a week with joyce 50

Hoi allemaal. Deze week is echt voorbij gevlogen, wauwie. Zo was ik nog lekker thuis aan het chillen en zat ik de andere dag in Liverpool met school. Van de toerist uithangen, tot fish and chips, helmen en mislukte bezoekjes aan een museum en van tosti’s naar chillen op de bank: je ziet het allemaal in deze nieuwe A Week With Joyce. Kijk je mee?

Zondag

IMG_0723

Zondag begon ik de dag lekker rustig met het lezen van The Fault In Our Stars. Dat deed ik zowel op bed, als op de bank en in….

IMG_0708

…. bad! Uiteraard nam ik ook The Comforter van Lush met me mee. En tsja, ik las het boek diezelfde middag nog uit. Wie wil er een boekreview?

IMG_0727

Daarna ging ik lekker aan de slag voor mijn blog. Ik moest flink wat artikelen vooruit schrijven, omdat ik een paar dagen weg zou gaan. ‘s Avonds kwam Pien weer op schoot zitten – tussen mij en m’n laptop in – en ze legde haar poot en kop op mijn arm. Ik mocht nergens meer heen dus.

IMG_0732

‘s Avonds in bed begon ik maar in een nieuw boek en ik koos voor Make-up van Xelly. Tot nu toe vind ik het echt een leuk en interessant boek met handige tips! Ook hier kan ik een artikeltje over maken als jullie willen?

Maandag

IMG_0741

Ook maandag begon rustig. Eerst keek ik Pretty Little Liars en daarna ging ik aan de slag met het inpakken van mijn koffer. Dat was nog best even een klusje, want ik zou alleen handbagage meenemen. Daarom haalde ik ‘s middags nog even wat miniverpakkingen en een plastic zakje.

IMG_0742

De rest van de middag heb ik op de bank gelegen en Pretty Little Liars gekeken. Ook Pien hield lekker een chilldagje.

Dinsdag

IMG_0757

Dinsdag stond ik vroeg op, want ik ging naar Schiphol. Next stop: Liverpool! Vliegen was toch wel een  beetje spannend als je hoort dat er net een aanslag is geweest op een vliegveld..

IMG_0792

We kwamen rond 11 (Engelse tijd) aan op de luchthaven en daarna moesten we nog even wachten op elkaar, omdat we geld gingen pinnen en dergelijke. Daarna vertrokken we met de bus naar het hotel. Ingecheckt en wel, hadden we daarna even lekker tijd voor onszelf. Ik trok met Julie, Sharon en Daphne de stad in en we maakten selfies in deze leuke spiegel, haha!

IMG_0815

‘s Avonds gingen we met z’n allen uit eten bij een Italiaans restaurant. Ik wilde graag Fanta of ice tea drinken, maar dat hadden ze allebei niet. Uit nood bestelde ik maar een cola – en ik hou niet eens zo van cola – omdat ik dacht dat ik maar een klein glas zou krijgen. NOT. We kregen een halve liter D; Gelukkig zaten er genoeg mensen aan tafel die met me meedronken, haha.

IMG_0817

Als avondeten had ik een lekkere pizza Hawaii. Die blijft toch wel favoriet!

IMG_0819

En daarna nam ik nog een cappuccino, omdat ik wist dat het nog een lange avond ging worden.

IMG_0826

Groepsfoto!

IMG_0824

Daarna gingen we naar het Royal Court Theatre voor een stuk over de Dock-geschiedenis van Liverpool. Helaas verstond ik er niks van – dat Liverpoolse accent is echt niet te verstaan -, duurde het veel te lang én was het ook nog eens bloedheet in de zaal. Nee, niet mijn ding.

Woensdag

IMG_0830

Woensdagochtend stonden we alweer vroeg klaar om te vertrekken richting de Universiteit van Liverpool. In de bus met Julie – mijn kamergenootje!

IMG_0834

Het originele Universiteitsgebouw – Red Brick University, hier is het nieuwe Harry Potter-deel gefilmd. We kregen eerst wat informatie over de campus en de Universiteit en daarna een rondleiding over de campus.

IMG_0848

En toen was het alweer tijd voor lunch. Met wat mensen ging ik naar de Costa, omdat we niet op de universiteit wilden eten. Ik bestelde gewoon een simpele tosti.

IMG_0847

Met daarbij een (medium) koffie. Maar men, dat ding was ENORM. De warme chocolademelk die je ziet is van Julie.

IMG_0850

Vlakbij de Universiteit stond een – nogal raargevormde – kerk, dus we besloten even een kijkje te nemen. De kerk was echt huge en echt prachtig vanbinnen.

IMG_0853

Binnen brandde ik nog een kaarsje voor mijn oma. En natuurlijk ook voor de rest van mijn familie <3

IMG_0876

Daarna gingen we naar het Museum van Liverpool, waar ik persoonlijk niet veel aan vond. Het was een enorm gebouw, maar er stond amper iets in. Voordat we daar kwamen, moest ik natuurlijk wel even snel op de foto met dit uitzicht.

IMG_0897

‘s Avonds ging weer iedereen z’n eigen gang. Omdat Julie en ik niet zo’n behoefte hadden om te gaan stappen, besloten we – met nog twee meiden – met de docenten mee te gaan eten. Het was ontzettend gezellig en wat was ik blij dat ik om 11 uur in mijn bedje lag, hihi.

IMG_0893

We gingen trouwens echte Fish and Chips eten in een Engelse pub. My goodness wat was het lekker, maar het was zó machtig. Ik kreeg niet alles op helaas. Oh en een voordeel aan met docenten meegaan: we moesten de hele tijd Engels praten, waardoor we extra goed konden oefenen!

Donderdag

IMG_0988

En ook donderdagochtend moesten we er weer vroeg uit, want we gingen een bezoekje brengen aan de Williamson Tunnels. We kregen daar allemaal een prachtig helmpje op en daar moest ik natuurlijk even een selfie mee maken.

IMG_0999

Daarna hadden we nog even tijd voor onszelf voordat we weer naar het vliegveld zouden vertrekken. Ik ging weer met hetzelfde groepje als woensdagavond op stap. We bedachten dat we wel cultuur konden gaan snuffelen en brachten dus een bezoekje aan een ‘oorlogsmuseum’. Ja, tussen aanhalingstekens, want het was echt zó saai. We waren daar de enigen, hebben 4 pond betaald, het was meer een commandocentrum geweest dan een echt museum over de oorlog en er was niemand die ons iets interessants vertelde. Tot we in de kantine aankwamen – dat was het leukste: we mochten de attributen die daar lagen gebruiken, dus we hebben de grootste lol gehad met het maken van foto’s met gekke helmpjes.

IMG_1002

Na ons mislukte bezoekje aan het museum, besloten we nog even koffie te gaan drinken voordat we naar het hotel terug zouden gaan. Ik ging voor een lekkere latte met een smaakje – en dat smaakje ben ik dus vergeten.

IMG_1031

En weer terug naar huis. Stiekem is deze foto van dinsdag, maar ik plaatste hem donderdag pas op Instagram. En ik vind het wel een toepasselijke terugreisfoto.

Vrijdag

IMG_1141

Vrijdag was een absolute luierdag. Ik sliep eerst uit, keek daarna tv, ging uitgebreid douchen, zette mijn aankoopjes van Liverpool op de foto en keek de rest van de dag tv.

IMG_1142

Pas later in de middag besloot ik lunch te maken. Ik ging voor een tosti en ondertussen keek ik weer naar Pretty Little Liars. Oh en zien jullie Pien kijken naar mijn tosti?

IMG_1149

Terwijl ik PLL keek, ging ik ook even snuffelen op AliExpress. Iedereen had me namelijk nieuwsgierig gemaakt. Ik kwam onder andere dit leuke telefoonhoesje tegen en kon het niet laten om hem te bestellen.

Zaterdag

IMG_1157

Zaterdag was weer een werkdagje en het was ontzettend druk en chaotisch. Gelukkig overleefde mijn rode KIKO nagellakje het wel.

IMG_1155

Eenmaal thuis aangekomen, werd ik ineens obsessed met een helix piercing. Ik zie het nu steeds vaker voorbij komen en ik moet toegeven dat ik het stiekem best tof vind. Even goed nadenken en kijken of ik het over een aantal maanden nog leuk vind, haha.

IMG_1190

En we kregen zaterdag ook een deel van de groepsfoto’s van Liverpool doorgestuurd. Deze foto vond ik echt heel erg leuk, dus plaatste ik ook op Instagram.

Hoe was jouw week?

Liefs Joyce ♥

Follow me:

FacebookTwitterFree Watercolor Social Media Icons (6)Free Watercolor Social Media Icons (5)Free Watercolor Social Media Icons (4)