DSC_0342Hoi allemaal! Ik ontving een tijdje terug een hele leuke e-mail. Ik had me opgegeven als bloginsider voor LiveLifeGorgeous en ik was gekozen om 10 producten uit het vernieuwde makep-upassortiment van Etos te testen! Met smart zat ik op het pakketje te wachten en toen ik het eenmaal ontving, ging ik zo snel mogelijk aan de slag met testen. Vandaag laat ik je de producten zien, vertel ik wat ik ervan vind en laat ik je de twee looks zien die ik maakte. Kijk je mee?

Het pakketje

DSC_0341DSC_0343DSC_0344DSC_0345Er zaten dus 10 producten in het pakketje: een fixing spray, volume mascara, eyeshadow basis, smokey oogschaduwpalette, highlighter, bronzer, een poederkwast, rode lipstick, primer en een concealerpalette. Stuk voor stuk zijn de producten mooi vorm gegeven en de kwaliteit van de verpakkingen is prima. Niet onwijs goed, maar ook zeker niet slecht.

DSC_0346Er werd aan mij gevraagd wat de producten waren, waar ik het meest benieuwd naar was. Dat waren deze vier en achteraf was ik ook heel erg benieuwd naar de lipstick en hoe deze zou staan.

Bronzer & Highlighter

DSC_0360 DSC_0362Allereerst de bronzer en highlighter. De highlighter is een warme champagnekleurige highligter, die ik erg mooi vind op het eerste oog. De bronzer heeft 3 verschillende kleuren: donker bruin, lichtbruin en roze. Er zitten veel glitters in.

DSC_0363Swatches van de bronzer. Links zie je de drie kleuren gecombineerd en daarna alle kleuren apart. Voor shapen is hij iets te oranje en bevat hij teveel glitters. Wel is hij heel erg mooi om te gebruiken als blush.

DSC_0368De highlighter is goed gepigmenteerd en er komt een mooie glans vanaf. Helaas merkte ik op het gezicht dat hij nogal als een poeder op m’n huid ligt en niet echt samensmelt. Jammer, maar misschien als ik het met een kwast in plaats van mijn vingers aanbreng dat het al minder is.

Lipstick Vampires Kiss

DSC_0377 DSC_0379 De lipstick is ver buiten mijn comfortzone, maar ik vind hem wel heel erg mooi. Het is een rode kleur met een warme, oranje ondertoon. Hij is ontzettend goed gepigmenteerd en heeft (volgens mij) een semimatte finish. Hij glijdt als boter over mijn arm en lippen. Flink nadeel: hij ruikt ontzettend chemisch en die geur blijft echt heel erg lang hangen..

Smokey eyeshadow

DSC_0352 DSC_0353Smokey eyes maak ik niet vaak en als ik het doe, is het met neutralere kleuren. Toch vind ik een smokey eye heel erg mooi en met dit palette moet dat een eitje worden. Er zitten 6 kleuren in, twee lichte kleuren, 2 donkerdere kleuren en 2 zwarte kleuren. De laatste is mat en de andere zwarte bevat shimmers.

DSC_0355Ik was niet blown away van dit pigment, zeker niet omdat ik flink moest vegen voordat ik een beetje kleur te zien kreeg. Op de zwarte met glitters na, moest ik ze flink opbouwen. Ook vind ik de eerste 4 kleuren erg licht, maar ik ga er toch wat van proberen te maken.

Overig

DSC_0370 DSC_0371Ik ga er niet over zwijgen, wat een rotding. De kleuren zijn stroef en blenden totaal niet. Zat ik dan met een groene plek op mijn hoofd en slecht geblendde concealer onder mijn ogen. Nee, deze heb ik meteen in een tasje met producten gestopt die ik ooit ga weggeven.

DSC_0374Over de mascara ben ik verrassend enthousiast! Het borsteltje is groot, maar toch makkelijk om mee te werken. Hij geeft kleur, volume en krul aan mijn wimpers, yes! Wel is hij heel nat tijdens het aanbrengen en ik kan niet achterhalen of hij nou waterproof is of niet. Iemand?

DSC_0348 DSC_0349De oogschaduwbasis werkt prima. Hij is zuinig in gebruik, doordat hij makkelijk te doseren is met de tube. De substantie is nogal dik en plakkerig, maar je wil dan ook dat de oogschaduw beter blijft zitten. Gelukkig droogt hij snel op. De oogschaduw wordt niet echt intenser, maar blijft wel goed zitten.

De primer gebruik ik niet echt, net als de fixing spray. Ik ben daar te lui voor of gebruik het sowieso nooit. De kwast gebruik ik om mijn bronzer mee aan te brengen en daar vind ik hem onwijs fijn voor. Hij is zacht en de haren staan stevig en dicht bij elkaar.

Looks

DSC_0447 DSC_0449De eerste look die ik maakte noem ik een ‘kantoor-look’. Hij is vrij standaard en niet te opvallend. Gewoon draagbaar. Ik gebruikte de oogschaduwbasis waarna ik kleur 2 uit het oogschaduwpalette op het bewegend ooglid aanbracht. Met kleur 4 maakte ik een beetje diepte in de crease en met kleur 6 maakte ik een winged eyeliner. De look maakte ik af met de mascara de bronzer als blush en de rode lipstick. Die ik overigens onwijs mooi vind! Op het oog werken de oogschaduwen dan wel weer heel erg fijn en blenden mooi, wiehoe!

DSC_0458 DSC_0463 De tweede look die ik maakte was een stuk uitdagender en opvallender: een smokey eye. Ik gebruikte weer de oogschaduwbasis en bracht kleur 4 aan op het bewegend ooglid. Daarna pakte ik kleur 6 en die bracht ik in het buitenste gedeelte van mijn oog aan in een V-vorm. Daarna ging ik er met kleur 5 overheen om het nog intenser te maken. Voor het eerst in m’n leven ben ik oprecht trots op een smokey eye! Ik maakte de look af met de mascara, de bronzer als blush en daaroverheen de highlighter. De rode kleur op mijn lippen en klaar is kees: een look voor de feestdagen! Shiney en opvallend. Ik hou er wel van.

Conclusie

DSC_0464Ik ben zeker niet ontevreden over de make-up van Etos. Het oogschaduwpalette werkt op de ogen goed, de lipstick is goed gepigmenteerd en blijft goed zitten, de oogschaduwbasis doet zijn werk goed, de bronzer is mooi als blush en de kwast is fijn. Oh en de mascara is echt heel goed. Over de rest heb ik een wisselende mening. De highlighter glanst mooi, maar ligt op de huid, het concealerpalette blend niet en is stroef en de primer en fixing spray gebruik ik niet. Ik zou als ik jou was zeker eens een kijkje nemen bij vernieuwde assortiment. Wie weet zit er voor jou ook iets tussen!

Heb jij al iets van de nieuwe Etos make-up?

Liefs Joyce ♥

Follow me:

FacebookTwitterFree Watercolor Social Media Icons (6)Free Watercolor Social Media Icons (5)Free Watercolor Social Media Icons (4)