Hoooi. Mijn collectie met Soft Matte Lip Creams van NYX is nog niet heel groot, maar na twee goede ervaringen wilde ik er graag nog eentje aan mijn stash toevoegen. Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat ik de NYX Soft Matte Lip Cream Zurich kocht, maar vandaag is het eindelijk tijd voor de review! Lees je mee?

Vormgeving NYX Soft Matte Lip Cream Zurich

NYX Soft Matte Lip Cream Zurich

De vormgeving is simpel: de dop is matzwart en de onderkant heeft de kleur van de lip cream. Of in elk geval, dat proberen ze altijd, maar uit eerdere ervaringen kwam de kleur niet helemaal overeen. Wel vind ik de verpakking mooi, simpel en bevat hij alle informatie.

Inhoud NYX Soft Matte Lip Cream Zurich

NYX Soft Matte Lip Cream Zurich

Zurich is een nudekleur met een roze ondertoon. Een soort nude waar ik normaal wel van houd, dus ik ben heel benieuwd of deze net zo zal bevallen. De verpakking bevat 8 ml product, wat niet heel erg veel is, maar waardoor je de lipstick bijvoorbeeld wel mee kunt nemen op reis.

NYX Soft Matte Lip Cream Zurich

De applicator is klein en schuin afgesneden. Hierdoor kun je precies werken. Wat me bij alle lip creams die ik tot nu toe probeerde wel merkte, is dat er ook veel product op de rechte kant terecht komt. Dus als je je lippen in één keer wilt bedekken, dan kun je het beste die kant ook even gebruiken. Gelukkig werkt die kant ook precies.

NYX Soft Matte Lip Cream Zurich

Hierbij de swatch van de NYX Soft Matte Lip Cream Zurich. Hij is niet meteen helemaal dekkend, maar je kunt hem opbouwen. Dat komt omdat de kleur iets lichter is. Wel zie je duidelijk dat het om een roze nudekleur gaat en dat hij al zo goed als matte is op de swatch. Overigens kun je hier wel goed zien dat de kleur van de verpakking dus weer niet helemaal overeen komt.

NYX Soft Matte Lip Cream Zurich

Hier kunnen jullie Zurich goed zien op mijn lippen. Hij is iets lichter dan mijn lipkleur, maar past wel goed bij mijn huid-, haar- en oogkleur (al zeg ik het zelf). Het is een hele mooie roze lipstick, met fijne formule. De lipstick is zo goed als mat – hij heeft even 5-10 minuutjes nodig om van semimat naar compleet mat te gaan, wat ik niet erg vind. Opbouwen van de lipstick gaat goed en hij benadrukt ook geen velletjes. Zurich blijft zo’n 2-3 uurtjes goed zitten en vervaagt dan geleidelijk zonder de lippen uit te drogen. Love it!

NYX Soft Matte Lip Cream Zurich

Ik vind de NYX Soft Matte Lip Cream Zurich heel erg fijn en mooi. Ik heb hem de afgelopen tijd echt ontzettend vaak met plezier gedragen. De kleur kan in principe het hele jaar worden gedragen, maar voor de lente en zomer vind ik hem het allermooist. Ik weet zeker dat ik nog wel een nieuwe wil als deze op gaat.

Conclusie NYX Soft Matte Lip Cream Zurich

NYX Soft Matte Lip Cream Zurich

Conclusie: wat een toppertje – alweer. De Soft Matte Lip Creams van NYX hebben me nog niet teleurgesteld. Zurich is ook weer een hele mooie en fijne lipstick. Naar mijn idee wordt er te weinig over deze kleur gesproken en verdient hij veel meer liefde. Wat vinden jullie?

De NYX Soft Matte Lip Creams zijn verkrijgbaar bij Douglas (online en in de geselecteerde filialen) en in de filialen van NYX.

Wat vind jij van Zurich?

liefs Joyce