Hooooi. Ik ben een echte oogschaduwjunkie en blijf paletten verzamelen. Over het E.L.F. Prism Palette in de kleur Nude/Naked had ik al ontzettend veel goede dingen gelezen, dus toen ik een mailtje kreeg of ik wat producten wilde uitzoeken, wist ik dat ik deze wilde hebben. Vandaag de uitgebreide review!

Vormgeving E.L.F. Prism Palette

E.L.F. Prism Palette

De verpakkingen van Eyes Lips Face zijn allemaal verschillend. Deze verpakking is relatief luxe, met een zwart kartonnetje en de kleuren van het palette erop. De naam van het palette is overigens onduidelijk, want hier staat Naked, maar op het palette zelf staat Nude. Niet zo handig.

E.L.F. Prism Palette

De verpakking van het palette zelf is strak en simpel. Bovendien voelt hij stevig aan én zit er een spiegel in.

Inhoud E.L.F. Prism Palette

E.L.F. Prism Palette

De binnenkant van het palette bevat 6 kleuren oogschaduw, een spiegel en een dubbelzijdige sponsapplicator. To be honest, hadden ze van mij die applicator wel weg mogen laten, waardoor de pans ook groter hadden gekund. Het scheelt dat ze gelukkig alsnog redelijk groot zijn.

In het palette zitten zes shimmery oogschaduws in allemaal nudetinten. Heel veel kleurverschil zie ik op het eerste oog niet en een matte kleur was ook wel een goede toevoeging geweest. Maar ik vind de kleurtjes zeker niet verkeerd, want ik ben gek op dit soort tinten.

E.L.F. Prism Palette

Als we dan de swatches bekijken, zie je meteen dat de laatste kleur meteen iets donkerder is dan in de pan. De eerste kleur is mooi als highlighter en zelf ben ik fan van de drie koperachtige tinten. Wel vind ik er weinig verschil in zitten. De gelige kleur is niet zo mijn ding en zal ik daarom ook niet zo vaak gebruiken.

De oogschaduws zijn stuk voor stuk goed gepigmenteerd, maar voor shimmery oogschaduws ben ik nog niet blown away. Het had beter gekund. Ook zijn ze ietwat korrelig, dus je moet je kwast wel goed aftikken. Maar nogmaals: het zijn over het algemeen wel kleuren die ik er vaak bij pak!

E.L.F. Prism Palette

Voor deze look probeerde ik zoveel mogelijk kleuren uit het palette te gebruiken. De eerste kleur gebruikte ik als highlighter in de binnenste ooghoek en onder m’n wenkbrauw. Op het eerste deel van mijn ooglid pakte ik de derde kleur uit het palette, voor het middenste deel de vierde kleur en voor onder het oog en in de crease de vijfde kleur. De donkerste kleur uit het palette, blendde ik lichtjes in mijn buitenste ooghoek. Ik heb alleen de gelige kleur niet gebruikt, maar die sprak me dan ook het minste aan.

Eenmaal op het oog zie je weinig verschil tussen de drie koperachtige tinten. Je moet echt heel goed kijken of weten dat er verschillende kleuren zitten, om het te kunnen zien. Wel brengen de oogschaduws fijn aan (zowel met een kwast als met mijn vinger) en laten ze zich goed blenden. Ook de shimmery kleur in de crease vond ik geen gek gezicht en voor de afwisseling juist ook wel tof. Maar je moet dus inderdaad houden van zoveel glitter in één ooglook.

Conclusie E.L.F. Prism Palette

E.L.F. Prism Palette

Al met al vind ik het zeker geen verkeerd paletje. De kleuren lijken helaas wel wat op elkaar en ze zijn allemaal shimmery, maar werken op het oog heel fijn. Je kunt er een mooie, draagbare look voor elke dag mee maken. En aangezien ik toch wel genoeg andere paletten heb, vind ik vast wel een matte tint om dit palette mee te combineren!

Het E.L.F. Prism Palette in de kleur Naked/Nude is verkrijgbaar op de site van Eyes Lips Face en kost € 10. Op zich een prima prijs voor wat je krijgt!

Wat vind jij van dit palette?

liefs Joyce

PS Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.
Dit verandert echter niets aan mijn mening.