Hoooi. Vandaag is het alweer tijd voor de derde review van het merk Eyes Lips Face. Naast de highlighter en een oogschaduwpalette, koos ik ook de E.L.F. Contouring Blush & Bronzing Powder in de kleur St. Lucia: een bronzer en blushduo wat geschikt moet zijn voor de lichte huid. Als bleekscheet ben ik erg benieuwd, dus laten we gauw kijken of het wat is!

Vormgeving E.L.F. Contouring Blush & Bronzing Powder

E.L.F. Contouring Blush & Bronzing Powder

De verpakking van het duo is erg simpel en net zoals de highlighter en het oogschaduwpalette gemaakt om op te hangen. Wel staat alle informatie op het kartonnen doosje, zoals de ingrediënten en met welk product je te maken hebt.

E.L.F. Contouring Blush & Bronzing Powder

De verpakking van het duo zelf is stiekem groter dan ik had verwacht, waardoor de poeders ook groter zijn dan ik had verwacht: pluspunt. De vormgeving van de verpakking is netjes en doet me onder andere denken aan de blushes van het high-endmerk Nars. Ook is de binnenkant voorzien van een grote spiegel en voelt de verpakking stevig aan, zodat je hem mee kunt nemen op reis. Goed gedaan E.L.F.!

Inhoud E.L.F. Contouring Blush & Bronzing Powder

E.L.F. Contouring Blush & Bronzing Powder

De E.L.F. Contouring Blush & Bronzing Powder in de kleur St. Lucia bevat een blush en een bronzer in twee relatief lichte kleuren. Toch vond ik op het eerste gezicht de bronzer wat donker ogen. Wat ook jammer is, is dat er lichte glitters in de bronzer zitten. Ik had toch liever een matte bronzer gehad. De blush vind ik daarentegen wel mooi en de subtiele glans die erdoorheen zit, vind ik nu al prachtig.

E.L.F. Contouring Blush & Bronzing Powder

Hier zie je de swatches van de poeders: links de blush en rechts de bronzer. De blush valt een stuk lichter uit dan ik had verwacht en ik hoop dat hij toch verschijnt op mijn huid. De bronzer is wat donkerder, maar wel goed gepigmenteerd. Dat wordt de kwast goed aftikken! Overigens ziet de kleur er niet te warm of oranje uit. Van de glitters zie je ook vrij weinig terug, gelukkig.

E.L.F. Contouring Blush & Bronzing Powder

Hier heb ik beide producten op mijn gezicht aangebracht. De bronzer moet ik goed aftikken, maar is zeker geschikt voor mijn lichte huid. Ik kan er zelfs lichtjes mee contouren, zonder dat het er raar uitziet. Wel vind ik hem soms wat vlekkerig aanbrengen, omdat hij zo gepigmenteerd is. Uitblenden gaat dan redelijk.

De blush daarentegen zie je amper op mijn huid. Ik had op deze foto een flinke laag op en nog zie je hem niet op camera. De subtiele glans die de blush achterlaat, vind ik wel heel mooi. Het wordt echt een natuurlijke glans, waardoor je er ‘gezonder’ uitziet. Opbouwen kan je de blush zeker en in real life zag je hem ook iets meer zitten. Maar daar moet je flink voor opbouwen, hoor.

Conclusie E.L.F. Contouring Blush & Bronzing Powder

E.L.F. Contouring Blush & Bronzing Powder

De poeders blijven gelukkig wel de hele dag op hun plekje en vooral de bronzer zie je aan het einde van de dag nog zitten. Gelukkig maar, want mijn bleekscheethoofd kan wel wat bronzing gebruiken. Toch ben ik er nog niet helemaal uit wat ik van het palette vind: de blush is te subtiel en moet je écht flink opbouwen om het zichtbaar te krijgen en de bronzer is zó gepigmenteerd dat hij nog wel eens vlekkerig wil aanbrengen. Maar de kleur van de bronzer is dan weer wel mooi.. Ik moet hem nóg vaker gaan gebruiken om erachter te komen.

De E.L.F. Contouring Blush & Bronzing Powder is verkrijgbaar in diverse kleuren op de website van Eyes Lips Face voor € 5. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten en kun je het best proberen!

Wat vind jij van dit duo?

liefs Joyce

PS Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.
Dit verandert echter niets aan mijn mening.