Hallo hallo, daar ben ik weer. Afgelopen week zat ik lekker een weekje in Oostenrijk voor de wintersport. In deze A Week With Joyce neem ik jullie dan ook gezellig mee naar Westendorf. Oh en ik zeg het maar vast: ik heb niet geskied. Wat ik dan wel heb gedaan? Dat zie je vandaag!

Zondag

Zondagochtend om 2:30 uur stapten we in de auto voor de heenreis. Helaas hadden we net de pech dat er een groot ongeluk was gebeurd op onze route en daardoor hebben we 2,5 uur letterlijk stil gestaan op de snelweg. Maar we mogen niet klagen, de weg de andere kant op was de hele dag dicht. Na zo’n lange ‘stop’ was het tijd voor een echte stop en we konden allemaal wel een kop koffie gebruiken.

Rond 15:00 uur waren we dan eindelijk in Westendorf. We zaten in een pension met de naam ‘Haus Sporer’ en Jorn en ik hadden een supermooi uitzicht. Bovendien was het al heerlijk weer toen we aankwamen. Dat beloofde veel goeds voor de rest van de week.

Jorn z’n ouders hadden daarentegen een uitzicht naar de andere kant en zij keken uit op één van de skipistes. Ook leuk!

In de avond gingen we uit eten, maar we bestelden allemaal iets makkelijks. Hoe kan je beter je wintersportvakantie in Oostenrijk beginnen dan met een enorme wiener schnitzel? Jammie!

Maandag

Ook voor le instagram wilde ik een leuke foto hebben van het uitzicht, dus voordat Jorn richting de pistes ging maakte hij deze foto voor me. Daarna wandelden we met z’n allen richting de oefenweide en daarna naar de gondellift.

Omdat ik had besloten niet te gaan skiën (nog nooit gedaan, maar de volgende keer ga ik het wel doen!), was ik veel samen met Jorn z’n moeder. Zij ging ook niet skiën, maar dat was ook helemaal geen ramp hoor. Het was superzonnig maandags, dus we hebben ons prima vermaakt bovenop de berg.

Nadat de mannen hun eerste afdalingen hadden gemaakt, kwamen ze weer terug voor de ‘lunch’. Jorn en ik deelden een apfelstrudel met vanillesaus. Jammie! Overigens was dit – heel verrassend – de enige apfelstrudel die ik de hele week heb gegeten. De hoeveelheid patat die ik de rest van de week at, is overigens echt bizar.

Vervolgens gingen Jorn, z’n broer en z’n vader weer een nieuwe afdaling maken en besloten z’n moeder en ik een wandeling naar een hoger punt op de berg te maken. Ik had die dag mijn spiegelreflexcamera mee, dus ik maakte ook wat foto’s. Ik weet niet of het er genoeg zijn voor een artikel, maar anders zien jullie die nog wel voorbij komen. Op het hoogste punt gingen Jorn en ik nog even op de foto. Het was hier zo’n 1800 meter hoog. De omgeving is prachtig!

Woensdag

Opvallend genoeg heb ik niet heel veel foto’s gemaakt. Dinsdag heb ik weer met Jorn z’n mams boven gezeten, maar het was deze keer aan het sneeuwen. In de middag maakten we nog een korte wandeling en ‘s avonds gingen we weer lekker uit eten.

Woensdagochtend maakte ik een wandeling met Jorn z’n moeder en broer en daarna gingen we bij Café Elisabeth een gebakje eten en wat drinken. Het was iets minder lekker weer die dag. Jorn en z’n vader besloten ook wat eerder te stoppen met skiën, omdat we hadden besloten om in de middag naar Wörgl te rijden en te gaan shoppen. Bij een winkel paste ik deze supergoedkope zomerjas, maar ik besloot hem toch niet mee te nemen. Stiekem heb ik wel spijt nu ik hem weer zie.

Donderdag

Donderdag was het weer een prachtige dag en daarom zaten Jorn z’n mams en ik alweer vroeg klaar op de berg. Ik vermaakte me prima zo in de zon, boek en wat te drinken erbij. Heerlijk!

We zaten overigens bijna elke dag op dezelfde plek en hadden dan dit uitzicht. Schön!

Toen iedereen uitgeskied en gesnowboard was, dronken we onderaan de berg nog een drankje. Ik had mijn warme chocomel al op, maar Jorn en z’n broer genoten van een biertje. Overigens is dit wel een heel charmante foto van mij, haha.

Wat ik overigens ook vergeten was de fotograferen, was de DM die in Wörgl zat. Ik had daar een aantal dingetjes gekocht en binnenkort ga ik een shoplog filmen 🙂

Vrijdag

Vrijdagochtend was ik weer bovenop de berg. Het was deze keer niet superzonnig, maar de temperatuur was heel erg goed. Naast koffie, dronk ik ook lekker veel warme chocomel met slagroom afgelopen week.

We gingen niet al te laat weer naar beneden, want in de middag ging ik met Jorn en z’n ouders een flink stuk wandelen. Uiteindelijk was de zon nog gaan schijnen en was het zelfs bloedheet met je dikke jas, trui en thermoshirt, haha. De omgeving is zó mooi! Stiekem had ik mijn camera mee moeten nemen, maar hier en daar was het ook glad dus was ik bang dat ik zou vallen (brokkenpiloot als ik kan zijn).

Vrijdagavond besloten we iets heel spontaans te gaan doen. Vlakbij ons pension zat een soort schietvereniging en zij hebben elke vrijdagavond een soort ‘open avond’. We gingen dus luchtbuksschieten! Hele gave ervaring en ook moeilijker dan het eruit ziet. Dat geweer was trouwens nog superzwaar ook, blij dat ik een steuntje had.

Ook zaterdag heb ik geen foto’s gemaakt. Het was een wat mindere dag, op de berg sneeuwde het en beneden ging het zelfs regenen. Ik was moe, het was onze laatste dag en daarom gingen we ook maar op een gegeven moment op ons gemakje inpakken. In de avond nog lekker uit eten en een paar potjes UNO (ons vaste avondprogramma) en een paar uurtjes slapen. Om 3:00 uur stapten we weer in de auto voor de terugreis. Het was een heerlijke week!

Hoe was jouw week?