powerbank

Hoi allemaal. Je kent het probleem vast wel: je telefoon is leeg aan het einde van de dag, terwijl je hem nog nodig hebt om muziek te luisteren in de trein of om iemand een berichtje te sturen. De compacte powerbank van Charge! maakt het mogelijk om gemakkelijk altijd en overal je lege telefoon op te laden. En dat doe je niet zomaar: met het kopen van een powerbank bij Charge! gaat de opbrengst naar het goede doel. Ik besloot een powerbank te kopen via een goede vriend. En omdat ik het concept zo leuk vind, deel ik die vandaag met jullie!

Opladen is een makkie

DSC_0279

Een powerbank is ontzettend handig. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat hij opgeladen is en je kunt je telefoon altijd een beetje bijladen. Fijn als je nog de hele avond op stap bent en dus geen tijd hebt om tussentijds je telefoon op te laden. Charge! heeft vier verschillende kleuren powerbanks en zelf koos ik voor een roze. Roze vind ik gewoon een leuke kleur, haha. Je hebt ook nog keuze uit zwart, wit en blauw. De powerbank is compact, waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen. Of je nu een grote of kleine tas bij je hebt, hij past er sowieso in!

DSC_0281 DSC_0282

Ook staat er duidelijk op aangegeven hoeveel capaciteit hij heeft en aan de andere kant zitten twee kabelaansluitingen. De bovenste is om de powerbank op te laden met het bijgeleverde snoertje en de onderste is om je kabel van je oplader in te doen. Het is gewoon een usb-aansluiting, dus als jouw oplader dat heeft past hij!

DSC_0284

Natuurlijk ging ik even testen of hij echt werkt. En dat doet hij! Ik kan er sowieso twee keer mijn telefoon mee opladen en dan leg ik de powerbank ook weer aan de oplader. Maar meestal laad ik mijn iPhone kleine beetjes op. Ik vind de powerbank gewoon ontzettend handig en heb hem nu altijd in mijn tas zitten als ik een dagje op stap ga.

Je steunt het goede doel!

DSC_0287

Maar Charge! is niet zomaar een verkoper van powerbanks. Charge! is een studentenbedrijf van 6 studenten van Hogeschool Leiden. Een goede vriend van mij is mede-oprichter van het bedrijfje. Zelf vonden zij het superirritant dat hun telefoons leeg waren na een dagje school en dat ze dan geen muziek meer konden luisteren op weg naar huis. Maar de powerbanks die werden aangeboden vonden ze te groot, te duur of onhandig.

Daarnaast  zochten ze ook naar een maatschappelijk doel en motivator om zoveel mogelijk producten te verkopen. De drijfveer is voor hen Stichting ME/CVS Nederland geworden. Dit goede doel steunt mensen met de ziekte CVS, ofwel Chronisch Vermoeidheidssyndroom. CVS leidt ertoe dat mensen zich niet meer ‘opgeladen’ voelen; iets wat zij willen tegengaan. Met de verkoop van powerbanks willen ze geld inzamelen voor het goede doel, maar ook aandacht vragen voor ME/CVS. Ontzettend lief!

DSC_0278

Het idee is dus: jij koopt een powerbank voor € 10 – dat is goedkoper dan de gemiddelde powerbank. De winst die Charge! behaald, gaat naar Stichting ME/CVS Nederland. Hierdoor hebben zij geld om onderzoek te doen naar ME/CVS, omdat er nog maar weinig over bekend is. En stukje bij beetje, terwijl jij je telefoon oplaadt, kunnen we ervoor zorgen dat mensen met CVS ook weer een beetje energie krijgen. Goede motivatie zou ik zeggen!

Wil je nu meer weten over CVS, neem dan vooral een kijkje op de website van Charge! Daar geven ze extra uitleg, maar kun je ook een powerbank kopen of een beetje geld doneren. Hoe tof is het om op deze manier andere mensen te kunnen helpen!

Ben jij van plan een powerbank te kopen?

liefs Joyce