DSC_0905Hello allemaal. In de tijd waar de chocolaatjes over de toonbank vliegen én met liefde worden opgegeten, leek het mij een geschikt moment om deze chocoladereep met jullie te delen. Niet letterlijk natuurlijk, want ik heb het namelijk over het I <3 Makeup I Heart Chocolate palette. Een oogschaduwpalette met niet alleen een heel leuk uiterlijk, maar ook een heerlijk innerlijk. Kijk je mee?

Verpakking

DSC_0895 I heart Chocolate paletteHet I Heart Chocolate palette zit in een metallic verpakking met een doorzichtig gedeelte. Hierdoor kan je de chocoladereep al zien zitten. Op de achterkant kun je ook alvast de inhoud van het palette bekijken.

DSC_0897 DSC_0899Het palette zelf is een smeltende chocoladereep. Zelf vind ik het idee wel grappig, maar ik vind het stiekem ook wel jammer dat ze er niet een volledig chocoladepalette ervan hebben gemaakt. Het I Heart Chocolate palette schijnt namelijk een dupe te zijn van de Too Faced Chocolate Bar palette.

De verpakking voelt erg stevig aan en zelfs een beetje zwaar. Toch is hij compact genoeg om in een toilet-/make-uptasje mee te nemen. Je hoeft niet bang te zijn dat het palette open gaat, want hij zit goed dicht.

Kleuren & Swatches

DSC_0900 DSC_0904Als je het palette opent, zie je allereerst een velletje met daarop alle namen van de oogschaduws. Dat vind ik zelf echt een heel leuk én vooral handig detail. Zeker wanneer ik er looks mee ga maken. In totaal zitten er 16 kleuren in het palette en bevat deze totaal 22 gram –  wat een prima hoeveelheid is. Ook zit er een grote spiegel in het palette – dat verklaart het gewicht – en een sponsapplicator.

DSC_0908De kleuren zijn vrijwel allemaal draagbaar. Het zijn hele warme kleuren met hier en daar een koele kleur. Ik vind het een mooie mix van kleuren voor elke dag en je kunt veel verschillende looks ermee maken. Het is echt zo’n palette wat je meeneemt als je een weekend weg gaat en elke dag een andere look mee maakt. Er zitten twee grote highlighters in en er zitten ook een aantal matte kleuren in. Deze kun je bijvoorbeeld in de arcadeboog blenden. Ik ben dol op dit soort kleuren en ben benieuwd naar de kwaliteit!

DSC_0913

Van links naar rechts:

♥ You Need Love – een matte lichte oogschaduw
♥ Piece Me Together – een mosgroene oogschaduw met bruine ondertoon en gouden glitters
♥ One More Piece – een matte lichtbruine oogschaduw
Love Torn – een bordeauxrode oogschaduw met gouden glitters
♥ Stolen Chocolate – een matte donkerbruine oogschaduw

De eerste rij oogschaduws is prima gepigmenteerd. You Need Love is bijvoorbeeld een prima kleur om te highlighten en om als basis te gebruiken. Piece Me Together is helaas wat stroef en daardoor ook erg korrelig. One More Piece en Love Torn zijn beiden heel mooi gepigmenteerd en zacht. Stolen Chocolate heeft het minste pigment van deze rij en is ook een beetje droog. Wel kun je hem mooi opbouwen.

I heart chocolate palette

Van links naar rechts:

♥ Thank Friday – een matte, warme bruine oogschaduw
♥ More! – een champagnekleurige oogschaduw
♥ Pleasure Girl – een middenbruine matte oogschaduw
♥ Meet Chocolate – een lichtroze, matte oogschaduw
♥ Unforgivable – een blauwpaarse oogschaduw
♥ Love Divine – een glanzende bruine oogschaduw

Deze rij met oogschaduws is ontzettend goed gepigmenteerd. Zelfs de bruine matte kleuren Thank Friday en Pleasure Girl zijn goed van pigment. More! lijkt wat minder, maar die ligt erg dicht bij mijn huidskleur. De minst gepigmenteerde kleur van deze rij is Unforgivable, maar ook deze is goed op te bouwen.

DSC_0919

Van links naar rechts:

♥ Smooth Criminal – een glanzende bruine/koperkleurige oogschaduw
♥ Chocolate Love – een gouden oogschaduw
♥ You Need More – een bruine glanzende oogschaduw
♥ What A Way to Go – een bijna matte bordeauxrode oogschaduw
♥ Endorphins Ready! – een witgouden oogschaduw

Dit is absoluut mijn favoriete rij uit het palette! Al deze kleuren zijn stuk voor stuk gepigmenteerd en voelen aan als boter. Op het eerste gezicht lijken Smooth Criminal en You Need More op elkaar, maar op de swatch is te zien dat You Need More wat donkerder is. Daarbij ben ik echt verliefd op Endorphins Ready! – wat een prachtige highlighter.

Look

DSC_0922 DSC_0927

Ik maakte al meerdere looks met het palette, maar ik deel er vandaag twee. Voor de eerste look gebruikte ik de volgende oogschaduws:

Thank friday als transitiekleur in de arcadeboog – Chocolate Love op het bewegend ooglid – een combinatie van Love Divine en Love Torn in de buitenste ooghoek en crease – Endorphins Ready als inner corner highlight en op het wenkbrauwbot.

CSC_0186 [DSC_0188

De tweede look is ook lekker draagbaar – want dat zijn bijna alle looks die je met dit palette maakt (hou ik van!). Ik gebruikte de volgende oogschaduws:

One More Piece als transitiekleur in de crease – Stolen Chocolate om meer schaduw in de crease te creëren – More! tot halverwege het bewegend ooglid – Chocolate Love (een dun laagje) op het andere deel van het ooglid – Piece Me Together in de buitenste ooghoek en dunnetjes in de crease – You Need More onder het oog – Endorphins Ready! als highlighter.

De kleuren passen allemaal goed bij elkaar en blenden ook goed. Daarbij vervagen ze vrijwel niet tijdens het blenden. Ze werken ook nog eens heel fijn op het ooglid, zowel met als zonder oogschaduwbasis. De kleuren blijven de hele dag netjes zitten.

Conclusie

I heart chocolate paletteWiehieee, wat een mooie chocoladereep is dit toch! Ik heb hem al superveel gebruikt en hij is elke euro waard geweest. En ik zal je verklappen dat het palette maar weinig geld kost – je kunt hem voor 8 euro (tijdelijk) kopen bij Kruidvat, maar ook online verkopen ze dit palette. Ik raad hem je zeker aan!

Wat vind jij van het I Heart Chocolate palette?

Liefs Joyce ♥

Follow me:

FacebookTwitterFree Watercolor Social Media Icons (6)Free Watercolor Social Media Icons (5)Free Watercolor Social Media Icons (4)