Hiii. Happy new year! Er is even een behoorlijke stilte gevallen op mijn blog en dat had een aantal redenen. In dit XL overzicht van de afgelopen twee weken kom je erachter waarom en zie je meteen ook wat ik de afgelopen tijd heb uitgespookt. Kijk je mee?

Zondag 17 december

We beginnen het overzicht op zondag 17 december. Nadat ik de 16e een drukke werkdag achter de rug had, stond ik zondags weer op de bus te wachten voor een nieuwe werkdag. Gelukkig scheen het zonnetje, waardoor het aangenaam aanvoelde.

Een aantal dagen ervoor had ik deze tekst geprobeerd te quoten naar een vriendin, maar nu stuurde ik haar maar gewoon een foto ervan, haha.

Maandag 18 december

Maandag was het weer tijd voor een dagje op stage. Ik moest nog een aantal dingen en mijn planning voor de komende weken bespreken en overlegde nog wat dingen met Kim. Dat deden we onder het genot van een kop koffie en thee in de kantine.

‘s Avonds besloot ik even lekker rustig aan te doen en de kerstcadeaus in te gaan pakken. Ik was dit jaar de eerste en wachtte daarom nog even met alles onder de boom leggen.

Dinsdag 19 december

Dinsdag werkte ik vanuit huis. Ik moest nog heel veel doen voor mijn scriptie dus in overleg mocht ik wat vaker thuis werken. ‘s Ochtends moest ik lachen om Pien, want ze zat een hele tijd op een muis te jagen. Waar die muis zat? Onder de kandelaar, haha.

Ik maakte aan het begin van de dag een lijstje met alle analyses die ik nog moest maken in SPSS, maar uiteindelijk moest het toch weer allemaal anders.

Dus ik ging als een idioot aan de slag met de analyses en zette meteen alles in mijn scriptie. Rechtsonder kun je ook een beetje zien hoe lang de lijst uiteindelijk was geworden.

Ik werkte bijna aan een stuk door en om 20:00u hield ik het voor gezien. Alle analyses waren klaar en ik kon de dag erna gaan beginnen met het uitwerken van de resultaten.

Woensdag 20 december

En dus zat ik woensdag weer vroeg achter mijn laptop met een kop koffie. Deze keer ging ik aan de slag met de resultaten. Ik had gepland nog veel meer af te krijgen, maar ik ben tot half 6 bezig geweest met enkel de resultaten. Ik liet het maar voor wat het was voorlopig.

Ik ging daarna naar Jorn, waar we vroeg pizza gingen eten. Jammie! De kapster zou namelijk komen en ze ging balayage in mijn haar doen!

Donderdag 21 december

Donderdag ging ik weer naar stage, want mijn begeleidster zou feedback geven op mijn scriptie tot nu toe. ‘s Middags bespraken we die feedback, dus was het wel handig als ik er was. Maar goed ook, want we kregen ons kerstpakketje! We konden iets leuks uitzoeken via Tinteling 🙂 Ik koos uiteindelijk voor een ICI Paris cadeaukaart.

Ook maakte ik een prachtige selfie vanwege mijn haar. De kapster had het gebleekt, dus het was nog een beetje gelig, maar dat is nu een stuk minder. Bovendien is er weer een flink stuk vanaf geknipt, dus daar ben ik ook superblij mee! Let overigens niet op mijn brakke kop.

Vrijdag 22 december

Vrijdagochtend stond ik weer vroeg naast mijn bed, want ik had voor de allerlaatste keer afstudeerbegeleiding. Ik besloot koffie te halen op school, hopelijk voor de laatste keer ever.

De begeleiding ging goed en ik ging met een goed gevoel weer richting Hoofddorp. Mama was in het centrum om de laatste kerstinkopen te doen en Dylan was er ook. We besloten daarom even iets lekkers te nemen bij Zoet & Zalig met z’n drietjes. Kon ik meteen even de laatste informatie van de begeleiding op me laten inwerken.

Zaterdag 23 december

Ik had donderdag- en vrijdagavond al gewerkt, maar ook zaterdag stond er weer een dagje op de planning. Het was het weekend voor kerst, dus we hadden als thema glitters en maakten een groepsfoto voordat de winkel open ging. Het was echt chaotisch druk, maar we hebben geknald!

‘s Avonds kreeg ik ineens een berichtje van Jorn of ik mee wilde naar restaurant De Stal. Hoewel ik stiekem niet zoveel zin had, besloot ik toch lekker mee te gaan. Ik ging voor een spies met diverse soorten vis en het was echt heel erg lekker!

Zondag 24 december

Ook zondag moest ik nog werken en die dag was het ook druk, maar een stuk georganiseerder en relaxter. Trots waren we toen we ontdekten dat we de weekomzet dik hadden gehaald en daarom proostten we met prosecco!

Na werk kwam ik thuis en kon de kerst beginnen, hoewel die toch uiteindelijk volledig anders liep dan gepland. Kerstavond ging ik met mijn ouders, broertje en opa gourmetten. Daarna ging ik naar Jorn. We zouden daar de cadeaus doen, maar dat werd uiteindelijk eerste Kerstdag.

Maandag 25 december

We begonnen de dag met een kerstontbijtje, wat Jorn z’n ouders weer heerlijk hadden klaargemaakt.

Daarna begonnen we in onze pyjama’s aan de berg cadeaus die onder de kerstboom lagen. Spotten jullie Panter overigens ook nog ergens? Hihi. Ik ben ontzettend verwend door Jorn, z’n ouders en broer!

Na een rustige ochtend, wandelden Jorn en ik naar mij. Bij ons gingen we ook een berg cadeaus uitpakken en we werden weer allemaal ontzettend verwend!

Opa had weer gezorgd voor het kerstdiner en we kregen overheerlijke vis met gebakken aardappels en salade. Lekker!

Dinsdag 26 december

De rest van de avond op eerste Kerstdag was raar en spannend en ook tweede Kerstdag verliep anders dan we wilden. Jorn z’n oom lag al een tijdje in het ziekenhuis en we hadden helaas te horen gekregen dat het echt heel slecht met hem ging. Ik brandde in de ochtend daarom twee kaarsjes voor hem.

Vervolgens kregen we een telefoontje of we op Jorn z’n achternichtje konden passen, zodat de rest in het ziekenhuis kon zijn voor het geval dat. Wij haalden haar op en keken de Frozen Sing Along terug die een paar dagen eerder op tv was geweest. Niet veel later kwam het telefoontje met het slechte nieuws: Jorn z’n oom is op tweede Kerstdag overleden en we gaan hem ontzettend missen.. 🙁

Woensdag 27 december

Na een hele gekke kerst, moest ik er woensdag toch echt weer aan geloven: die scriptie moest toch echt af en nog een dag eerder dan gepland ook. Ik werkte dus keihard, terwijl Jorn besloot om te gaan winkelen in Amsterdam. Hij is zo lief geweest om voor mij een aantal dingen van de Lush sale mee te nemen! Willen jullie een shoplog?

‘s Avonds gingen we gourmetten, omdat we dat de dag ervoor uiteindelijk niet meer konden doen. Het was een beetje raar, maar zo hebben we wel ons kerstdiner nog een beetje gehad.

Na het eten gingen Jorn en ik maar eens ons nieuwe spelletje voor de Nintendo Switch uitproberen: Just Dance 2018. Wat is dat leuk!

En we hadden ook allebei op een gegeven moment een supergoede score: ik megastar en Jorn superstar. Nice, haha.

Donderdag 28 & vrijdag 29 december

Donderdag moest ik een dagje werken van 11-19u, dus in de ochtend kon ik nog even rustig aan doen. Ik moest lachen om Pien: ten eerste lag ze op een hele gekke plek en ten tweede lag ze bovenop een cd. Ik appte de foto naar mama en zei dat Pien haar Marco Borsato cd goed beschermt. Overigens verliep mijn werkdag ook een beetje gek, want aan het einde van de dag had ik een contractbespreking. Helaas is mijn contract niet verlengd en zit ik per februari zonder bijbaan. Dat is een gek idee.

Vrijdag ging ik weer vroeg aan de slag met mijn scriptie, maar tussendoor dronk ik wel nog even een kopje koffie met Jorn en mama. Ik lag echt supergoed op schema wat betreft mijn scriptie!

Toen ik wel genoeg had gedaan voor mijn scriptie voor de dag, reden Jorn en ik even naar de winkels. Ik moest een bestelling met twee boeken ophalen bij de boekhandel en Jorn en ik liepen nog even een rondje. Van Jorn z’n opa hadden we een tijdje terug geld gekregen en toen we in de winkel Bruut stonden, werden we allebei verliefd op een paar sneakers. Bovendien waren ze nog in de sale. Yay, blij mee!

Zaterdag 30 december

Zaterdag was ik vrij en werkte ik aan de laatste hoofdstukken van mijn scriptie. Ik wist uiteindelijk alles in een paar uur af te krijgen en dat voelde zo raar! Ik schreef zelfs een ‘extra’ hoofdstuk, want ik vond dat ik wel een voorwoord moest schrijven.

Daarna trok ik charmante kleren aan en ging ik met mijn ouders richting het uitvaartcentrum voor een kleine condoleance en om nog afscheid te nemen van Jorn z’n oom. Het zijn vreemde dagen (geweest).

Hoe was jouw Kerst?