Happy New Year! Officieel mogen we dit niet meer zeggen, maar aangezien jullie nog niks van me hebben gehoord, doe ik het gewoon nog. En wat een ‘new year’, want mijn nieuwe jaar begint meteen met een nieuwe uitdaging. Een nieuwe baan. Als dit online komt, heb ik mijn eerste dagen er al op zitten. Dat betekent ook dat vorige week mijn laatste week vakantie was. Wat ik die week deed en wat ik tijdens de jaarwisseling deed? Ontdek het vandaag!

Zondag 29 december

Het was een week van best veel relaxen. Zondagochtend en een deel van de middag dus ook. Jorn en ik keken serie en ik lakte ondertussen mijn nagels. Deze kleur van Essie vind ik heel mooi!

Later op de dag ging Jorn naar huis om voetbal te gaan kijken en ik verplaatste mezelf dus naar boven. Ik zette deze leuke bestelling van Pretty Ambitious op de foto. De planner vond ik er heel gaaf uitzien en ook de binnenkant sprak me wel aan. Nu was er een speciale aanbieding waarbij je het tasje, het notitieblok en de pen erbij kreeg. Heel leuk! Deze heb ik mezelf cadeau gedaan om te gebruiken voor mijn eigen onderneming.

Daarna ging ik me omkleden en opmaken, want in de avond ging ik sushi eten. We gingen met Jorn, zijn ouders en broer. Nog vanwege Jorn zijn verjaardag een paar weken eerder. Toen kon dat alleen niet, omdat wij in Praag waren voor een weekend. Beter laat dan nooit. We hadden allemaal al best een tijdje geen sushi meer op, dus het ging er erg goed in.

Maandag 30 december

In de ochtend had ik een afspraak en ging ik met papa naar een aantal winkels om dingen te ruilen en regelen. Daarna schreef ik het vorige weekartikel en ging ik aan de slag met het logo voor mijn eigen bedrijf. Uiteindelijk vond ik dit er wel leuk uitzien, maar of dit hem wordt, weet ik nog niet. Ik vind het stiekem heel erg lastig!

Daarna besloot ik nog een video te gaan filmen. Het tweede deel van mijn make-upstash opruimserie. Uiteindelijk wist ik in totaal twee dozen te vullen met make-up die ik aan vriendinnen ga geven. Ik vind het knap van mezelf! Er zit trouwens ook nog wat make-up bij die ik al eerder had uitgezocht, maar alsnog. In de avond gingen Jorn en ik naar de crossfit en hadden we een pittige workout.

Dinsdag 31 december

Deze viespeuk had de avond ervoor geen zin gehad om te douchen en dus ging ik dinsdagochtend lekker uitgebreid in bad. Ik deed ook weer eens een gezichtsmaskertje op. Dit maskertje kreeg ik een paar weken terug van House of Rebels, als bedankje. Superlief! Ik vond hem op zich wel lekker en mijn huid reageerde er goed op (hij tintelde tijdens het dragen wel een beetje, dus ik was bang voor een reactie, maar gelukkig niet). Het is niet het allerlekkerste maskertje dat ik ooit heb geprobeerd, maar je kunt niet altijd alles hebben natuurlijk.

Qua bath bomb koos ik voor Oh Holy Night van Lush. Deze had ik nog liggen van vorig jaar. Ik had sowieso even al mijn bath bombs op verkoopdatum gesorteerd, zodat ik de oudere als eerste kan gaan gebruiken. Deze was ook erg lekker!

Er kwam een pakketje binnen van Zalando, want ik had nieuwe sportkleren en een sporttasje besteld. Hier paste ik onder andere een nieuwe broek en top. Goedgekeurd! Alles eigenlijk, dus het is nog een soort van duur grapje geworden. Maar ik had wel een korte broek, sporttas, sport-bh, lange broek en een top voor minder dan 100 euro.

Natuurlijk werd er al de hele dag vuurwerk afgestoken en vooral rondom de avond werd het steeds meer. Pien is bang voor vuurwerk en daarom zat ze soms onder mijn bed en de andere keer kroop ze het liefst in me. Ergens vond ik het ook wel heel erg schattig dat ze het bij mij veilig vond.

Voor het eten ging ik naar Jorn en na het eten hadden we een gelukskoekje. Die van mij zei ‘Real happiness lies in making others happy’ en dat vind ik zo waar! Overigens vond ik de Nederlandse vertaling hiervan overbodig lang.

happy new year

Na het eten gingen we spelletjes spelen. We begonnen met Monopoly Haarlem. Deze vonden Jorn en ik tussen alle spellen, ín de plastic verpakking. Die moesten we natuurlijk spelen. We zaten elkaar lekker dwars en daarom duurde het spel wel lang. Uiteindelijk besloten we er maar een eind aan te breien en gingen we voor een ander spel; sushi go.

En toen was het zo ver: happy new year! Na het proosten hebben Jorn en ik nog zeker een halfuur buiten, in de vrieskou, gestaan om vuurwerk te kijken. Het was mistig, maar wij hadden het geluk dat we alsnog veel vuurwerk konden zien. In de buurt van Jorn waren er gewoon veel mensen met veel en mooi vuurwerk. Daarna keken we nog naar de vuurwerkshow van Londen via de BBC en doken we ons bed in.

Woensdag 1 januari

Nadat Jorn en ik de halve dag rustig aan hadden gedaan en een wandeling hadden gemaakt met mijn ouders, besloten we de spullen voor onze uitzet achter het schot op mijn kamer vandaan te toveren. Dat wilden we al langer doen, maar we waren er nog niet aan toegekomen. We hebben nu alles wat bij mij stond uitgezocht, genoteerd in een spreadsheet en in dozen gestopt. Deze dozen staan nu in de garagebox van Jorn zijn vader. Scheelt hier weer! Ook leuk om te zien wat we allemaal al hebben en meteen een soort ‘shopping list’ te kunnen maken voor dingen die we nog nodig hebben als we ooit het huis uitgaan.

Donderdag 2 januari

Ook donderdag hield ik weer een lekker rustig dagje thuis. Het enige nadeel was dat we Pien sinds die nacht kwijt waren en mevrouw kwam zich dus niet melden (ze was buiten). Hoe later het werd, hoe meer we ons zorgen gingen maken. Dus plaatste ik in de avond wat berichten op Facebook. Ondertussen keek ik met papa de show van Jochem Myjer in Carré terug. We hebben weer dubbel gelegen!

Vrijdag 3 januari

Vrijdagochtend stond ik vroeg naast mijn bed om te gaan sporten. Toen ik naar beneden liep, kwam Pien me tegemoet op de trap. Gelukkig. Was mevrouw gewoon even casual 24 uur op avontuur geweest zonder zich tussentijds te melden. Stomme kat. Na het sporten, maakte ik me klaar, want er stond een lunchdate gepland met mijn ex-collegaatje en vriendinnetje Quinty. We reden naar Papa’s Beach House en namen allebei de kroketten op brood. Ook deelden we frietjes. We hadden elkaar alweer veel te lang niet gezien!

Ik was niet heel erg laat weer thuis en dus besloot ik een video te gaan bewerken. Vanaf mijn bed. Een beetje onhandig was alleen dat Pien graag bovenop me wilde zitten en wilde kroelen. Uiteindelijk kreeg ze haar zin en bewerkte ik dus met slechts één hand de video. Handig is anders, maar het is wel gelukt. In de avond ging ik weer bij Jorn eten, keken we serie en gingen we later slapen dan gepland.

Zaterdag 4 januari

We deden het weer heerlijk rustig aan op zaterdagochtend en bleven iets langer op bed liggen dan normaal. Eenmaal beneden moest ik lachen om de hond Vino. Hij had een botje gehad en zat er echt onhandig mee te zitten. Het liefst zou hij hem verstoppen of begraven, maar hij wist niet waar. Het zag er echt zo leuk uit, haha.

In de middag gingen we naar de verjaardag van Jorn zijn achternichtje, ze was 6 geworden. Daarna aten we soep met brood en claimden we de bank toen Jorn zijn ouders naar vrienden gingen. Wij keken dus lekker naar de serie Outlander. Er stond weer een nieuw seizoen op Netflix en dus waren we lekker aan het bingen. Daardoor lagen we weer later in bed dan we wilden, haha.

Hoe was jouw week?