Hij is weer ietsje later dan je gewend bent, maar dat komt omdat ik afgelopen weekend in Praag zat! Dat betekent ook dat ik de A Week With Joyce van deze week een stukje korter heb gemaakt, zodat ik een uitgebreid verslag kan maken van het weekendje weg. Dus jullie kunnen vandaag een korter weekje verwachten, maar ik maakte wel lekker veel foto’s, bijvoorbeeld van mijn kerstversiering. Kijk je gezellig mee?

Zondag 8 december

Zondag was een rustig dagje. In de ochtend ging ik naar Jorn zijn opa en daarna naar zijn oma. Vervolgens keek ik lekker YouTube-video’s en Netflix en speelde Jorn Fifa. In de avond gingen we uit eten met een groep vrienden van Jorn. Eén van Jorn zijn vrienden vierde namelijk zijn verjaardag. We gingen eten bij Cannibale Royale in Amsterdam Noord en ik ging voor een burger. Hij was alleen echt veel te groot en Jorn en ik hadden ook veel te enthousiast patat ernaast besteld. Maar wel lekker gegeten.

Maandag 9 december

Maandagochtend sliep ik soort van uit, maar ik ben daar niet zo goed in. Ik trok wel meteen kleren aan toen ik uit bed stapte en maakte een aantal vakjes van mijn adventkalender open. Ik was dat in het weekend namelijk vergeten te doen. In het vakje van zaterdag zat deze simpele lipgloss. Niet zo mijn ding, maar dat weet je nu eenmaal met van die adventkalenders.

In het vakje van zondag zat een klein kwastje. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het aanbrengen van oogschaduw op het ooglid of om concealer uit te blenden. Het formaat is altijd handig voor op reis! Het voelt als een fijn kwastje in elk geval.

En het 9e vakje (dus die van maandag) was dan wel weer heel leuk: daarin zat deze mooie roze lipstick. Ik ben echt benieuwd naar de finish en het effect op de lippen.

Mama en ik waren die dag samen vrij en daarom stelde ik voor om de kerstboom op te gaan zetten. Die hadden we de week ervoor gekocht, maar hij lag nog in de garage. Pien hield het allemaal goed in de gaten.

Dit was uiteindelijk de boom versierd. We misten wel nog wat grotere kerstballen, maar die zouden we later in de week nog gaan halen, dus hier en daar was de boom nog wat leeg of zaten er alleen kleine kerstballen in. Nu wisten we precies wat we nog als aanvulling nodig hadden. Ook ‘leende’ mama wat sterren en engelen uit haar webshop om in de kerstboom te hangen. Ziet er superleuk uit! Ik hielp ‘s middags met het inpakken van bestellingen uit mama haar webshop en om 18:00u ging ik naar de crossfit om een uurtje ‘gymnastics’ te volgen.

Dinsdag 10 december

Dinsdagochtend begon ik de dag lekker met een bad. Ik moest namelijk toch nog douchen en zo kon ik even lekker rustig aandoen. Ik had nog een Golden Wonder van Lush gescoord vorig jaar (dit jaar weer een nieuwe, maar eerst die oudere maar eens opmaken). Die vind ik altijd zó lekker en zó mooi in bad! Echt een cadeautje om in te badderen 😉

Daarna ging uiteraard mijn adventkalender weer open. Deze keer zat er een clear brow gel in. Ook superhandig, want ik had er eentje en die is gewoon echt aan vervanging toe.

Vervolgens nam ik plaats achter mijn laptop en lakte ik eerst mijn nagels. Ik ging voor deze bordeauxrode nagellak van Kiko. Deze is van de kerstcollectie van vorig jaar en ik vind hem echt heel erg mooi. Bovendien is de kwaliteit van deze nagellak ook echt goed. Hij heeft er een week lang netjes op gezeten uiteindelijk en toen haalde ik hem er zelf maar vanaf.

In de middag ging ik even naar de winkels. Ik ging onder andere boodschappen halen, want ik ging pasta pesto koken in de avond. Daarnaast waren mama en ik nog op zoek naar cadeaupapier voor de kerstcadeaus. Zij nam in het centrum alvast wat mee en ik besloot bij de Hema en Action bij ons in de buurt nog even te kijken. Bij Hema nam ik onder deze sets mee, superleuk!

Omdat ik wist dat ik ‘s avonds nog weg zou gaan, besloot ik lekker uitgebreid mijn make-up te doen en te spelen met een nieuw aanwinst van Colourpop. Ik wilde tegelijkertijd Netflixen, maar wel op een groot scherm. Dus haalde ik mijn make-up naar beneden, zodat ik lekker voor de tv kon zitten. Dat beviel prima!

Pien werd een beetje vervelend en dus schopte ik haar naar buiten. Later mocht ze weer naar binnen van me en toen ging ze precies voor de ondertiteling van de tv zitten. Handig (al was ze op de foto natuurlijk precies net naar beneden gegaan, haha).

Ik moest snel koken en eten, want rond 19:00u werden mama en ik opgehaald door de moeder van Jorn. We gingen namelijk met een grote groep naar de film Last Christmas in Pathé Haarlem. Het was een hele gezellige avond en ik vond de film ook heel erg bijzonder! Niet zoals je verwacht van een kerstfilm, maar toch ook wel heel erg leuk voor deze tijd. Aanradertje!

Woensdag 11 december

kerstversiering

Woensdag begon ik de dag weer met een uurtje crossfit en daarna opende ik het volgende vakje van de adventkalender. Ik werd positief verrast door dit kleine oogschaduwpaletje. Ziet er goed uit!

Daarna zette ik al mijn kerstversiering van dit jaar op de foto, want dat had ik nog niet gedaan. Dit is mijn kerstboompje dit jaar. Eigenlijk hetzelfde als vorig jaar, want ik doe hem aan het eind van de periode gewoon in een vuilniszak en dan naar de vliering. Met alles erop en eraan, haha.

kerstversiering

Ik heb zoveel spullen tegenwoordig, dat ik het soms wel lastig vond om alles een plekje te geven. Maar het is wel soort van gelukt. Op mijn ladekast van Ikea heb ik nu een heleboel waxinelichthouders staan (die staan er stiekem het hele jaar), een lichtjessnoer opgehangen en als échte kerstversiering staan er nu een rendier en roze kerstmanbeeldje. Gezellig!

kerstversiering

Op het hoogste plankje aan de muur staan een kerstboompje van mos en een metalen rendier. Bij het metalen rendier heb ik het lichtsnoer zelf toegevoegd en vervolgens de Disney kerstballen aan het gewei gehangen (bij gebrek aan ruimte in mijn kerstboompje). Staat best grappig zo! De lampjes in het stolpje heb ik ook het hele jaar staan.

Naast mijn bed heb ik een aantal tafeltjes/krukjes staan en ook daar staat het één en ander op. Het enige waxinelichthoudertje dat ik heb toegevoegd, is die met een kerstboompje erop. De andere houders staan er ook het hele jaar. In het kleine boompje heb ik de overige kerstballen van Disney opgehangen. Ik had namelijk vorig jaar een set gekocht bij Primark, maar ik wist niet waar ik het anders kwijt kon. Dit boompje heb ik sinds kort, dus dat leek me wel een geschikte plek!

kerstversiering

En dan heb ik op een lager plankje aan de muur nog meer waxinelichtjes staan. Ook heb ik een kerst-quote in mijn letterbord gedaan. Deze tekst had ik zo op Pinterest gevonden en ik vond dat echt zo leuk staan. Gelukkig had ik er genoeg letters voor, haha. Ik versier voornamelijk alles met lampjes en kaarsjes, maar dat staat ook gewoon heel gezellig.

Verder heb ik nog een donkerblauwe velvet kerstboompje staan en een witte kerstman. Staat gewoon ook heel erg leuk! Van het lage naar het hoge plankje hangt deze slinger van Intratuin met ‘Merry Christmas’. Ik vind dat stiekem niet te leukste plek ervoor, maar ik wist even niet waar ik het anders kwijt kon. Ik vind alle kerstversiering bij elkaar wel weer heel gezellig!

Tijdens de lunch keek ik weer lekker The Big Bang Theory. Ik ga echt als een speer door deze serie heen, oeps. We hadden nog pasta pesto over van de avond ervoor en dus at ik het nu lekker als salade. Uiteindelijk at ik drie van dit soort bordjes vol. Noem me maar #vreetzak. Ik kreeg dan ook een gigantische dip ‘s middags.

Ik wilde voorkomen dat Pien op schoot kwam, omdat ik net had bedacht iets te gaan doen. Maar Pien vond dat de zijkant van mijn buik ook wel een prima plek was om te gaan zitten. Raar beest is het ook.

En dus waren Pien en ik verplicht om nog maar een paar uur langer op de bank te blijven zitten. Ik keek nog meer afleveringen van TBBT en genoot van een bakkie koffie. Met Pien op schoot natuurlijk. Later in de middag lag ze echt zo lief. Helemaal K.O. en daardoor leek het alsof ze een onderkin heeft, haha.

Tussendoor wist ik trouwens nog wel een video te filmen, namelijk een make-up stash opruimvideo. Het eerste deel dan wel, want anders ging het echt 10 jaar duren. Ik hoop hem snel te kunnen uploaden! Dit was in elk geval een tussenstand. Best goed, toch?

In de avond keek ik wéér serie (vertel eens wat nieuws) en wéér met Pien op schoot. Alleen deze keer zaten we op bed, haha.

Donderdag 12 december

Donderdagochtend ging de wekker redelijk vroeg, want ik ging met mama en een vriendin van mama naar tuincentrum De Boet in Hoogwoud. De kerstshow is daar altijd supergroot en heel erg gezellig, ook al moeten wij er wat verder voor rijden. We begonnen dan ook met een kopje koffie en wat lekkers. De cappuccino was echt megasterk en stiekem houd ik daar niet zo van. Gelukkig was het een klein kopje, haha. De chocoladetaart was heerlijk! Eigenlijk een soort #secondbreakfast.

Daarna was het tijd voor een uitgebreid rondje kerstshow. Ik vond een kroontje met kerstlampjes en dus kon ik het niet laten om deze even op te zetten. Mama en haar beste vriendin stonden beiden meteen klaar met hun telefoon om foto’s te maken, haha.

We waren redelijk vroeg weer thuis en daardoor kon ik de middag gebruiken om mijn spullen te pakken voor een weekendje Praag en een video te editen. Uiteraard opende ik ook het 12e vakje van mijn adventkalender. Het was een spiegeltje. Op zich wel met een leuke print, maar verder nooit zo bijzonder. Dat viel stiekem wel tegen vergeleken een dag eerder.

In de avond ging ik nog turnen en daarna door naar Jorn met de koffer. We deelden één grote koffer, dus zijn spullen moesten er nog bij. Panter kwam ook weer gezellig in de koffer zitten, haha. Ze wilde vast met ons mee. We gingen niet al te laat slapen, want de wekker ging de volgende dag alweer rond 7 uur. Tijd voor ons weekendje Praag! Dat zien jullie dan ook snel in een aparte blog. Stay tuned… 

Hoe was jouw week?