Bourjois daagt je uit.. laat je ‘cattitude’ zien met nieuwe de Eye Catching Mascara van Bourjois. Een mascara geïnspireerd op de cat eye look die ook nog eens voorzien is van een 3D-kattenpatroon. Ja, die zin en vormgeving lieten het hart van deze crazy cat lady wel wat harder kloppen. Vandaag laat ik je de nieuwe Bourjois Eye Catching Mascara zien. Kijk je mee?

Vormgeving Bourjois Eye Catching Mascara

Bourjois Eye Catching Mascara

De mascara is vrij grof vormgegeven, maar voelt wel stevig aan. De verpakking is zwart, net als de mascara, en heeft in rosékleur de tekst en naam erop staan. Hier vind ik het geweldig dat er op de ‘c’ van Catching kattenoortjes zijn gedaan. Leuk detail!

Bourjois Eye Catching Mascara

Nog leuker zijn de katjes die op de dop van de mascara in een licht 3D-effect zijn gezet. Die vond ik stiekem nog het allerleukste van deze hele mascara. Fotograferen was alleen wel heel lastig, dus ik hoop dat je het een beetje kunt zien. Maar in elk geval: superleuk detail! Geeft meteen meer ‘betekenis’ aan de eye CAT-ching naam.

Bourjois Eye Catching Mascara

Dit belooft Bourjois: “Miaow!! De formule, doordrenkt met zijdeproteïnen, geeft je wimpers intens volume terwijl ze zacht, soepel en zonder klontjes blijven. Het innovatief gebogen borsteltje verdikt en definieert elke wimper en laat de wimpers op hetzelfde moment naar buiten krullen om die onweerstaanbare wijd open blik te creëren.” 

Borstel Bourjois Eye Catching Mascara

Bourjois Eye Catching Mascara

Het borsteltje van de Bourjois Eye Catching Mascara is anders dan ik gewend ben: er zit namelijk een lichte buiging in. De binnenkant van de buiging heeft dan ook kortere stekels dan de zij- en buitenkanten. Het borsteltje loopt verder wel taps toe. Het was even wennen om hiermee te werken, maar juist door de vorm kun je goed bij al je wimpers en elke wimper volume en krul meegeven.

Effect Bourjois Eye Catching Mascara

Bourjois Eye Catching Mascara

Hierboven zien jullie mijn wimpers zonder mascara. Van mezelf heb ik best volle, lange en ook zwarte wimpers. Veel krul zit er niet in, maar ze steken ook niet recht naar voren. Ik houd altijd wel van wimpers met volume en lengte, dus ik ben benieuwd of deze mascara mij dat gaat geven (lengte staat niet per se in de belofte namelijk).

Bourjois Eye Catching Mascara

Dit is het effect met twee laagjes van de Bourjois Eye Catching Mascara. Ik moet zeggen: heel spannend en spectaculair vind ik het niet, maar de mascara brengt fijn aan en geeft een heel natuurlijk effect (geschikt voor elke dag). Mijn wimpers zijn iets gekrulder en ik kan met het borsteltje goed bij al mijn wimpers, vooral die aan de buitenkant. Daardoor lijken mijn ogen inderdaad een stuk opener. Ze zijn iets zwarter en langer geworden, maar echt veel meer volume kregen ze niet. Wel voelen mijn wimpers de hele dag soepel aan en het verwijderen van de mascara gaat ook supermakkelijk. Waterproof is deze mascara niet, maar dat belooft hij ook niet. Of ik deze mascara vaker ga gebruiken? Dat zeker, want ik vind hem absoluut fijn werken. Wil ik een dagje wat meer volume, dan zal ik toch een andere mascara (erbij) pakken.

Conclusie Bourjois Eye Catching Mascara

Bourjois Eye Catching Mascara

Al met al vind ik het geen slechte mascara en geeft hij zeker krul en een natuurlijke look mee aan mijn wimpers. Ook vind ik de verpakking gewoon geweldig! (Dat is wel geoorloofd toch om hem om die reden te bewaren nadat hij op is? Toch?). Wil jij ook een mooie neutrale mascaralook op je ogen, maar wel net dat beetje meer ‘wijd open effect’? Dan is dit wel echt een aanrader!

De Bourjois Eye Catching Mascara staat nu in de HOTSPOT van geautoriseerde verkooppunten voor €16,99.

Wat vind jij van deze mascara?

PS Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Dit verandert mijn mening niet. Lees mijn disclaimer.