Hii. Als ik de combinatie chocolade en perzik hoor, begin ik niet direct te watertanden. Maar combineer die twee dingen in een oogschaduwpalette en je hebt mijn hart al een beetje veroverd. Vandaag review ik het I Heart Makeup Chocolate and Peaches palette. Kijk je gezellig mee?

Vormgeving I Heart Makeup Chocolate and Peaches palette

I Heart Makeup Chocolate and Peaches

Het palette zit in een kartonnen doosje waar een stuk uit weggelaten is. Daar doorheen zie je het palette zitten. Het kartonnen doosje is ter bescherming, maar heeft door het gat niet heel veel toevoeging. Ook doet deze buitenkant me niet meteen denken aan chocolade en perzikjes.

I Heart Makeup Chocolate and Peaches

De verpakking van het palette zelf is dan wel weer een feestje om naar te kijken. Zoals de chocoladepaletten van I Heart Makeup altijd hebben, is deze vormgegeven als een smeltende reep chocolade. Omdat dit palette naast de chocolaatjes ook peachy tinten bevat, heeft deze een felle perzikkleur gekregen. Groot pluspunt is dat hij hierdoor goed opvalt in mijn stash. Het palette is stevig en heeft een grote, duidelijke spiegel aan de binnenkant.

Inhoud I Heart Makeup Chocolate and Peaches palette

I Heart Makeup Chocolate and Peaches

Zodra je het palette opent, komen er 16 kleuren oogschaduw tevoorschijn, ieder met een eigen naam en finish. Voor de oplettenden: dit palette is geïnspireerd op het Too Faced Sweet Peach Palette (eentje die ik stiekem ook nog heel graag zou willen). De oogschaduws worden beschermd met een plasticje waarop de namen staan. Daarnaast zie je hier ook de spiegel en zit er een sponsapplicator bij (die mag van mij weg).

I Heart Makeup Chocolate and Peaches I Heart Makeup Chocolate and Peaches

Het palette zelf heeft een mix van bruine, perzik- en groene tinten. Het is een mooie mix van matte, metallic, shimmery en satin finishes. Je kunt met dit palette alle kanten op gaan: iets meer peachy, maar ook gewoon neutraal met enkel bruintinten of smokey met een van de donkere tinten. Heel veelzijdig! Het palette doet me meteen denken aan de lente.

I Heart Makeup Chocolate and Peaches

Hier nog een close-up van het oogschaduwpalette. Is het geen plaatje? *kwijlt*

I Heart Makeup Chocolate and Peaches

Dit zijn de swatches van de eerste rij. Van links naar rechts zie je:

 • Delicious: een matte highlighter
 • Fruit: een metallic lichtbruine tint
 • Soft: een satin perziktint
 • Choc: een metallic groene tint
 • Delight: een shimmery donkergroene/bruine tint

Het pigment van de eerste rij met oogschaduws is oké. Het is niet slecht, maar ik ben beter gewend van I Heart Makeup. De eerste vier kleuren voelen heel zacht aan en swatchen ook goed. Delight is iets stroever en korreliger dan de rest en dat zie je ook.

I Heart Makeup Chocolate and Peaches

Dit zijn de swatches van de tweede rij. Van links naar rechts zie je:

 • Sweet: een metallic champagne tint
 • Candy: een metallic bruine tint (donkerder dan Fruit)
 • Rich: een metallic bronzen tint
 • Peach: een matte perziktint
 • Taste: een metallic donkerbruine tint
 • Nice: een shimmery donkerblauwe/paarse tint (bijna zwart)

Van de tweede rij word ik meteen een stuk blijer: deze kleuren zijn een stuk gepigmenteerder en heel erg zacht. Alleen Nice is heel korrelig en stroef. De matte perziktint met de naam Peach heeft me positief verrast, want die is echt ontzettend goed gepigmenteerd. Ik kan dan ook wel zeggen dat het mijn favoriet uit deze rij is.

I Heart Makeup Chocolate and Peaches

Dit is de laatste rij met swatches. Alle oogschaduws uit deze rij zijn matte. Van links naar rechts zie je:

 • Lush: een warme rozetint
 • Fine: een oranjebruine tint
 • Lucious: een baksteenrode tint
 • Keen: een bruine tint
 • Satisfy: een crèmetint

Wauw, wat een pigment komt er van deze matte tinten af en ze zijn ook heel erg zacht! Bovendien vind ik het hele mooie kleuren die perfect bij elkaar en bij de rest passen. Alle tinten uit het palette hebben wel lichte fallout, maar het aftikken van de kwast lost dat grotendeels al op.

I Heart Makeup Chocolate and Peaches I Heart Makeup Chocolate and Peaches

De look die ik constant maak met het I Heart Makeup Chocolate and Peaches palette is bovenstaande. Het is een hele frisse, lentelook met de kleur Peach. Maar toch is hij draagbaar. De oogschaduws blenden goed, kun je makkelijk opbouwen en laten zich goed aanbrengen. Ik gebruikte de volgende kleuren:

 • Delicious op het wenkbrauwbot
 • Lush in de arcadeboog en onder het oog
 • Fine in de buitenste ooghoek, lichtjes in de arcadeboog en onder het oog
 • Peach in de arcadeboog en onder het oog
 • Lucious in de buitenste ooghoek
 • Fruit op het bewegend ooglid

De enige kleur die ik nog mis in het palette is een shimmery of metallic highlighter die ik in mijn binnenste ooghoek kan gebruiken. Maar verder vind ik het een heel fijn palette! Mochten jullie trouwens benieuwd zijn naar een uitgebreide uitleg van deze look; er komt binnenkort een make-up tutorial van online op mijn YouTube-kanaal. Abonneer je dus vast als je die niet wil missen!

Conclusie I Heart Makeup Chocolate and Peaches palette

I Heart Makeup Chocolate and Peaches

Al met al ben ik heel erg blij met deze budgetvariant van het Too Faced palette. Hoewel ik nog steeds the real deal wil proberen, geniet en speel ik nu gewoon met deze.

Het I Heart Makeup Chocolate and Peaches palette is onder andere te koop bij Kruidvat en Boozyshop voor zo’n € 9,95. Bij Boozyshop is hij nu zelfs in de aanbieding!

Wat vind jij van dit palette?