Hello hello. Een merk waar ik jaren geleden nog niks van had en vandaag de dag een heleboel. Maar toch voornamelijk lipsticks en weinig andere producten. Dat merk is MAC. Lang stond MAC Mineralize Blush Dainty op mijn wensenlijstje, maar eindelijk heb ik hem. Vandaag vertel ik je wat ik ervan vind!

Vormgeving MAC Mineralize Blush Dainty

MAC Mineralize Blush Dainty  MAC Mineralize Blush Dainty

Eigenlijk hoef ik al niks meer te zeggen over de vormgeving van MAC producten, want er is de laatste jaren weinig veranderd. Het kartonnen doosje is zwart met een mat en glanzend gedeelte. Verder is de verpakking heel basic, maar juist daardoor heel chic.

MAC Mineralize Blush Dainty

De verpakking van de blush zelf vind ik wat onhandig. Het is een mooie verpakking, waar je goed doorheen kunt kijken en die stevig aanvoelt. Maar: de verpakking is bol en daardoor moeilijk te stapelen en sluit met een nogal onhandige magneet. Ik heb elke keer weer een beetje moeite met het openen van de blush. Voordeel daarvan is wel weer dat ik niet bang hoef te zijn dat de verpakking zomaar open gaat.

Inhoud MAC Mineralize Blush Dainty

MAC Mineralize Blush Dainty 

MAC Mineralize Blush Dainty is een hele populaire blush. Ik kende hem al jaren en wilde hem ook al heel lang hebben. Maar het prijskaartje wat aan deze blushes hangt, hielden me altijd tegen. Douglas heeft tegenwoordig wel regelmatig korting op MAC, dus toen er een keer 20% korting was, heb ik hem eindelijk besteld. Dainty vind ik echt een soort prinsessen- of barbieroze blush met een glans erdoor. Heel erg mooi in de verpakking! Maar hoe is hij op de huid?

MAC Mineralize Blush Dainty

Dit is wat Douglas en MAC over de mineralize blushes zegt:

“Gebakken mineralen in een luchtige poederformule die een buitengewone glans biedt en superlicht aanvoelt. De kleur wordt zachtjes opgebouwd, laagje per laagje, zonder zware dekking. Mineralize Blush van MAC accentueert de jukbeenderen met een heldere, parelmoeren glinstering.”

Het is dus een blush met een glanzende formule, maar wel licht en zachtjes op te bouwen. Ik ben heel benieuwd!

MAC Mineralize Blush Dainty

Zoals op de swatch te zien is, is MAC Dainty niet in één keer heel intens. Gelukkig maar, want daardoor kun je hem makkelijk opbouwen naar eigen wens en ben je niet direct een clowntje. Zoals ik hierboven al zei: de kleur doet me echt denken aan prinsessen en barbies. Of prinsessenbarbies, dat is de perfecte combinatie. De poeder voelt superzacht aan en bevat een licht glansje.

MAC Mineralize Blush Dainty

Op mijn gezicht is MAC Mineralize Blush Dainty wel iets intenser dan wanneer ik hem swatch. Dat komt omdat een kwast best veel product oppakt. Lichtjes in je blush dippen of de kwast aftikken is dus wel een handige tip. Maar als Dainty eenmaal op mijn wangetjes zit, vind ik hem prachtig. De glans is natuurlijk en de kleur is heel mooi zachtroze. De blush past bij veel verschillende looks en is goed op te bouwen (als je dus voorzichtig doet met je kwast!). Daarbij blendt hij goed samen met de huid en eventueel andere producten. Ja, Dainty is een topper!

Samenvatting MAC Mineralize Blush Dainty

MAC Mineralize Blush Dainty

Ik begrijp heel goed waarom Dainty zo populair is, want het is een prachtige blush. Goed op te bouwen, mooie natuurlijke kleur en glans en goede houdbaarheid ook. Ja, ik ben er blij mee!

Helaas ontdek ik wel dat deze blushes nog wat duurder zijn geworden dan dat ze al waren (WHY MAC?!). Je betaalt tegenwoordig € 27 voor deze blush. Maar let desnoods gewoon op de acties die Douglas tegenwoordig regelmatig heeft op MAC en dan valt het uiteindelijk wel mee. Het is en blijft een prachtig product!

Wat vind jij van MAC Dainty?