Essence Bloggers' Beauty Secrets

Helloooo. Na het lezen van deze review moet je zo snel mogelijk naar de winkels rennen voordat het opperdepop is. Ik zet vandaag namelijk een heel gewilde limited edition van Essence in het zonnetje; een collectie volledig gemaakt in samenwerking met bloggers. Sinds deze week ligt de Essence Bloggers’ Beauty Secrets collectie in de winkels en ik ging snel langs om iets te scoren om voor jullie te reviewen. Helaas liep ik voorlopig het palette van Serena Verbon mis, maar ik nam wel wat anders mee. Vandaag laat ik het Vintage Rose eye palette en de nagellak van de Duitse Palmira aan je zien.

Essence Bloggers’ Beauty Secrets Eye Palette

DSC_0810Essence Bloggers' Beauty Secrets

Allereerst nam ik het oogschaduwpalette van Palmira (BeautyPalmira) mee. Het heeft de naam 02 Vintage Rose gekregen en dat is echt een hele passende naam voor het palette. Het palette is van roze karton, maar voelt toch stevig genoeg aan. En aan de binnenkant zit zelfs een spiegeltje. Het nadeel alleen van het karton is dat hij niet makkelijk mee te nemen is, want als er ook maar iets gaat lekken, is dit palette kapuuuut.

DSC_0809

Dit is de binnenkant van het palette. Er zitten in totaal 6 oogschaduwkleurtjes in en een bruine eyeliner. Ook hebben alle kleurtjes een naam gekregen, wat ik een superleuk detail vind! Er zit ook nog een dubbelzijdig kwastje in, maar die gebruik toch niet. De vakjes zijn van een goed formaat, waardoor je er ook makkelijk met je kwast in kunt. Over de eyeliner zit nog speciaal een plasticje, handig!

Essence Bloggers' Beauty Secrets

Hier een close-up van de kleurtjes. Het zijn allemaal hele draagbare kleurtjes en naast bruine tinten, heb je ook roze- en paarstinten. Heel erg leuk om af te wisselen. Er zitten twee highlighters in het palette en er is een mix van matte en shimmery tinten. Ik ben benieuwd naar de swatches!

Essence Bloggers' Beauty Secrets

Van links naar rechts:

♥ Shimmer On You: een roze highlighter
♥ Velvet Rose: een matte, roze oogschaduw
♥ Charming Mauve: een matte, mauve/paarskleurige oogschaduw
♥ Hazel Eyes: een matte, bruine oogschaduw
♥ Earth & Love: een bruine shimmery oogschaduw
♥ Secret Key Eyeliner: een bruine cream eyeliner
♥ Hello Glow!: een goudkleurige highlighter

De oogschaduws voelen zacht aan en zijn goed op te bouwen. De swatches zijn dan ook meerdere laagjes over elkaar. Wel zijn de kleurtjes een beetje poederig, dus je moet goed je kwast aftikken. Ik vind Hello Glow! echt een hele mooie highlighter voor in de binnenste ooghoek en Hazel Eyes en Velvet Rose zijn mooie creasekleuren.

Essence Bloggers' Beauty SecretsDSC_0834

Ik besloot de roze- en paarstinten te gebruiken. Ik bracht Velvet Rose in de crease en over het bewegend ooglid aan. Daarna ging ik met Charming Mauve in de buitenste ooghoek en crease om meer diepte te creëren. Ik bracht Shimmer On You over Velvet Rose op het bewegend ooglid aan en bracht een inimini klein beetje van Earth & Love aan in de buitenste ooghoek, alleen je ziet het niet omdat ik het blendde met Charming Mauve. Als laatste deed ik een beetje Hello Glow! in mijn binnenste ooghoek en bracht ik een laagje mascara aan. Klaaar!

De oogschaduws zijn echt goed op te bouwen en blenden mooi in elkaar over. Je blendt ze totaal niet weg en dat is echt top voor zulke budget oogschaduwen! De kleurtjes blijven de hele dag prima op hun plek, maar worden alleen ietsje minder intens. Maar dat is absoluut geen probleem.

Essence Bloggers’ Beauty Secrets Nailpolish

Essence Bloggers' Beauty Secrets

Omdat alle bloggers een palette en nagellakje samenstelden, besloot ik ook het nagellakje van Palmira mee te nemen. Deze heeft de naam 02 Hello Beautiful! gekregen en dat vind ik een schattige naam. De nagellak heeft een beetje een metallic finish en de kleur is heel mooi basic. Past goed bij het Vintage Rose idee van het palette, want het is ook wel een beetje nude/oudroze. Het flesje ziet eruit, zoals veel nagellakken van Essence eruit zien. Simpel, maar leuk.

Essence Bloggers' Beauty Secrets

Het kwastje is kort en smal. Ook zijn de haren recht afgesneden. Op zich kan je hier prima mee lakken, maar het vergt wat meer geduld.

Essence Bloggers' Beauty Secrets

Hier draag ik twee lagen van Hello Beautiful! Het is overduidelijk dat de lak een metallic finish heeft. Hierdoor lakt hij helaas wat streperig. Wel dekt hij in principe in een laagje, maar ik breng altijd het liefst twee laagjes aan. De substantie is wel oké. Hij had wat dunner gemogen, want als je te lang wacht met het aanbrengen van een tweede laagje, wordt hij iets dikker. En er zit elke keer echt superveel nagellak op het kwastje, dus je moet veel langs het randje afvegen. Wel droogt de nagellak relatief snel op en is de kleur (ondanks het streperige) heel mooi. Echt zo’n nude kleurtje, maar dan net even anders.

Over de houdbaarheid kan ik helaas nog weinig zeggen. Ik heb het nagellakje er net een dag op zitten en ik wilde niet te lang wachten met de review, omdat de collectie zo populair is. Dus ik houd jullie op de hoogte! Meestal blijven de Essence lakjes zo’n 2-3 dagen goed zitten.

Conclusie Essence Bloggers’ Beauty Secrets

DSC_0824

Ik vind het een heel leuk idee dat er een collectie is samengesteld met een aantal bloggers. Het oogschaduwpalette van Palmira vind ik erg mooi en heeft mijn verwachtingen absoluut overstegen. Ik denk dat ik deze nog wel vaker ga gebruiken! Het nagellakje daarentegen vind ik een minder groot succes. Hij lakt streperig en wordt snel dikker. Maar voor het kleine prijsje, is dat geen ramp. Ik hoop het palette van Serena ook nog te kunnen scoren!

De Essence Bloggers’ Beauty Secrets collectie is nu tijdelijk verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Heb jij iets van de collectie gekocht?

liefs Joyce