DSC_0015

Hoi. Weet je nog? Zondag vertelde ik in de review van een aantal Essence Bloggers’ Beauty Secrets producten dat ik graag nog het The Glow Must Go On palette wilde scoren. Raad eens? Het is gelukt! Ik stormde vrijdagmiddag het kleine Kruidvat-filiaal in Hoofddorp centrum in, omdat ik weet dat daar vaak nog veel dingen liggen van bepaalde collecties. En ja hoor, er stond er nog precies eentje! Ik kon mijn geluk niet op en rende meteen naar de kassa. Kaching! Die is van mij. Vandaag de review. Was hij het stormen, rennen en zoeken waard?

Vormgeving ‘The Glow Must Go On palette’

DSC_0014

Ik vind de verpakking ontzettend leuk. Er staat duidelijk en groot de naam van het palette op en eromheen lijkt wel een soort bloemenpatroon gemaakt te zijn. Heel erg mooi gedaan, zeker voor zo’n betaalbaar merk. Helaas is dit palette ook van karton en dat is dan wel een nadeel.

DSC_0017

Het The Glow Must Go On palette is een bronzing & highlighting palette. Aan de binnenkant vinden we daarom ook een grote bronzer met drie verschillende kleuren en shimmer. Ook zitten er nog 2 oogschaduws in en een highlighter en kwastje. De binnenkant is voorzien van een spiegeltje – handig! – en heeft datzelfde bloemige patroon als de buitenkant. Heel erg leuk! De verpakking opent en sluit trouwens magnetisch.

Kleur & Swatch ‘The Glow Must Go On palette’

DSC_0020

Zoals ik net dus al omschreef, zitten er een bronzer, highlighter en oogschaduws in. De oogschaduwkleurtjes zijn mat en de bronzer is ontzettend glanzend. Ik zou hem daarom ook eerder gebruiken als blush en bronzer in één dan als enkel bronzer. De highlighter lijkt op het eerste oog wit, maar bevat een mooie gouden glans. Het kwastje is niet zo spannend, dus die laat ik er lekker in zitten. Ik ben benieuwd naar de swatches!

DSC_0021

Close-up!

DSC_0022

Hierbij de swatches van de bronzer met de naam “Glowing Bronzer”. Je ziet eerst de swatches van de kleuren apart en de laatste swatch (rechts) is de bronzer gemengd. De Glowing Bronzer is ontzettend goed gepigmenteerd en voelt zacht aan. De naam Glowing Bronzer is ook heel toepasselijk, want veel glans en glitter bevat deze bronzer zeker. Wel vind ik hem erg mooi en zou ik hem zeker als blush aanbrengen.

DSC_0024

Dan hier nog de swatches van de oogschaduwen en highlighter. Hier is goed te zien dat de highlighter (“Honey Glow Highlighter”) een hele mooie gouden glans bevat. Ik denk dat deze zowel in de binnenste ooghoek, als op je jukbeenderen erg mooi zal zijn. De oogschaduwen zijn wat poederiger en niet ontzettend goed gepigmenteerd. Wel kun je ze opbouwen. “Cinnamon Eyeshadow” is een mooie oranjeachtige oogschaduw en “Sandalwood Eyeshadow” is een bruine oogschaduw.

The Glow Must Go On palette

Ik maakte deze look op mijn ogen met het palette. Ik bracht Cinnamon in de crease en op het bewegend ooglid aan. Sandalwood blendde ik lichtjes in de crease en in mijn buitenste ooghoek. Helaas viel deze kleur een stuk minder donker uit dan ik hoopte. Je kunt er wel een mooie look mee maken, maar het vergt wat meer geduld en laagjes. Honey Glow bracht ik aan in de binnenste ooghoek en is echt ontzettend mooi. Beetje oogpotlood en mascara erbij et voilà, ooglook klaar.

The Glow Must Go On palette

Hier heb ik de Glowing Bronzer aangebracht als blush. Kijk die glans! Wowie, die is opvallend. Wel is hij heel erg mooi en zou ik hem zeker als blush vaker gebruiken.

The Glow Must Go On palette

Hier heb ik ook nog een kleeeeein laagje van de Honey Glow highlighter aangebracht. Je weet wel, onder het mom van ‘The Glow Must Go On’. Het is een hele mooie highlighter, ook voor op het gezicht. Pretteeeh. 

Conclusie ‘The Glow Must Go On palette’

The Glow Must Go On palette

Al met al ben ik blij dat ik het palette nog heb kunnen scoren. Hoewel de bronzer veeeel glitters bevat, vind ik hem als blush ook erg mooi. Ook ben ik fan van de highlighter en denk ik dat ik oogschaduws wel mooi kan combineren met andere paletten. Als je het Essence The Glow Must Go On palette spot in de winkel, neem hem dan zeker mee!

De Essence Bloggers’ Beauty Secrets collectie is nu verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. De paletten zijn verkrijgbaar voor € 4,99.

Heb jij hem al gescoord?

liefs Joyce