Kiko: het make-upmerk dat al jaren mijn hart weet te veroveren. Toch was het alweer even geleden dat ik iets nieuws kocht van één van de limited edition collecties. De zomercollectie van Kiko ligt alweer in de winkels en toen ik een tijdje geleden in de winkel in Oberhausen was, moest ik gewoon wat meenemen. Ik ging voor de Kiko Ocean Feel Highlighter in de kleur 02 Virtuous Golden Rose. Ik vertel je vandaag graag wat ik van deze highlighter vind.

Vormgeving Kiko Ocean Feel Highlighter

Kiko Ocean Feel Highlighter

De Kiko Ocean Feel collectie is dus een limited edition voor de zomer (al denk ik oprecht dat er nog wel een andere ‘zomercollectie’ aan gaat komen). De kartonnen verpakking van de highlighter heeft een gouden kleur en een patroon dat me doet denken aan de zee. Het straalt in mijn beleving luxe uit, maar dat mag ook wel: deze Kiko Ocean Feel Highlighter zit namelijk met € 16,99 ook wel op het randje van een high-end prijs.

Kiko Ocean Feel Highlighter Kiko Ocean Feel Highlighter

Maar voor die prijs krijg je wel wat. De highlighter zit namelijk supermooi ingepakt met een extra papiertje ter bescherming. Dat geeft echt een beetje extra luxe aan een product, vind ik zelf. Onder het papier komt een superstevige verpakking tevoorschijn. Deze is ook weer goudkleurig en het ribbelachtige patroon doet me een beetje denken aan een schelp. Dat past weer leuk bij de hele gedachte van de Ocean Feel collectie. Zoals ik dus al zei is de verpakking stevig en daarnaast zit er een duidelijke spiegel in, waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen op reis. Daar houden we van.

Inhoud Kiko Ocean Feel Highlighter

Kiko Ocean Feel Highlighter

Maar het gaat natuurlijk voornamelijk om de binnenkant. Ik ging dus voor de kleur 02 Virtuous Golden Rose, maar je hebt ook nog 01 Golden Vibes. Die is wat meer goudkleurig. Golden Rose is, zoals de naam al doet vermoeden, wat meer rosé. De highlighter heeft wel een duidelijke champagne-gouden basis, maar de ondertoon van de glans oogt wat warmer en wat rozer. Zoiets heb ik nog niet echt in mijn collectie en daarom viel ik voor deze kleur!

Kiko Ocean Feel Highlighter

De highlighter lijkt echt in de vorm gegoten, waardoor er een soort marmereffect is ontstaan. Ikzelf vind dat altijd heel erg mooi om te zien. Golden Rose bevat hele kleine glitters, maar die in gebruik haast niet als glitters overkomen. Ze geven dan echt een mooie glans. Trouwens ook echt een pluspunt: de highlighter ruikt naar vanille! Je hoeft overigens niet te verwachten dat je snel door deze highlighter heen bent, want je krijgt 8,5 gram product, wat een stuk meer is dan de meeste highlighters.

Swatches Kiko Ocean Feel Highlighter

Kiko Ocean Feel Highlighter

Eenmaal geswatcht zie je duidelijk dat de basis van de highlighter champagnekleurig is, maar dat de ondertoon toch wat rosé bevat. Ik vind het een onwijs mooie highlighter, die bovendien ook onwijs gepigmenteerd en intens is. Dit was slechts één veegje. De kleine glittertjes zie je niet meer terug, maar deze zijn als het ware samengesmolten met mijn huid en de poeder. Heel erg mooi!

Kiko Ocean Feel Highlighter Kiko Ocean Feel Highlighter

En op mijn gezicht ziet hij er (ongeveer) zo uit. Highlighters fotograferen blijft toch een dingetje. Maar goed: de glans is neutraal, maar toch ook warm, en ook heel erg sterk aanwezig. Gelukkig kun je de Kiko Ocean Feel Highlighter ook wat lichter aanbrengen. Dan moet je simpelweg wat lichter met je kwast in het product dippen en de kwast ook nog even aftikken. Je kunt eventueel ook eerst zachtjes over de rug van je hand wrijven en hem daarna op je gezicht aanbrengen. Zelf houd ik wel van een highlighter die opvalt en ik heb deze highlighter dan ook al heel erg veel gebruikt. Hij smelt mooi samen met de huid, blijft goed zitten en past simpelweg bij alle looks die ik tot nu toe heb gemaakt. En de geur, ik word er gewoon éxtra blij van om hem te gebruiken.

Conclusie Kiko Ocean Feel Highlighter

Kiko Ocean Feel Highlighter

Kiko heeft mijn hart opnieuw weten te veroveren met deze prachtige highlighter. Je betaalt iets meer dan gemiddeld bij Kiko, maar krijgt er een groot product voor terug dat ook nog eens heel veel luxe uitstraalt. Plus: het is gewoon een prachtige highlighter! Ik kan hem jullie zeker aanraden.

De Kiko Ocean Feel Highlighter in 02 Virtuous Golden Rose kost €16,99 en is zowel online als in de winkels verkrijgbaar.

Wat vind jij van deze highlighter?