Hii. Ik liep laatst langs het schap van Catrice en ontdekte de nieuwe collectie. Ik kon veel laten liggen, maar over het Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette twijfelde ik geen seconde. Een palette met 16 oogschaduws voor minder dan 10 euro met een beloofde hoge pigmentatie? Dat moest ik natuurlijk proberen! Kijk je mee of deze op kan tegen mijn geliefde I Heart Makeup paletten?

Vormgeving Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette

Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette

Het Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette is vierkant vormgegeven. Hij is gemaakt van zwart stevig plastic, bevat een magnetische sluiting en een transparante deksel. Hierdoor kun je de oogschaduws meteen zien. Daarbovenop staat nog de naam van het palette en het logo; niet al te veel informatie.

Inhoud Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette

Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette

De binnenkant van het palette bestaat uit 16 oogschaduws. Stiekem had hier een mooie, grote spiegel in kunnen zitten. Maar voor minder van 10 euro mogen we ook niet klagen toch? Het palette bestaat uit wisselende finishes: matte, satin en metallic. Daarnaast bevat het Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette veel verschillende kleuren. Van bruin naar roze, naar taupe en groen. Genoeg keuze en je kunt zo alle kanten op!

Catrice zegt bijna hetzelfde: “Het Catrice Professional Artist 010 The Key Piece Eyeshadow Palette zit vol met zestien langhoudende en hooggepigmenteerde kleuren oogschaduw. Dankzij de verschillende kleuren en effecten zijn de mogelijkheden eindeloos! Geen dag hoeft meer hetzelfde te zijn. Probeer elke dag een nieuwe kleur en mix.”

Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette

Hier kun je dat ook goed zien. Wat me meteen opvalt is dat alle kleuren goed bij elkaar passen, maar elke combinatie die je kunt maken, heeft een lichte matte kleur; deze kun je perfect in de crease blenden. Het enige wat nog mooi was geweest, was een nog donkerdere bruine of zelfs zwarte kleur om net dat beetje meer diepte te kunnen geven aan je ooglook. Maar hé, het zijn wel kleuren die ik veel zou gebruiken.

Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette

De swatches gaan van links naar rechts en je ziet hierboven de bovenste twee rijen. De oogschaduws swatchen allemaal heel makkelijk en zijn goed gepigmenteerd. Hier en daar zijn ze wel wat korrelig, maar het aftikken van de kwast lost dat probleem wel op.

De eerste, derde en zevende kleur zijn matte. De tweede kleur is satin en de andere kleuren zijn metallic. De eerste kleuren kun je goed gebruiken als highlighter, de andere kleuren bijvoorbeeld voor op het bewegend ooglid.

Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette

Ook de onderste acht kleuren zijn goed gepigmenteerd. De berry, matte kleur swatcht als enige wat stroever, maar de rest is weer heel zacht. Hier zie je ook weer een bijzondere mix van kleuren door het groen, donkerbruin en paars/roze. De eerste vier en laatste kleur zijn metallic, de overige drie kleuren matte.

Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette

Omdat ik niet kon kiezen welke kleuren ik wilde gebruiken, besloot ik maar twee looks te maken. Voor de eerste look pakte ik de roze en taupetinten uit het palette. De look maakte ik als volgt:

  • Crease: matte taupe linksonder
  • Bewegend ooglid: roségoud tweede rij
  • Outer-V: mix matte berry en donkerbruin
  • Binnenste ooghoek: satin tint eerste rij
  • Onderste wimperrand: matte berry

De berrytint was, zoals ik na het swatchen al verwachtte, wat lastig te blenden. Het heeft even tijd nodig voor deze er goed op zit, maar dan is hij wel ontzettend intens. De andere oogschaduws brachten fijn aan. Hoewel het een kleur met veel rozetinten is, vind ik hem toch heel gangbaar voor elke dag.

Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette

Voor de andere look was de groene tint het uitgangspunt. Voor deze look gebruikte ik:

  • Crease: matte bruin tweede rij
  • Bewegend ooglid: goud derde rij
  • Outer-V: mix donkergroen derde rij en bruin rechtsonder
  • Binnenste ooghoek: satin tint eerste rij
  • Onderste wimperrand: koper tweede rij

De groene oogschaduw is goed gepigmenteerd, brengt makkelijk aan, maar is op het oog toch wat flets. Misschien dat ik deze de volgende keer ‘nat’ probeer voor meer intensiteit. De andere oogschaduws die ik aanbracht, zijn wel heel intens. Vooral de kleur op mijn onderste wimperrand. Het aftikken van de kwast is trouwens wel een must met het palette.

Conclusie Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette

Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette

Wat een fijn palette! Ik blijf nog steeds groot fan van de I Heart Makeup Chocolade paletten, maar deze komt heel goed in de buurt. Je kunt veel verschillende kanten op met het Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette en de kwaliteit is gewoon goed. Zeker een aanrader!

Het Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister voor € 9,89.

Zou jij dit palette kopen?