Hooooi. Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij de laatste review van het merk Eyes Lips Face. Na het blush- en bronzerduo, de highlighter en het Prism palette, is vandaag het E.L.F. Need it Nude Eyeshadow Palette aan de beurt. Een oogschaduwpalette met 10 neutrale oogschaduws: laten we snel bekijken of het wat is!

Vormgeving E.L.F. Need it Nude Eyeshadow Palette

E.L.F. Need it Nude Eyeshadow Palette

Net als alle andere producten van E.L.F. die ik heb gereviewd, zit ook het E.L.F. Need it Nude Eyeshadow Palette in een zwarte verpakking met de inhoud op de voorkant. De achterkant is weer voorzien van een ingrediëntenlijst en extra informatie over het palette. Rechtsboven staat ook nog dat het palette nieuw is in de collectie. Leuk!

E.L.F. Need it Nude Eyeshadow Palette

De verpakking van het oogschaduwpalette zelf is vrij simpel, maar voelt stevig aan. Het nadeel vind ik alleen wel dat er niet op staat welk product je vast hebt, waardoor ik dus met het andere oogschaduwpalette in de war kan raken. De verpakkingen zijn namelijk ook even groot. Verder vind ik de verpakking wel heel clean, maar is hij ook gevoelig voor vette vingers.

Inhoud E.L.F. Need it Nude Eyeshadow Palette

E.L.F. Need it Nude Eyeshadow Palette

De binnenkant van het palette is voorzien van een spiegel en bevat 10 kleurtjes. Superhandig om mee te nemen op reis, want zo kun je én een volledige look maken, heb je meteen een spiegel bij je en het palette is ook erg compact. Het E.L.F. Need it Nude Eyeshadow Palette is, zoals de naam al doet vermoeden, een palette vol met neutrale oogschaduwkleuren. Alle kleurtjes hebben een warme ondertoon en het palette heeft zowel matte als glanzende oogschaduws. De kleuren lopen op van licht naar donker, van wit naar goud en van goud naar bruin. Veel variatie!

E.L.F. Need it Nude Eyeshadow Palette

Hierbij de swatches van alle kleurtjes. De oogschaduws zijn allemaal prima gepigmenteerd. De tweede, derde en vierde kleurtjes zijn iets minder, maar die kun je goed opbouwen. De highlighter vind ik prachtig en de donkerbruine kleur valt echt op tussen de rest. De laatste kleur is matte en ook wat minder goed gepigmenteerd dan de rest en ook wat stroef. De rest van de oogschaduws voelt zacht aan, maar hebben daardoor ook lichte fallout. Aftikken van de kwast is een must!

E.L.F. Need it Nude Eyeshadow Palette

Een look maken (die lekker neutraal is), was niet zo moeilijk het het palette. Op deze manier bracht ik de kleuren aan:

  • De eerste, witte kleur op het wenkbrauwbot
  • De vierde, matte kleur in de crease
  • De achtste kleur voor iets meer diepte in de crease
  • De vijfde kleur op het bewegend ooglid
  • Een mix van de zesde en negende kleur in de buitenste ooghoek

Ik merk dat veel kleuren minder intens zijn op het oog dan geswatcht met mijn vingers. Met een kwast moet je ze toch wat meer opbouwen. Dat lukt gelukkig aardig goed en dan kun je er een mooie, neutrale look mee maken. Toch ben ik niet helemaal blown away van dit palette. Hij is standaard, neutraal en heeft niet per se de wow-factor. Een palette zoals dit kun je overal wel vinden met dezelfde kwaliteit en een fijner prijsje. Begrijp me niet verkeerd, het is zeker een goed palette. Maar voor mijn enorme stash met neutrale tinten, is dit palette geen echte (afwisselende) toevoeging.

Conclusie E.L.F. Need it Nude Eyeshadow Palette

E.L.F. Need it Nude Eyeshadow Palette

Heb je al meer van dit soort kleuren, dan is het niet een echte musthave of toevoeging aan je stash. Heb jij nog geen nude palette? Dan is dit zeker een aanrader. De oogschaduws hebben een prima kwaliteit en je hebt veel variatie met dit palette!

Het E.L.F. Need it Nude Eyeshadow Palette is verkrijgbaar op de website van Eyes Lips Face voor €12.

Wat vind jij van het palette?

liefs Joyce

PS Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.