2015-08-29 16.08.49Een nieuw merk voor mij: Freedom. Ik had er al wat dingen over gehoord en gelezen, maar nooit de stap gezet om ervoor te kijken of iets te kopen. Totdat ik producten ervan kreeg. Met de Bloggers Beauty Swap konden jullie al zien dat ik van lieve Manon prachtige producten kreeg. Zo ook het Freedom Pro 12 Audacious 3 palette met, op het eerste oog, prachtige roze en bruintinten. Ik heb hem uitgebreid getest en vandaag vertel ik jullie wat ik ervan vind! Is Freedom geslaagd of zal ik dit merk de volgende keer overslaan?

Verpakking

2015-08-29 16.08.262015-08-29 16.09.36Het palette zit in een glanzend zwarte verpakking, met een doorzichtige deksel. Handig, want zo kan ik zien welke kleurtjes het palette heeft. Ook jammer, want er had makkelijk een spiegel in de deksel gepast. Ook staat op de deksel nog het merk. Aan het zwarte randje kun je al zien dat er een kwastje of sponsapplicator zit. De verpakking is licht, maar voelt wel stevig aan en sluit goed.

Kleuren

2015-08-29 16.09.45 2015-08-29 16.10.04Het palette bevat dus roze- en bruintinten. Hij doet me dan ook denken aan mijn Urban Decay Naked 3 palette. Er zitten voornamelijk metallic en glitter oogschaduwen in, maar ook heeft het palette matte kleuren. Laten we wel even stilstaan bij het printje in de oogschaduwen: die is zo leuk! Ook zijn de pans groot, waardoor je lekker makkelijk met je kwast erdoorheen kunt. De sponsapplicator had van mij weg gemogen en neemt alleen maar ruimte in beslag.

Swatches

2015-08-29 16.10.36Hier nog een close-up van de kleuren. Zo kun je goed het verschil tussen de shimmer en matte kleuren zien.

2015-08-29 16.16.57Dit zijn de swatches van de eerste rij. De kleuren zijn goed gepigmenteerd, zelfs de matte kleur! Het zijn gewoon vrij lichte kleuren, waardoor ze een beetje wegvallen. De eerste 2 kleuren zijn te gebruiken als highlighter, de derde kleur op het bewegend ooglid en de laatste kleur als blendingkleur. Let wel op: de oogschaduwen zijn wat korrelig.

2015-08-29 16.18.41Dit zijn de switches van de tweede rij. De eerste kleur is wat stroef, maar niet vervelend. De tweede kleur is minder intens dan ik verwachtte, maar alsnog wel heel mooi. De derde en daarbij matte kleur heeft echt goed pigment! De vierde kleur vind ik het minst van de 4. Deze is niet zo heel goed gepigmenteerd. Jammer. Ook deze kleuren zijn wat korrelig.

2015-08-29 16.20.57En dan de laatste rij. Ook al deze kleuren zijn ontzettend goed gepigmenteerd! Deze kleuren zijn mooi om in de buitenste ooghoek die extra touch te geven of om nog meer diepte te creëren in de crease. Helaas zijn deze ook korrelig.

Look

DSC_1468 DSC_1467 DSC_1470Dit is een van de looks die ik met het palette maakte. Ik gebruikte de matte kleur uit de tweede rij om in de crease te blenden. Daarna bracht ik de eerste kleur van de tweede rij aan op het bewegend ooglid. Dit deed ik met mijn vinger om de kleur intenser te krijgen. Daarna bracht ik de laatste kleur uit het palette aan in mijn buitenste ooghoek. Helaas komt die kleur op het oog wat grauwer over. De  oogschaduwen blenden makkelijk en blijven ook de hele dag zitten.

Conclusie

2015-08-29 16.09.36Ik ben zeker niet ontevreden over het palette! De kleuren zijn allemaal goed gepigmenteerd, makkelijk op te bouwen en blenden makkelijk. Het grootste nadeel vind ik echt dat ze zo korrelig zijn en daardoor veel fall out creëren. Maar als je je kwast even aftikt en de restjes die alsnog vallen voorzichtig wegveegt, zie je er niks meer van terug. Ik ben trouwens verbaasd over de matte kleuren, want ook in een compleet matte look komen ze goed tot hun recht (jup, I tried). Ik zal dit palette zeker nog wel gebruiken!

Waar ik nu nog heel nieuwsgierig naar ben, is of deze echt identiek is aan mijn Naked 3 palette. Hier komt nog een review van online én als jullie willen kan ik ze dan met elkaar vergelijken? Laat het weten in de reacties, want ik ben erg benieuwd!

Het palette is ontzettend fijn geprijsd. Voor slechts 6,99 is het palette van jou. Oh en als je snel besteld, heb je hem zelfs voor maar 5,99! Bestel hem hier.

Heb jij make-up van Freedom?

Liefs Joyce ♥

Follow me:

FacebookTwitterFree Watercolor Social Media Icons (6)Free Watercolor Social Media Icons (5)Free Watercolor Social Media Icons (4)