shampoo is nieuw in de amazing grace familie. philosophy belooft dat de amazing grace droogshampoo je haar verfrist en en je look verlengt. De refreshing style extender reinigt direct, geeft volume en structureert voor voelbaar zacht haar. Hij zou perfect zijn voor na het sporten of na je werk als je haar wel een boost kan gebruiken. De formule reinigt direct olie, transpiratie en geurtjes en is geschikt voor alle haarkleuren, -lengtes en -typen. Klinkt goed!

Ook zou de droogshampoo een heerlijke geur hebben. Dit zegt philosophy: amazing grace bevat een zachte vrouwelijkheid die altijd gepast is. Uitnodigend begroet bergamot de zintuigen terwijl het hart opbloeit met een onweerstaanbaar zacht en fris lelietjes-van-dalen akkoord die, met een impressie van klassieke schoonheid, overgaat in een langdurig spoor van muskus.

Werking philosophy amazing grace dry shampoo

philosophy amazing grace dry shampoo  philosophy amazing grace dry shampoo

Ik heb speciaal mijn haar wat ‘vetter’ laten worden voordat ik de droogshampoo ging proberen. Toch is dat op deze foto’s niet heel goed te zien, helaas. Wel is duidelijk te zien dat mijn haar wat futloos en slap langs mijn gezicht valt, dus een beetje meer volume kan ik wel gebruiken.

philosophy amazing grace dry shampoo

Je moet de droogshampoo goed schudden voor gebruik en op een afstand van ongeveer 5 centimeter van het haar houden. Daarbij focus je je op de ‘wortels’ van je haar ofwel je hoofdhuid voor meer volume en textuur. Daarna wacht je even voordat je met je vingers of borstel door je haar gaat.

dsc_0036  philosophy amazing grace dry shampoo

De geur van de droogshampoo vind ik echt heerlijk! Het sprayen gaat ook heel erg goed. Wat betreft het reinigen: het is niet slecht, maar ik had meer verwacht. Als ik het in mijn haar spray als het vettig is, wordt dat iets minder en mijn haar voelt ook zachter aan. Toch merk ik dat het niet helemaal te verbergen valt en het na een halve dag alweer zichtbaar wordt. Je moet dan nogmaals sprayen om het fris te laten lijken. Wat betreft volume: mijn haar heeft zeker een soort boost van volume gehad. Er zit iets meer textuur in, waardoor het niet zo slapjes langs mijn gezicht hangt. Overigens een groot pluspunt: de droogshampoo laat geen witte /grijze waas achter in je haar, dus dat is superfijn!

Conclusie philosophy amazing grace dry shampoo

philosophy amazing grace dry shampoo

Ik ben op zich wel tevreden over de philosophy amazing grace dry shampoo. Ik vind de verpakking geweldig, het gebruik is fijn en de geur is lekker. Ook krijgt mijn haar meer volume en voelt het zachter aan. Wat betreft reiniging: dat had van mij beter gemogen. Het werkt niet slecht, maar voor de prijs had ik gehoopt dat mijn vettige haar een beetje beter verborgen kon worden. Of ik hem vaker zal gebruiken? Ja, want volume in mijn haar vind ik altijd net wat mooier en de geur is gewoon lekker.

De philosophy amazing grace dry shampoo is exclusief verkrijgbaar bij ICI Paris XL en via de webshop www.iciparisxl.nl.  Adviesverkoopprijs is € 22,22.

Zou jij deze droogshampoo proberen?

liefs Joyce

PS Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. 
Dit verandert echter niets aan mijn mening.